Prosím Vás kto je zo Žiliny a okolia a chodí na alergologiu do Detskej polikliniky, ktorý lekár tam ordinuje? Nám dala výmenný lístok pediatrička na MUDr.Lucanika, ale pečiatka na objednávacej kartičke s termínom, ktorý nám dala sestra je na meno MUDr. Neuschlova. Na dverách ambulancie sú napísaní obaja pričom nie je určené ktorý z nich v ktorý deň ordinuje. My tam máme ísť v stredu. Ordinuje tam obaja a sa striedajú alebo ako to vlastne je? Aké máte s nimi skúsenosti? Ďakujem.
@dzulli1980 Ach. Ja mám autistu. To bude mať nervy z neho tá sestra. Ťažká spolupráca s ním. Už keď som ho objednávala vypadla tak, že ju otravujem.
@slnecnica777 boli sme tam raz, sestrička odmerana, nepríjemná, lekár celkom OK
@slnecnica777 co viem-tak takmer vzdy je tam Lucanik, treba si zavolat par dni pred terminom ci termin plati-mava aj sluzby v nemocnici. Sestricka je neprijemna, ale k detom je mila- s 5 rocnym na testoch sme boli uz davnejsie a velmi prijemna a mila k nemu a s 2 rocnym, ten velmi zle spolupracuje s lekarmi a v pohode.
@tatiana_84 si ma ukludnila, lebo malemu keď berú krv strašne vrieska a aspoň 2 ho musia držať. Má 4,5 roka. Kázali mi 2 dni pred vyšetrením zavolať či robia, volala som tam, ale robia. Nechápem prečo dávajú pečiatku na MUDr. Neuschlovu.
K tej sestričke ... bola som tam s dcérou ako s 3-ročnou ... išli jej pichať tie alergény ... nerobila nejaký cirkus, nekričala, len sa bála, slzy na krajíčku, kúsok fňukala ... a sestrička, že nekňuč ... tak som sa jej opýtala, či má pocit, že dcéra je šteňa a ja suka ... neviem, ja som dcéru od Lučaníka zobrala inde, mne takýto prístup jednoducho vadí ... a čo sa vyšetrenia týka, po napichaní tých alergénov sa nič nepotvrdilo, tak predpísal Bronchovaxom ... žiadne krvné testy, nič ... v Bytči je dobrá alergologička, tá, pokiaľ sa nepotvrdí alergia z kožných testov, berie krv, hľadá príčinu.
@slnecnica777
@dzulli1980 ach...no my tam ideme kvôli podozreniam na potravinové intolerancie. Malý máva stále riedke, kasovite stolice. Boli sme na aj na gastro a ona chcela tie testy cez alergologa.
@slnecnica777 skúste sa opýtať či sa nedá z krvi testy, žeby to asi nedal syn.. ale doktora by som sa opýtala radšej. Moja dcérka 3 vtedy mala na rukách, no revala, sa jej to pohybalo...takže nakoniec okrem testov na rukách jej brali aj krv. Tá sestrička nie je zlá, ale taká zvláštna, má už veľké deti, nejako asi si nevie nájsť cestu ku malým...
Moje obe teraz mali po 2 rokoch znova krv a robili riaden cirkus, tie pohľady boli strašné, ale dcérke dala dokonca sestrička omaľovánku, co ma úplne prekvapilo.
Doktor je úplne úžasný, snaží sa, rozmýšľa čo lepšie... 😊
@ali184 no on vrieska strašne aj pri odberoch krvi, musíme ho aspoň 2 držať tak nikdy nechodím na odbery s ním sama. A tie testy čo tam robia (pichanie do ruky) to sa nesmie pritom hýbať? Neviem či budú brať ohľad na to, že je autista a je s ním ťažká spolupráca. Tu sestru som len raz videla zatiaľ keď som ho tam išla osobne objednat keď vyšla von a dala mi najavo znechutene, že si mám počkať v čakárni kým ona sama nepride s objednávacim kalendarom si to zapísať, ale už vtedy som z nej nemala dobrý pocit, inak neviem aká je, ale nemá moc lichotive komentáre od pacientov na nete, tak sa priznám, že tam idem so strachom ako to malý dá a hlavne či ona ako s autistom bude mať s ním trpezlivosť. V MT na metabolike sme boli, tam tiež vyvádzal pri odberoch, ale úžasný ľudský prístup lekárky aj sestry tam bol.
@slnecnica777 my sme ich tiež držali, doktor držal, ja dcéru, manžel bol pri synovi keďže viac sily 😊 myslím, že to držanie sú ako tak zvyknutí. Nepoznám dieťa, čo si dá dobrovoľne brat krv. 😇
Tie na ruky sú take, že sa dá kvapku a potom prepichne ihlou. Dcéra rucala ako tur, držali sme ju fakt ja aj doktor. Rovno by som asi vošla a povedala, že je autista.
Tak tento na pocit mám aj ja. Aj keď volám na lieky, objednanie.... Ale ten doktor je fakt super, preto tam chodíme. Syna mi zobral v 8 mesiacoch, keď som tam bola s dcérou na kontrole. Syn atopik na tvári, keď som sa pýtala na Alergo, že až v 4 všetci .. A on, že termín hneď ako sa dá. Do 2 týždňov sme mali termín a hneď testy. 😊
@ali184 no určite im obom poviem, že je vysokofunkcny auťista. Má aj preukaz autistu a aj v zdravotnej dokumentácii to poznačené. Okrem toho má aj ADHD a momentálne také obdobie, že je extremne hyperaktívny, tak neviem ako to zajtra dáme. Uz sa len budem modliť, aby sme to zvládli. Dám vám zajtra vedieť ako sme dopadli. Ďakujem.
@slnecnica777 držte sa 🙏😊 zvládnete to. Nám pomáha nehovoriť slovo neboj sa, to hneď panika....
Dajte vedieť, myslím na Vas 😊
@ali184 No tak už to máme za sebou. Doktor naozaj starostlivý a dôkladný. Boli sme vnútri takmer hodinu. Sestra rozprávala malo iba keď mi dávala pokyny, kedy mám malého vyzliecť, ako ho držať atď. Doktor rozhodol, že sa na základe anamnézy bude robiť len odber krvi, tie testy neskôr, lebo podľa neho to je histaminova a laktozova intolerancia. Výsledky má mať až o 3 týždne. Keď mu uz mali brat krv tak sestra mi hovorila kde ho mám položiť ako ho držať, všetko tak naučené, frazovite. Držala som ho ja aj doktor. Keď ho pichla začal vrieskať, obávala som sa jej reakcie, ale bola v pohode. Aj ho pochválila a dala mu aj medailu. Takže super. Vyzerala celý čas odmerane, ale k malému bola ľudská.
@slnecnica777 skvelé, že ste to zvládli 🤩 dobre rozhodli, určite to bolo lepšie. Ani s jednou diagnózou nemám skúsenosti, máme alergiu na bielkovinu a pár iných... Ale tieto diagnózy už zvládnete 😇 aj keď histaminova je zložitejšia.
Presne tak aj pri nás bolo, keď som to čítala, tak som ako keby čítala náš odber. Ako som písala hore, nie je zlá, len taká svojská, vie sa aj usmiať, aj byť odmerana 😊
Držte sa a ak vás napadne môžete napísať ako ste dopadli, kľudne sukromne 😊
Ordinuje len MUDr. Lučaník ... on je OK, ale tá sestrička tam je nepríjemná neskutočne.
@slnecnica777