Folikulometria v Žiline

snazilkaxy
1. jan 2022

Ahojte žienky, som tu nová, takže Vám prajem v prvom rade všetko dobré do Nového roka 🙂 chcela by som sa opýtať, či mi neviete poradiť..je možné ísť na folikulometriu hocikedy? Teda myslím to aj skôr ako po roku snaženia..proste napríklad aj po 3 mesiacoch snaženia..nemáte s tým skúsenosť? A teda tu v Žiline či to robia bez toho aby som bola ich pacientka,resp.moja gynda to nerobi..Ďakujem za odpovede.

mondolina
1. jan 2022

@snazilkaxy
keď zaplatíš cash problém by nemal byť

snazilkaxy
autor
1. jan 2022

@mondolina a kde napríklad? Čo zavolám hociakemu gynekolovi?

e1i
1. jan 2022

@snazilkaxy preco ma tvoja dr problem urobit ti sono a pozriet ci tam je folikul. Nic ine to nie je.

snazilkaxy
autor
1. jan 2022

@e1i ja viem, že nič iné to nie je. Ona mi povedala, že momentálne folikulometriu nerobí, a že po roku snaženia sa mám ozvať a zvolíme ďalší postup..

e1i
1. jan 2022

@snazilkaxy nasla by som si ineho dr. Ano po roku ti povie chod do car.

bebotka
1. jan 2022

@snazilkaxy a prečo to tvoja nerobí, veď je to klasicke sono, kde sa len zisťuje, či sa tvorí dominantný folikul, či rastie a či praskne a dôjde k ovulácii. Moja byvala doktorka sono nemala a teda posielala do nemocnice na sono.

snazilkaxy
autor
1. jan 2022

@e1i veď práve to, mám len jeden vajecnik a vajcovod..nemám ovulaciu každý mesiac,je to ťažšie..preto chcem tu folikulometriu skôr ako po roku..asi zvážim iného gynekológa veru..

snazilkaxy
autor
1. jan 2022

@bebotka neviem prečo, na stránke to má a keď som sa nato pýtala,tak že momentálne nie, neviem prečo,sono ma..a ty si chodila tiež skôr ako po roku či?

e1i
1. jan 2022

@snazilkaxy ja som isla po 7 m k dr to riesit. Urobil HP+ amh a poslal do nemocnice na zistenie priechodnosti (robili laparku). Potom mi dr z nem. chcel dat tbl na umely prechod a potom pomoct ovulacii a nakoniec mi dal tbl na ovulaciu hned a skusali sme.

snazilkaxy
autor
1. jan 2022

@e1i aha. No mne by pre začiatok úplne stačila folikulometria..tak my sa snažíme len 3 mesiace..je to málo, áno viem, ale cyklus mám raz 33 dní, raz 31,teraz naposledy 28.. plus to že mám len jeden ten vajecnik..preto mám o to záujem..ovulacnymi testami sa len zbytočne stresujem...

e1i
1. jan 2022

@snazilkaxy a ten druhy mas priechodny? Ako prve by ma zaujimalo to. Ak hej tak potom jasne folikulometriu

snazilkaxy
autor
1. jan 2022

@e1i veď to ma zaujíma..ale moja gynekologicka má taký postoj, že až po roku..tak neviem vôbec,či nájsť iného gynekológa alebo skúsiť napísať do gyn fiv..že či sa zaoberajú aj len ženou,alebo musia oboch riešiť..

jannali
1. jan 2022

@snazilkaxy určite aj len ženou. Mne tam tiež robili jeden zákrok, muža neriešili... vypočítali presne deň ovulácie. Gyn fiv odporúčam určite, za podradenie nič nedáte.

snazilkaxy
autor
1. jan 2022

@jannali naozaj?? Ďakujem ❤️ hneď tam pôjdem napísať,alebo skôr zavolať bude asi lepšie v pondelok..

snazilkaxy
autor
1. jan 2022

@jannali a nezaujímali sa koľko sa snažíte?

