Ahojte je tu viac tem viem o tom ale potrebujem aktualne... Na jesen by som sa rada zbavila tych kosti a zhanam dobreho odbornika... Mam 3 male deti a potrebujem byt fit co najskor... Date nejake rady za kym ist a kde? Dakujem krasne
Ahojte ja idem 31.1 na konzultáciu do za tak uvidíme akú metódu navrhne tiež nemôžem byt dlho pn
@matrina234 daj prosím vedieť som zvedava
@matrina234 ku komu prosím ťa ideš?
@km007
@darcheckinka
MUDr Majcher
Jasne dám vedieť mám prísť aj s rtg takže uvidíme 🙃
@matrina234 ďakujem, akékoľvek info poteší
@km007
@darcheckinka
Ahojte tak dnes som bola na konzultácii mala som rovno aj rtg nakoľko to mám 48 stupňový uhol palca bude operácia zložitejšia resp operovať bude viac palcov plus šľachy
Objednať sa mám ísť vo februári termín dávajú na jeseň
V nemocnici sádra potom ortopedicka papuča
Dr povedal že rekonvalescencia cca 3 mesiace
Pokiaľ nemám namáhavú prácu po mesiaci ma výpise z pn
A odporučil mi normálne ísť cez nemocnicu nakoľko robí aj súkromne ale tam by jedna tá skrutka s platnickou vyšli okolo 700€
Za konzultáciu som platila 30€ nakoľko je to súkromná ambulancia ale robí aj v nemocnici ale tam sa na termín čaká dlhšie
@matrina234 ďakujem veľmi pekne za info, snáď sa raz aj ja odhodlám, odrádza ma tá rekonvalescencia 😵💫
@km007 tak on povedal že väčšinou dr tvrdí 6 /8 týždňov ale že to je podľa neho krátko
@matrina234 a kde si konkretne bola prosím?a ide ti robit jednu nohu ci dve
@darcheckinka ja som bola v za
Jednu nohu
@matrina234 a išla si klasicky cez nemocnicu ci ako ,a ako si spokojna?koľko trvalo hojenie?ďakujem,
@darcheckinka ňeste len idem v januári
Bola som u dr kt robí v nemocnici na kontrole ale ma aj súkromnú Amb
Aké keďže ja ti mám už veľa že aj šľachy tak ma bude operovať v nemocnici pripadne po dám info ako čo
Ahojte, ja idem na operáciu haluxov (palec aj malíček) 10.9. k MUDr Majcher
Mala by som mať 5 týždňov tú ortopedicku papuču a potom 5 týždňov až 3 mesiace rekonvalescencia (+rehabilitácie)
Známa bola na operáciu v januári, po 2 mesiacoch už mohla na dlhšie prechádzky, začala chodiť do práce (opatrovanie), lebo žije sama ..
@ichtis baby a ako ste sa k nemu dostala,musím isr k obvodnej na výmenný lístok, a potom do nemocnice ci ako?potrebujem začať niekam, bola som u doktora krausa,ale keď všetci idete k tomuto...tak chce asi aj ja
@darcheckinka hmmm, veľmi jednoduché..proste som sa šla objednať na príjmovú ortopedicku ambulanciu a práve tam bol on.. náhodou.. teda presnejšie, keďže som veriaca, tak som to odovzdala do Božích ruk, nech sa On postará a hotovo..tak mu verím..
Výmenný lístok mi dal ortopéd, ku ktorému chodim .Aký je Kraus neviem..
@ichtis nádhera tak držím palce nech všetko dobre dopadne dáš nám tu info aj?
@darcheckinka jasné 👍
Všetko je inak..termin 10.9. mi zrušili, mám ho zajtra 13.9. ráno..už som na izbe od rána tak myslíte na mňa 🙂
Neviem kto ma ide operovať, ale to nie je dôležité, Pán sa postará..
Si predstavte, že si tu zatiaľ užívam..prišli za mnou kamošky s kávičkou, na izbe mám zlatú veriacu pani, s ktorou sa chystáme večer pred operáciou pomodliť.. no to sa nedá naplánovať..🙏
Od zajtra to už bude iné ale na to som už pripravená..👍
@ichtis parada to je super takto neplánovane tak čakáme všetky info a hod aj foto pred a po...zvedava som a nech všetko ok dopadne
Ahojte, už som doma a je mi zatiaľ dobre 🙂
Operoval má MUDr Majcher. Bolesti chvála Bohu ♥️ 🙏 nemám, ak tak minimálne, hlavne keď mám nohu dlhšie dole.. treba ju stále vykladať vyššie a chladiť ľadom.
