Dobrý deň.
Prosím Vás, žienky, máte skúsenosť s touto školou a s prípravným ročníkom? Je to medzistupeň medzi predškoláckou MŠ a 1. Ročníkom ZŠ. Nie sú neskôr deti pri nástupe do 1.ročnika na klasickú ZŠ nejako "zaškatulkované"?
Bola mi pre nášho malého doporučená táto ZŠ Mojšová Lúčka pre deti s NKS -predprípravný ročník od budúceho roku. Má veľa logopedických problémov,dyslaliu, (r,l,tvrdé spoluhlásky), priemernú slovnú zásobu, ľudia mu nerozumejú pri rozprávaní (ani u nás v klasickej MŠ),zaostalý vývoj reči.
Určite bude mať odklad a budúci rok do 1.rocnika nenastúpi,ale zase opakovať predškolácky ročník v MŠ,kde je na 2 učiteľky 24 deti,pričom vidím,ze sa jemu špecifický venovať určite nebudú... Doma robím ,čo môžem,ale proste nemám to vyštudované,takže určite mu to neviem podať tak,ako treba...
Nechcem urobiť chybu a zvažujem to....
Ďakujem.
@zuzzka118 Nešpekuluj a daj ho tam, keď môžeš. A na celý prvý stupeň. Kamarátka tam mala dcéru s NKS - málo hovorila, nezrozumiteľne,, gramaticky nesprávne, často mlčala celé dni, keď ju v škôlke a doma upozornili a chceli s ňou niečo riešiť. Mala amoky zo zúrivosti, keď sa nevedela vyjadriť. Kamoška chodila po psychológoch, neurológoch, logopédoch, dávala jej lieky, oleje a nič. Až ako 6-ročnej, keď riešila odklad, jej navrhli túto školu. Na bežnú ZŠ ju neodporučili, tam by to nezvládla a ďalší rok v škôlke, to nemalo zmysel. A veľmi jej to pomohlo. V triede ich bolo málo, venovali sa im, mali denne hodiny s logopédom, nikto nikoho neriešil, keďže deti boli na tom rovnako... Mentálne tam aj dozrela. Od 5.triedy prešla na bežnú ZŠ (2.stupeň tam nie je), má asistenta, hlavne na jazykoch, to jej nejde, ale inak komunikuje oveľa viac, hoci menšie chyby sú stále. Ale aspoň hovorí a dokáže fungovať v spoločnosti.
Ja si e nemam skusenostis touto skolou, ale syn mi chodil do pripravneho rocnika pre deti s NKS, OVR , mutizmom a pod v MT...bolo to najlepsie riesenie...velmi mu to pomohlo...