Ahojte,
mám 2 mesačné bábätko a chcem jej dať závesné náušnice. Len som počula že prepichovanie je bolestivé keď už je taká vnímavá a nastrelením sa dajú len bodky. Aké s tým máte skúsenosti ? Je lepšie prepichnúť a dať závesné alebo nastreliť bodky a keď sa zahoja vymeniť za závesné ?
Ak vás možem rovno poprosiť ak ste zo Žiliny aj odporúčania kde to spravia.
Ďakujem
@lienka.7 po akom čase ste ich vymenili prosím ? A nastrelujú sa aký typ náušnic - striebro, zlato, chirurgická ocel ? Ďakujem
@lucia23529 my sme boli tu, precitaj si
https://www.ulk.sk/zakroky/nastrelovanie-nausnic/
Plus pokial ma len 2 mesiace, mali by ta odmietnuť, lebo až od 6 mesiacov sa nastreluje, plus mat očkovania.
Náušnice boli asi chirurgická oceľ.
Za mňa prepichnúť a rovno dať zlaté naušnice. Dcéra nastreľovali a 2x sa jej jedno uško zapálilo. Na tretí krát sme dali prepichnúť ihlou, rovno dať zlatú naušnicu a pekne sa to zahojilo. Počkala by som však, kým bude mať absolvované 1.očkovanie.
@lucia23529 ahoj, starsej som dala prepichnut a teda vrieskala riadne chudiatko, mala to krive, jednu vyssie, druhu uplne mimo (vsimla som si to az doma). Neskor som jej nausnice vybrala, nechala dierky zarast a dala nastrelit. Obe dierky sa jej zapalili a tak som dala aj tie nastrelene prec. Mozno neskor opat skusime.
Mladsej som dala rovno nastrelit a ta to ma ukazkove, ani sa jej to nezapalilo. 🙂
Ďakujem za rady, dám teda nastreliť a po čase vymením 🙂
@lucia23529 ja som dala nastrelit. Je to sekunda. Potom len vymenis za druhe náušnice. Malá ani nepipla.