Ahojte, je naozaj nemožné dostať dieťa do mestských jaslí v ZA? Nastupujem späť do práce na jeseň a idem zrovna podávať žiadosť, tak či môžem mať vôbec nejakú nádej. Ďakujem.
@sun_shine_2020 neviem no, príde mi to celé také divné. Maju vôbec nejaké kritériá výberu? Alebo je to len o tom, že kto skôr podá 😃 lebo v takom prípade som mala žiadosť podať ešte ako tehotná 😂😂😂
@rakso minulý rok mi zobrali dieťa do mestských jasli aj ked som nechodila do práce. Mali volne miesta, skúsila som podať prihlášku. Dieťa vzali s tým, ze ak by sa naplnil stav, museli by ho vylúčiť. Stav sa za pol roka nenaplnil. Chodil na Puškinovu.
@rakso podmienkou je, ze obaja rodicia pracujete alebo aspon mas prislub do zamestnania. Potom to ide podla mna kto kedy poda prihlasku. Ale zavolaj si na urad a oni ti najlepsie povedia.
@aknamorka22 zaujímavé, tak ja už potom neviem. V mojom okolí má každý deti v súkromných alebo stráži babka, ale to sa u nás nedá, keďže mama pracuje a svokru nemám. No a keď som sa pýtala, prečo v súkromných, tak odpoveď, že nezobrali do mestských. Tak ja som si teda myslela, že tam je nátresk 🤷♀️
@sun_shine_2020 áno toto viem, že obaja. To spĺňame, dokonca každý dve zamestnania 🤭 Aj máme trvalý pobyt v ZA. Každopáfne v pondelok podám žiadosť a uvidíme teda. Snáď nás nebudú dlho naťahovať a aspoň sa rychlo dozvieme, že či áno alebo nie.
@rakso ja som si to tiež myslela, ze je to nemožné. Ale na pocudovanie, to bolo naopak. Skôr je problem uz so škôlkou. A pokiaľ dieťa nemá 3 roky, plati sa nemalé školné. My sme platili 320€ aj so stravou. Tak to si potom možno priplatis o 50€ viac a das dieťa do súkromných, kde je kúsok lepšia úroveň. Aj ked nase dieťa bolo spokojné aj v mestských jasliach. Potom od 3 rokov sme platili len cca 100€. 🤷 Držím palce aby cas zobrali 🙂
@aknamorka22 nooo tak v súkromných je to momentálne omnoho viac ako o 50 € 😃 čo som pozerala, tak 480 € mesačne 🤯
Ďakujem, dúfam, že to vyjde 🤞
@rakso minulý rok ešte nebol taký veľký rozdiel. Teraz to uz určite išlo hore. Ale tak pre niekoho je 100€ hore dole. Na dieťa to dajú v domnení, ze sa bude mať lepšie. Ja som to neriešila lebo mestské jasle sme mali najbližšie. Chodili sme pešo. Do súkromných by sme museli oveľa ďalej.
@aknamorka22 štátne jasle sú určite kvalitnejšie ako súkromné.
@kapurka270 kvalitnejsie je hodnotene na zaklade coho? Moju zobrali ma Puskinovu vyzera ze tam je volne stale, ale este malej treba 2 spanky tak pockam to September asi.
@eryykah na základe osobnej skúsenosti nedám na mestské jasle dopustiť.
@aknamorka22 áno, teraz všetko zdražovalo, tak tie rozdiely sú samozrejme omnoho väčšie, ale je podľa mňa otázka času a zdražejú aj mestské. Rovnako ano ja si nemyslím, že súkromné jasle sú lepšie len preto, že sa za ne platí viac. Ale je to vždy skôr o skúsenosti, keď niekto hodnotí jasle, škôlku a dokonca aj rešauráciu 🙂
@kapurka270 tak ako som už písala, je to asi o skúsenosti a zážitku. Ak niekto natrafil v prvý deň na učiteľku, ktorej zrovna nevyšiel deň, tak už sa ťažko nechá presvedčiť 🤷♀️
Ja si len vždy poviem jedno...nie vždy všetko to, čo je drahšie, je aj kvalitnejšie.
@rakso robim stale ale nie full time. Zatial latam kadejako babkami / je to unavne lebo nie vzdy mozu prist/ tak som myslela, zeby som dala do uz jasli. Upozornila riaditelka, ze aj oni budu dvihat cenu musi sa vsak dohodnut na zastupitelstve kolko.
Funguju uz na 1 spanok /to sa nam nedari zatial prejst o 10h spat musi ist / + bola by tam jedina v takom veku, ostatne mi prisli tak okolo 1.6mes az 2+ r. Rataj s tym, ze na September bude kopec novych ziadosti. Teraz sa to pomaly vyprazdnuje. Cez leto podaktori nebudu davat etc.
@eryykah a myslíš, že nejako pomôže to, že podám žiadosť už teraz, ale s nástupom od 1.9.? Presne ešte neviem dátum, možno by som dala aj 1.8.
Aj naša má ešte 2 spánky, ale ten poobedný je už len pol hodinka, tak to vyzerá tak, že niekedy v lete už prejdeme na jeden. Ale teraz by som ju ešte nedávala, keď má dva.
Úple Ti rozumiem ako je to únavné. Ja tiež látam, aj keď robím z domu. Snažím porobiť keď spí alebo niekoho k nej zavolať, ale zas potom niet času na domácnosť, ostatnych členov atď.
@rakso na puskinovej skoro cely rok majú voľné miesto...malý mi tam chodil..v pohode jasličky...myslím si,že nie je problém.. hneď ho zobrali po mojom telefonáte na ďalší mesiac...
@martinakac tak to rada počujem. V mojom okolí majú skoro všetci detičky v súkromných, lebo vraj v mestských nebolo miesto 🤷♀️ tak ma to znepokojilo. Žiadosť sme podali, tak uvidíme 🤞
@rakso ahoj už si dostala odpoveď? Zobrali ti dieťa do jaslí?
@foxandswan ahoj, zatiaľ nie. Včera to bol mesiac od podania žiadosti, tak tam v týždni budem volať.
@rakso a do žiadosti sa uvádza status rodičov? Musia byť obaja pracujúci? Ja som na MD s mladším synom a dcéru by som chcela dať do jaslí..
@foxandswan áno, dávala som nás s mužom oboch. My ale budeme vtedy obaja pracovať. Nemusia obaja pracovať. Ani neviem, či sa to nejako zohľadňuje, že obaja pracujú. Ale za podanie žiadosti a skúšku nič nedáš 🙂
@foxandswan ahoj, ja som riesila mestske jasle, tak pani mi do telefonu povedala, ze musime byt obaja pracujuci alebo musim mat aspon prislub do zamestnania. Ale za vyskusanie nic nedas - ak budu mat volne, tak mozno ti zoberu dieta do jasli.
@sun_shine_2020 @rakso ďakujem vám, skúsim a uvidíme...
@rakso ahoj, treba skusit. Ked som to riesila v novembri 2022 este mali volne (nakoniec sme to nevyuzili). Urcite daj prihlasku a uvidis.