Pôrodnica v Žiline - aktuálne info

dddominikaa125
22. jún 2023

Ahojte, rada by som sa informovala ohladom aktualnej situacie v zilinskej porodnici. Lezala som na pooperacnom 2 mesiace dozadu a pristup bol velmi mily, avsak nemusi to byt rovnake o poschodia vyssie. Zaujima ma hlavne ci si staci priniest veci zo zoznamu uvedenom na stranke, ci ma zmysel si pripravit nejaky porodny plan, ci vam pocas porodu radia, umoznuju polohu podla potreby ci umoznuju bonding atd

Vopred dakujem 🙂

svetlonos
22. jún 2023

@dddominikaa125
ahoj, ved si tam skoč priamo sa opýtať alebo na to porodne zavolaj. Ja som sa na par veci tiez priamo v nemocnici pytala. Sice nie v ZA ale to je uplne jedno. Budes mat tak odpovede priamo od dr.

maminkadeticiek
22. jún 2023

Neviem o tom ze by umoznovali polohu podla potreby,standard koza,a bonding taky skor rychlejsi.Ale pristup,prostredie naozaj super.

alzbetka2204
23. jún 2023

Ja som rodila pred mesiacom a vsetko super. Porodny plan som nemala, ale vsetko co sa islo diat mi lekarka vysvetlila, opytala sa ci suhlasim, mozes pripadne aj odmietnut ak sa ti nieco nebude pozdavat. Lezala som aj na oddeleni rizikovej gravidity na 4p. a potom aj na nadstandarte, pristup za mna super ci uz na jednom alebo druhom oddeleni. Porodny plan som nemala, porod bol vyvolavany, personal na porodnej sale velmi mily, ochotny od sanitariek, cez sestricky az po lekarov. Bonding ihned po porode, potom zobrali malu vysetrit, hned ju doniesli naspat. Balila som sa podla zoznamu a nic mi tam nechybalo. ( poporodny vankus som nekupovala) Odporucam len navyse pribalit hroznovy cukor ( ak zabudnes maju aj na sale sestricky, staci si vypytat) a nejaku vodu sladenu na energiu 😊

lenkahavrilova
2. júl 2023

@dddominikaa125 veci zo zoznamu platia, z mojich dvoch skúseností (október 2021, máj 2023) odporúčam nebrať župan, keďže je tam veelmi teplo🙂 druhýkrát som si župan už nebrala 😀 naopak odporúčam viac nočných košieľ keďže je teplo a človek sa rýchlo spotí. Porodny plán som ja tiež nemala, k tomu sa neviem vyjadrit. Bonding je samozrejmosť, polohy až do samotného tlačenia aké len chceš, tých posledných pár minút tlačenia uz klasika na chrbte, ale nie si úplne ležmo, samozrejme.
A radia počas pôrodu veelmi veľa🙂 ešte dlho ma bude hriať pri srdci veta, ktorú mi sestrička povedala na moju otázku, či to bude ešte dlho trvať. Povedala mi že: veľmi pekne sa vám to rozbieha, z našich skúseností to uz dlho trvať nebude. Ale ak by sa to aj náhodou pretiahlo, my sa vám budeme snažiť pomôcť najviac ako vieme, som tu pre vás. 😊 Taká drobnosť, no v tom momente som presne to potrebovala počuť a hneď som vedela, že bude všetko úplne v poriadku. A tak aj bolo. Drzim prsty ✊🏻

ketrinp
12. júl 2023

@dddominikaa125 výber polohy určite nie, pôrodný plán ani netuším komu by som tam dala 😁a bonding taký z rýchlika na minútku, dve a potom radšej donesú oblečené, zabalené bábätko v prenosnej postieľke na dlhšie. Mne aj keď sa hneď neprisal, tak neskúšali na sále, až potom sama som na izbe skúšala a snažila sa. Určite by som nemala veľké očakávania čo sa týka spomínaných veci...

dddominikaa125
autor
15. júl 2023

@ketrinp ďakujem, super neviem sa dočkať 😀🙈

dddominikaa125
autor
22. júl 2023

@ketrinp @lenkahavrilova @alzbetka2204 @maminkadeticiek žienky prosím vás vraj sa bálí nejaká taška ešte zvlášť k pôrodu? Stačí sa mi pobaliť do kufra a tam už si veci len prehodím alebo ako to funguje? Viete mi k tomuto dať viac info? Ďakujem🙂

maminkadeticiek
22. júl 2023

@dddominikaa125 Ano.Su veci,co som si brala vyslovene k porodu a uz ani neviem co to bolo,to najdes na nete,pamatam si len ze som tam mala balzam na pery 😁 Ale skratka na vrchu tasky do porodnice som mala zvlast zbalenych par veci zvlat,ktore som si brala na salu a vzdycharen.Baby v skupinkach ti urcite poradia co to bolo,alebo na nete najdes co na porodnu salu.

lenkahavrilova
22. júl 2023

@dddominikaa125 ja som sa balila do jednej cestovky (od kufra taka pevná príručná batožina) a veci potrebné k pôrodu som si dala hore navrch-vložky, osusku, podložky pod seba, vodu. Mobil, nabijacku do bočného vrecka nech sú poruke. Tiež som úplne hore mala veci potrebné pri prijme - doklady, peňaženku, prezuvky. Takze co som potrebovala som vybrala a hotovo😊 pri druhom som si to podelila, jedno bola cestovka s vecami na 600nedelie a v kabelke som mala všetko k pôrodu.

alex5896
10. nov 2023

Ahojte mamicky prosim vas ake su sestry na poporodnom oddeleni ? Snazia sa su mile? Pomozu pri kojeni pripadne daju mliecko na vyziadanie. Vezmu babo na noc ak si chce zena oddychnut?

dddominikaa125
autor
10. nov 2023

@alex5896 sestry sú úžasné,mile ochotne. Si všetkým poradia, pomôžu, postarajú sa. Treba sa aj pýtať, ak budete mat nejaké otázky, netreba byť ticho 😊 a áno, ja som tiež požiadala o postranné malej prvú noc, nie je na tom nič zlé. Porodnicu aj poporodne oddelenie odporúčam všetkými 10timi.🥰 rodila som v auguste

lenkahavrilova
11. nov 2023

@dddominikaa125 stotožňujem sa so všetkým 🙏🏼😊 rodila som v máji