Ahojte,
Sme na dovolenke u rodičov a v noci nám odišiel bojler (elektrina). Už mal na to vek, ale nemáme teplu vodu. V lete s 2 malými deťmi 😢
Na koho sa obrátiť? Asi to bude treba vymeniť. Zvyčajne sa o to staral brat ale ten akurát v noci odišiel na dovolenku do zahraničia.
Ďakujem za každú radu
Treba zavolat opravara .
Veď vodu môžeš ohriať nie? Ako nechápem o čo ti ide. Fakt neviem čo by ste bez internetu a hlavne MK robili. Ja osobne by som volala asi elektrikára
Kupim novy s podobnymi parametrami. Odpojim ee. Istic.
Odmontujem kable a vodu. Nasledne dam novy tak isto ako stary. Zapnem istic. A lala tepla voda bude.
@cookie29 Zavolam bratovi, ci ma kontakt na opravara bojlera. Kedze je stary, je pravdepodobne, ze to uz riesil. Ked nema, vyguglim si. Ak opravar povie, ze je kaput, idem pozriet, co je na trhu s podobnymi alebo lepsimi parametrami. Dovtedy ohrievam vodu v hrnci alebo kanvici. My, co sme rastli v panelakoch s odstavkami vody, uz mame prax.
@zuzanka.zuzu v zime sa kúri kotlom, ktorý ohrieva vodu 😂 akože zakúrit môžem že?
Ľudia to vážne? 20 rokov som mimo Slovenska, takze nemám absolútne žiaden kontakt, netuším kde a koho volať. Elektrikára? Vodara? Kurenara? Pri tom riešim choré dieťa. Doma by som vedela presne na akú profesiu sa obrátiť. Ale tu netuším. Je to bojler napojený na kotol a elektrinu.
Som nesmierne rada, že vy máte všetci pohodové životy a nikdy nie ste strateni 👍
Takze ešte raz ďakujem za múdre rady. Poobede skočím do krčmy určite tam chlapi nejaký kontakt dajú. Tu len zbytočne strácam čas 😢
@cookie29 Vazne, aj s nasimi pohodovymi zivotmi 🤦🏼Kedze si 20 rokov mimo Svk a neorientujes sa, volaj bratovi. Siel v noci, je mimo EU. Uz je den, aj mimo EU sa vies spojit s ludmi. Do gugla hodis pokazeny bojler opravar.. Neuveris, skusila som a nasla som. Pre lepsie vysledky skus zadat aj miesto pobytu. A hlavne dychaj, ludia Ti tu nesli prudit, ale poradit Ti. Ako si to vzala, je uz Tvoja kapusta.
@janka1011 cakala som toto rypnutie. A pritom vysvetlenie je velmi jednoduche. Priestor, v ktorom bojler je, je velmi maly, teda aj kapacita bojlera. Tym padom hreje nonstop, aby sme mali dost vody, co teda znamena, ze sa rychlejsie opotrebuje. Logicke, nie? Ci sa mam hanbit, ze mam muza, ktory to zvladne?
@mandzula nie, nie je to logické a nebolo to rypnutie, ale fakt. Nie pre srandu má bojler zapájať odborník, ktorý je na to školený a má na to oprávnenie. Keby došlo k nejakým škodám alebo úrazu riskuješ dosť veľa a navyše neodborným zapojením ti ani nie je uznaná reklamácia. Skúste si nabudúce dať vymeniť bojler odborne a som si istá, že nebude mať životnosť 3 roky ale možno 19 ako ten náš. Autorka neni žiadna neschopáčka keď si hľadá na to majstra. Tiež by som to nedala robiť dákemu "paľovi" z ulice.
@janka1011 moj muz je zhodou okolnosti Paľo.🙂 Nam proste vzdy prehrdzavie vnutro, nikdy neskoncil na zlej elektrine. Moji rodicia maju bojler uz cez 15 rokov, tiez ho otec montoval sam a funguje bez problemov, takze zlou montazou to nie je. Ja nehovorim, ze autorka je neschopacka, len vravim, ze to clovek da aj sam (nie ona, samozrejme, ale sikovny chlap ano), ked sa inak neda. Ja som rada, ze moj chlap to zvlada, naposledy nam totiz bojler rupol v casoch tvrdeho lockdownu, bezali sme pon 150 km cez zakaz liezt cez okresy a zohnat vtedy kohokolvek na montaz bolo neralne, tak sme nahodili monterky a zmakli to.
@janka1011 achh pani ty nasi odbornici niekedy...
Co si myslite ze je elektricky kotol? Date farbu na farbu a pripojite vodu max vam to bude tiec tak opravite.
Pre toto pytaju neskutocne prachy lebo na kazdu( ok beriem pre niekoho vymena ee kotla moze byt zlozita)
To nieje oprava elektro auta.
@cookie29 ty to inteligenti nevedia co pisu mas obojživelnik a potrebujes plynar kurenara na opravu cislo najdes na nete podla okresu a mimo temi jak som cital tie priblbe komentare napr ze pobavilo tu nemenovanu pani ze v zime ci netreba ta kedy potrebujes teplu vodu v zime. v zime sa zapotis pri - teplotach ci vlete sa deti potia aj špinia ti inteleg nasrato mas v hlabe i v trenkach to v trenkach by ma nesralo ale ze mas v hlave
snáď sa podarí nájsť... len ma pobavilo "V lete s 2 malými deťmi" 😀 no v zime by to bolo horšie či nie 😉