Mestské jasle v Žiline

rakso
1. apr 2023

Ahojte, je naozaj nemožné dostať dieťa do mestských jaslí v ZA? Nastupujem späť do práce na jeseň a idem zrovna podávať žiadosť, tak či môžem mať vôbec nejakú nádej. Ďakujem.

sun_shine_2020
1. apr 2023

@rakso ahoj, treba skusit. Ked som to riesila v novembri 2022 este mali volne (nakoniec sme to nevyuzili). Urcite daj prihlasku a uvidis.

rakso
autor
1. apr 2023

@sun_shine_2020 neviem no, príde mi to celé také divné. Maju vôbec nejaké kritériá výberu? Alebo je to len o tom, že kto skôr podá 😃 lebo v takom prípade som mala žiadosť podať ešte ako tehotná 😂😂😂

aknamorka22
1. apr 2023

@rakso minulý rok mi zobrali dieťa do mestských jasli aj ked som nechodila do práce. Mali volne miesta, skúsila som podať prihlášku. Dieťa vzali s tým, ze ak by sa naplnil stav, museli by ho vylúčiť. Stav sa za pol roka nenaplnil. Chodil na Puškinovu.

sun_shine_2020
1. apr 2023

@rakso podmienkou je, ze obaja rodicia pracujete alebo aspon mas prislub do zamestnania. Potom to ide podla mna kto kedy poda prihlasku. Ale zavolaj si na urad a oni ti najlepsie povedia.

rakso
autor
1. apr 2023

@aknamorka22 zaujímavé, tak ja už potom neviem. V mojom okolí má každý deti v súkromných alebo stráži babka, ale to sa u nás nedá, keďže mama pracuje a svokru nemám. No a keď som sa pýtala, prečo v súkromných, tak odpoveď, že nezobrali do mestských. Tak ja som si teda myslela, že tam je nátresk 🤷‍♀️

rakso
autor
1. apr 2023

@sun_shine_2020 áno toto viem, že obaja. To spĺňame, dokonca každý dve zamestnania 🤭 Aj máme trvalý pobyt v ZA. Každopáfne v pondelok podám žiadosť a uvidíme teda. Snáď nás nebudú dlho naťahovať a aspoň sa rychlo dozvieme, že či áno alebo nie.

aknamorka22
1. apr 2023

@rakso ja som si to tiež myslela, ze je to nemožné. Ale na pocudovanie, to bolo naopak. Skôr je problem uz so škôlkou. A pokiaľ dieťa nemá 3 roky, plati sa nemalé školné. My sme platili 320€ aj so stravou. Tak to si potom možno priplatis o 50€ viac a das dieťa do súkromných, kde je kúsok lepšia úroveň. Aj ked nase dieťa bolo spokojné aj v mestských jasliach. Potom od 3 rokov sme platili len cca 100€. 🤷 Držím palce aby cas zobrali 🙂

rakso
autor
1. apr 2023

@aknamorka22 nooo tak v súkromných je to momentálne omnoho viac ako o 50 € 😃 čo som pozerala, tak 480 € mesačne 🤯
Ďakujem, dúfam, že to vyjde 🤞

aknamorka22
1. apr 2023

@rakso minulý rok ešte nebol taký veľký rozdiel. Teraz to uz určite išlo hore. Ale tak pre niekoho je 100€ hore dole. Na dieťa to dajú v domnení, ze sa bude mať lepšie. Ja som to neriešila lebo mestské jasle sme mali najbližšie. Chodili sme pešo. Do súkromných by sme museli oveľa ďalej.

kapurka270
1. apr 2023

@aknamorka22 štátne jasle sú určite kvalitnejšie ako súkromné.

eryykah
2. apr 2023

@kapurka270 kvalitnejsie je hodnotene na zaklade coho? Moju zobrali ma Puskinovu vyzera ze tam je volne stale, ale este malej treba 2 spanky tak pockam to September asi.

kapurka270
2. apr 2023

@eryykah na základe osobnej skúsenosti nedám na mestské jasle dopustiť.

