Poraďte odborníka na riešenie spánkových problémov pre dospelého človeka

30. jan 2023

Ahojte, poznate niekoho kto sa zaobera riesenim problemov spojenych so spankom u dospelych ludi v Ziline? Idealne niekoho s kym mate ososbnu skusenost...

kacena4
30. jan 2023

osobnu skusenost nemam ale nespavost lieci aj psychiater

janocka
30. jan 2023

Vypocuj si tento podcast https://podcasts.apple.com/sk/podcast/hmmm-podc... a dozvies sa veeeelmi vela o spanku. Je to vynikajuci rozhovor so somnologom

autor
30. jan 2023

@kacena4 no ale lepsie by bolo niekto kto sa venuje vyslovene tejto oblasti, psycholog ma siroky zaber a preto mozno o spanku az tak vela nevie ...aspon to si myslim...

autor
30. jan 2023

@janocka hmm dakujem , skusim to vypocut...neviem ja som skusala uz vsetko mozne , citala , praktikovala ale nic nepomaha...

kacena4
30. jan 2023

no ale ja nehovorim o psychologovi ale psychiatrovi a ten pomaha aj ludom s nespavostou

luccija
30. jan 2023

Nevieš zaspať či skoro vstávaš či prerušovaný spánok?
Čo si už skúšala melatonín, magnézium?

deti95060810
30. jan 2023

ak máš obrovské problémy tak si daj predpísať tabl. na spanie... vyskúšaj 1/4 tabl. a uvidíš , keď bude málo - pridaj troška talb...
Nespavosť lieči aj psychiater, predpíše AD

janocka
31. jan 2023

Tam mas konkretne rady… ak nepomoze vseob. dr., treba psychloga. Ak ani ten, psychiatria. Ak ani ten, somnologa. Naozaj to stoji za vypocutie

autor
31. jan 2023

@kacena4 aha prepac zle citam...no len ten by najskor silne lieky predpisal, co ja nechcem, myslim si ze to ma mozno nejaku pricinu ktora je v mojej hlave, ale neviem na to prist ze co to je...

autor
31. jan 2023

@luccija neviem zaspat vecer, sice sa aj budim casto v noci ale to az tak nevadi...dakedy lezim aj niekolko hodin v posteli , ked konecne zaspim zobudi sa mala o hodinu...magnezium si davam vzdy vecer + caj na spanie , melatonin obcas, v poslednom case aj castejsie, ale ani to nepomoze .... kazdopadne, nechcem byt zavisla od tolkych veci hoci je to vsetko prirodne...

autor
31. jan 2023

@deti95060810 chcem ist prirodnou cestou, a hladat pricinu preco to tak je...lieky aj tak nebudem moct nakolko kojim dcerku...

kacena4
31. jan 2023

najprv zhodnoti tvoj stav a az potom sk treba predpise lieky a vobec nie silne vzdy sa zacina najslabsimi

ja_bb
31. jan 2023

Známa bola v spankovom centre, Košeca alebo taka nejaká obec smer ZA-Ilava. Pomohli jej.

vlocka007
3. feb 2023

Mne pomohla medovka lekárska,aspoň hodinu pred spánkom odložiť mobil obmedziť tv a prevetrať v izbe je aj taký vonny sprej levanduľový na vankúš z avonu

juliet86
3. feb 2023

jednozmacne odporucam kbt psychologa. oni maju aj specialne programy cbti kbt na nespavost. presne viem co prezivas. aj v ziline je viac absolventov kbt vycviku aj online. pogoogli. prvotne zasady su ak nezaspis do 10-15-20min tak chod z postele prec. chod si napr na gauc citat kniju a vrat sa az ked citis ospalost. ty teraz zazivas podmienenu reakciu tzv hyperarousal a sice ze tvoj mozog si spaja postel s miestom stredu napatia jasne ze tam nezaspi. treba to pretrenovat. dalsi bod treningu je napr 6hodinove okno na spanok. napr 23 00 az 5 00 alebo co ti vyjovuje aby si si zvysila sleep drive. je tu jedna velmi dobra diskusia na koniku tusim sa vola kto trpi naucenou nespavostou. skus pohladat najdes to tam fajn vysvetlene
mne cisto kbt nepomohlo u mna to spustila aj poporodna trauma. ak je za tym u teba aj nejaka trauma sama.vies kedy sa ti to rozbehlo odporucam idealne niekoho kto okrem kbt robi aj emdr to zachranilo mna vela stastia

autor
3. feb 2023

@juliet86 dakujem pozriem to...mne to tiez viacmenej po porode zacalo....nakoniec tuto seriu nespavosti prerusil pohar vina a konecne som sa vyspala....

juliet86
4. feb 2023

fajn ze si da vyspala. kolko si po porode? aky bol porod? tusis co to mohlo spustit? ja som sa z toho liecila 7mesiacov po porode. mne pomohlo kombo kbt a nakoniec emdr