Na porovnanie..v Poprade kamarátku operovali v januári. Ráno 7:00 prišla nalačno, na druhý deň po operácii ju pustili ráno domov. Bez barli, ortopedickej papuče, (musela si to sama zháňať lebo nikoho nemá!).V Žiline nástup deň pred operáciou, od polnoci nalačno, prebieha operácia, minimálne v nemocnici ste do ďalšieho dňa (možno podľa situácie, ja som bola operovana v piatok a nechali ma dokonca do nedele 🙂) Mne dávali antibiotiká, aby som nedostala zápal a ďalšie mi predpísali na doma (vraj to začali robiť, lebo malí na kontrole často zápaly)+ mi dali barly a papuču, ukázali ako s tým chodiť a fyzioterapeut ukázal ako cvičiť s nohou, aby mi neochablo svalstvo..(nechodí každý deň, možno som mala aj šťastie)
Určite treba mať od začiatku tú papuču, lebo pri nej chodíš po päte a nezaťažuje sa vôbec to zasitie.. nahrádza sadru, ktorá sa dávala kedysi.. obúva sa len pri presune..s barlami sa "pretekam" so slimakmi kto príde skôr (a načas!😂) do cieľa (napr wc), to je pre mňa nová skúsenosť 😂
Foto pred operáciou som si neurobila a zatiaľ je noha obviazana, tak neviem odfotiť 🙂 Majte sa krásne
@ichtis tak už aj ja mam termín, a ako vlastne operácia bola si uspata ci len spinal?
@darcheckinka
Najprv mi dali nejakú tabletku, že tá ma trochu uspi a potom spinal..a stačilo, nič som nevnímala.. celkovú anestéziu mi moc neodporúčali, tak som to nechala na nich..
Ešte chcem k tej bolesti.. chvála Bohu nemala som ju a dúfam, že už ani nepríde..🙏
Keďže ma neboleli ani rázové vlny na narte (čo vraj hrozne boli a už duplovane na narte), tak možno mám nízky prah bolesti .. ale aj keby ma to bolelo, tak neľutujem..
Držím palce, aby operácia dopadla dobre (a aby to tiež bolelo minimálne 🙏)
@ichtis a už aj pobehas čosi ci ako?lebo mam 3 deti preto sa pýtam a pôjdeš hneď aj na druhú nohu?ci máš len jednu
@darcheckinka od začiatku ako som doma si pomaly periem, varím, v papuči sa to dá..Deti a manžel upracú, nakúpia..
Inak..na 11.den po operácii mi už vybrali štichy, o 3 dni mám dať dole obväz a nosiť medziprstny korektor, aby sa mi ten palec nevybočil späť. O mesiac mám kontrolu, dovtedy si stále picham Clexane do brucha a predpísal mi 3x denne Aescin proti opuchu. A stále mám chodiť v papuči a s barlami..a stále si vykladam nohu a chladim (pre istotu)
@ichtis ahoj pošleš mi prosím foto nohy a si na pn stale?
@darcheckinka som PN, noha vyzerá stále rovnako.. jazvy sa hoja pomaly.. musím byť trpezlivá, lebo na nohe je hrubá koža..na kontrolu idem 29.10.(už si picham iba Clexane), dovtedy barly+papuča (moja papuča je o 5 cm dlhšia ako moje chodidlo..a chvála Bohu, lebo ma nič netlačilo na rany. Kamarátka mala o 1 čom kratšiu a ju dlho nenosila, lebo ju to rezalo)
Nahrievam si to biolampou a striekam Aloe Vera spray (iné doma nemám)
@ichtis sila ale išla by si do toho znova? Nech sa to rýchlo zhoji ale už to vyzerá fajn ci
@darcheckinka
Chrasty už mám dole, na kontrole mi už doktor odporučil chodiť postupne bez papuče a barlí.. tak chodím (len doma lebo nemám takú obuv do ktorej sa zmestím 🙂) a je to lepšie, lebo ma už z chodenia bolel priehyb kde končí noha a začína chodidlo (vraj je to preto, lebo nepoužívaš palec pri chôdzi ale členok).
Odporučil mi rehabilitácie a skúšať cvičiť s palcom (sú o 3 týždne).. zatiaľ je to tuhé a jemne opuchnuté, tak to neskúšam... ale cvičím na nohy (aby mi tá jedna neochabla) a popri tom na celé telo..
Za týchto podmienok aké mám by som išla do toho znova..
📌