Ahojte, prosím, ma niekto poslednú dobu skúsenosť s odkúpom mestského bytu, napr. po 20,30 rokoch nájmu? Podľa mojich informácií z dávnejšej doby, by sa po tom čase mali byty možnosť odkúpiť za zostatkovú hodnotu.. no ale keďže je situácia na trhu aká je, by ma zaujímalo, či to naozaj tak aj je, bude, alebo si zrazu zmyslia ze byty dajú odkúpiť za trhovú hodnotu mínus nejaké to opotrebenie? Konkretne sa mi jedna o byt na hajiku, kedy za 9 rokov budeme mat tuto moznost, byty spravuje Zilbyt.Vďaka za každú info.
@marekhela nie nie počkám ci vôbec 9 rokov bude trvať ešte zmluva a potom sa uvidí, aj tak by som nič tetwz nevyriesila.. ale ak bývate už tak dlho v najme, tak zbehnite do zilbytu alebo teda neviem aký byť mate, a opýtajte sa priamo ich q kľudne mi potom napíšte ci ste niečo zistili.. 🙂
@monny222 Dobrý deň ,ja by som sa chcela informovať min rok nám bol pridelený byt na rok zo zmluvou teraz sme požiadali znova a predĺžili nám ju znova ale len na rok znova !!neviete mi poradiť prečo len na rok??zas keď riadne všetko platíme ?viem že predlžujú potom na 3 roky máte niekto skúsenosti?ďakujem 😀
@luciadrabikova jedna sa o byt na hájiku
@marekhela čo ja som zistila aj keď máte v zmluve ,že byt si môžte po 30 rokoch odkúpiť tak to už neplatí čiže sa asi nebude dať odkúpiť ale treba sa ísť opýtať priamo na MU v Žiline alebo Žilbyt
@luciadrabikova neviem, možno zozaciatku to takto býva ze skúšajú po roku ako budete na tom s platením a pod. Aj keď ja už tomu sama nechápem, lebo neplatičov tam aj tak nechávajú a riadne platiaci robia problemy 🙈
@luciadrabikova mne napísali ze 30 rokov musí ostať nájomný charakter, kým bude splateny úver na tieto paneláky.. už čo vymyslia vtedy bude otázne, sama som zvedavá 🙈
@monny222 nájdi si VZN ktoré to upravuje. Samozrejme to VZN sa môže o 9 rokov zmeniť. Keďže bytov má Mesto malo a skôr ešte kupujú ako predávajú