rakso
autor
2. apr 2023

@aknamorka22 áno, teraz všetko zdražovalo, tak tie rozdiely sú samozrejme omnoho väčšie, ale je podľa mňa otázka času a zdražejú aj mestské. Rovnako ano ja si nemyslím, že súkromné jasle sú lepšie len preto, že sa za ne platí viac. Ale je to vždy skôr o skúsenosti, keď niekto hodnotí jasle, škôlku a dokonca aj rešauráciu 🙂

rakso
autor
2. apr 2023

@eryykah áno, o Tebe viem z termínovej skupiny 🙂 takže máš malú prijatú, ale ešte tam nechodí? A Ty už pracuješ? Niečo sa mi marí, že si chcela v apríli nastúpiť, či?

rakso
autor
2. apr 2023

@kapurka270 tak ako som už písala, je to asi o skúsenosti a zážitku. Ak niekto natrafil v prvý deň na učiteľku, ktorej zrovna nevyšiel deň, tak už sa ťažko nechá presvedčiť 🤷‍♀️
Ja si len vždy poviem jedno...nie vždy všetko to, čo je drahšie, je aj kvalitnejšie.

eryykah
2. apr 2023

@rakso robim stale ale nie full time. Zatial latam kadejako babkami / je to unavne lebo nie vzdy mozu prist/ tak som myslela, zeby som dala do uz jasli. Upozornila riaditelka, ze aj oni budu dvihat cenu musi sa vsak dohodnut na zastupitelstve kolko.
Funguju uz na 1 spanok /to sa nam nedari zatial prejst o 10h spat musi ist / + bola by tam jedina v takom veku, ostatne mi prisli tak okolo 1.6mes az 2+ r. Rataj s tym, ze na September bude kopec novych ziadosti. Teraz sa to pomaly vyprazdnuje. Cez leto podaktori nebudu davat etc.

rakso
autor
2. apr 2023

@eryykah a myslíš, že nejako pomôže to, že podám žiadosť už teraz, ale s nástupom od 1.9.? Presne ešte neviem dátum, možno by som dala aj 1.8.
Aj naša má ešte 2 spánky, ale ten poobedný je už len pol hodinka, tak to vyzerá tak, že niekedy v lete už prejdeme na jeden. Ale teraz by som ju ešte nedávala, keď má dva.
Úple Ti rozumiem ako je to únavné. Ja tiež látam, aj keď robím z domu. Snažím porobiť keď spí alebo niekoho k nej zavolať, ale zas potom niet času na domácnosť, ostatnych členov atď.

martinakac
10. apr 2023

@rakso na puskinovej skoro cely rok majú voľné miesto...malý mi tam chodil..v pohode jasličky...myslím si,že nie je problém.. hneď ho zobrali po mojom telefonáte na ďalší mesiac...

rakso
autor
12. apr 2023

@martinakac tak to rada počujem. V mojom okolí majú skoro všetci detičky v súkromných, lebo vraj v mestských nebolo miesto 🤷‍♀️ tak ma to znepokojilo. Žiadosť sme podali, tak uvidíme 🤞

foxandswan
6. máj 2023

@rakso ahoj už si dostala odpoveď? Zobrali ti dieťa do jaslí?

rakso
autor
6. máj 2023

@foxandswan ahoj, zatiaľ nie. Včera to bol mesiac od podania žiadosti, tak tam v týždni budem volať.

foxandswan
6. máj 2023

@rakso a do žiadosti sa uvádza status rodičov? Musia byť obaja pracujúci? Ja som na MD s mladším synom a dcéru by som chcela dať do jaslí..

rakso
autor
7. máj 2023

@foxandswan áno, dávala som nás s mužom oboch. My ale budeme vtedy obaja pracovať. Nemusia obaja pracovať. Ani neviem, či sa to nejako zohľadňuje, že obaja pracujú. Ale za podanie žiadosti a skúšku nič nedáš 🙂

sun_shine_2020
7. máj 2023

@foxandswan ahoj, ja som riesila mestske jasle, tak pani mi do telefonu povedala, ze musime byt obaja pracujuci alebo musim mat aspon prislub do zamestnania. Ale za vyskusanie nic nedas - ak budu mat volne, tak mozno ti zoberu dieta do jasli.

foxandswan
7. máj 2023

@sun_shine_2020 @rakso ďakujem vám, skúsim a uvidíme...