Dobrý deň prajem , kočky mám perové klasické paplóny- sypovina už na rohoch púšťa tak by som ich chcela dať prešiť a doplniť perie neviete o nejakej dobrej firme popripade kvalitne perové paplóny nové? ďakujem žilina - Čadca
https://rici.sk/ Ja som bola spokojná s touto firmou.
@aniele aj my sme tam dávali periny čistiť a do novej sypkoviny. Spokojnosť.
moja skúsenosť s nitrianskou čistiarňou peria a "šitím" paplónov. Pri odovzdaní peria som jasne povedala, že si želám prešívanie do štvorcov, aby perie zostalo rovnomerne rozložené. Pani mi potom volala, že perie je jemné, bude sa presýpať, že ho tam treba dať viac.... nerozumela som, čo by sa mohlo zo štvorcov presýpať, tak som to odignorovala - nechcela som ťažké paplóny. Keď som ale svoje paplóny prevzala, po hodine som zistila, že ležím pod samotnou sýpkovinou a všetko perie je v rohoch. Nechápala som, tak som štvorcatý paplón lepšie preskúmala.... štvorec má štyri strany. Tu bola z každej strany prešitá len polovica, takže štvorce boli otvorené!!!! Perie sa z prostriedku okamžite presypalo do rohov. Volala som hneď, čo to má znamenať a až pri tomto telefóne pani vysvetlila, že oni vlastne paplóny nešijú, ale kúpia už ušitú sýpkovinu a len do nej vyčistené perie cez jeden malý otvor nafúkajú strojom - a teda logicky, nemôžu byť štvorce uzatvorené, aby sa perie dostalo aj do najzadnejších častí paplóna. Vraj takto robia paplóny už 20 rokov, ale vzali ich, doplnili ešte perie, (oni totiž šiť a uzatvárať tie štvorce nebudú! )ktoré som dodala a vrátili mi ich. Takže teraz po večeroch sa "bavím" tým, že sa snažím podokončovať oné štvorce, šijem v ruke, pľuzgiere od ihly, hlavne že za 4 paplóny a čistenie vypýtali 400 €. Paplóny mojím tempom dokončím niekedy v lete. Ak sa na mňa šťastie usmeje, prežijeme zimu aj pod ľahkými letnými paplónmi, ale aspoň budú paplóny na budúcu zimu.
aha, a ešte perlička. Na starých paplónoch bolo tých štvorcov 6x5. Na nových 4x4. O nejakej rovnomernosti rozloženia peria môžem iba snívať.