jannali
1. jan 2022

@snazilkaxy určite zavolajte, dajú Vám termín. Všetko Vám vysvetlia, zoberú poprípade krv, urobia sono... všetky vyšetrenia. Presne nám vypočítali, kedy sa mame snažiť a vyšlo to. Boli sme tam asi dva, trikrát s našim, resp. mojim problémom a vyšlo to. Odporúčam určite. Ja som tiež obišla moji gynekologicku, nič som s ňou neriešila. Zaplatite si a máte pokoj.

jannali
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
snazilkaxy
autor
1. jan 2022

@jannali a snažili ste sa viac než rok? To či sa nezaujímali že koľko sa snažíte,keď my len 3 mesiace..a s partnerom tam nemusím ísť však?

jannali
1. jan 2022

@snazilkaxy menej ako rok, ale všetko som mala odsledovane, meranie bazalnej teploty, ovulku... manžel so mnou bol, ale aby som tam nešla sama. Zavolajte si, všetko Vám pani má recepcii povie a vysvetli. Oni sú tam fakt zlatí, nemusíte sa ničoho báť, podľa mna je to tam celkom na úrovni, nie ako u obyčajnej gynekologicky na kontrole.

snazilkaxy
autor
1. jan 2022

@jannali ďakujem moc za radu a skúsenosť. Už som párkrát mala také stavy,že tam zavolám,ale vždy ma odradilo to,že sa snažíme krátko..ale máte pravdu, nedám nič za to,keď zavolám a pôjdem na konzultáciu.

bebotka
1. jan 2022

@snazilkaxy ono tri mesiace nie je veľa, mňa tiež nechcela riešiť skôr ako po roku snaženia sa, nakoniec som od nej odišla a nový mi hneď po prvom sone povedal, že to vyzerá na pco, ďalší mesiac má objednal na hormón.profil a hneď na ďalší má objednal na folikulometriu. Pokým sme sa dopracovali k bábätku prešlo síce 12 rokov, ale to je už iný príbeh.

snazilkaxy
autor
1. jan 2022

@bebotka aha..no ale vyšlo to,tak to je hlavné ❤️ tak ja chcem vedieť priechodnosť vajickovodu,ktorý mám a tu ovulaciu no..snáď ma zoberú..

snazilkaxy
autor
1. jan 2022

@bebotka ešte sa opýtam, či ste nechodili náhodou k MUDr.jassovej

e1i
1. jan 2022

@snazilkaxy priechodnost ti v car vysetria hyfosy.

luccija
1. jan 2022

@snazilkaxy zmeň lekárku má divný postoj, keď máš len jeden vajecnik načo čakať rok?a stratiť čas...
Jedno sono má na 5 min práce.Najdi si iného lekára a kľudne zaklam, že sa snažíte takmer rok.To, že máš plus mínus odchýlky v cykle nevadí.

snazilkaxy
autor
1. jan 2022

@luccija mas pravdu, zmením lekárku ale zavolam aj do toho gyn fiv a uvidím..určite mám v pláne zakladať trochu..rok je dlho..

bebotka
1. jan 2022

@snazilkaxy nie nechodila, keď potrebuješ aj priechodnosť riešiť, tak sa zrovna objednaj niekde do centra. Tam hneď poriešiť aj mužovi spermio a budete vedieť ako ďalej riešiť .

anne_mary2
1. jan 2022

@snazilkaxy ahoj, aj ked aa niekde pytaju ze kolko sa snazite alebo tak, povedzme si uprimne, nie ne problem povedat ze rok, cez rok.. akoze kto to bude extra skumat? 🙂 ked uz ta teda trapi to… myslim, ze to je to najmenej…
A uz ked do CAR, myslim ze neni na skodu ani dat partnerovi urobit za 30 eur spermiogram. Ved u chlapa to tym aj konci max este nejaka krv ale to az keby ste riesili car.. ale tak podla mna by to kazdy rozumny par mal absolvovat predtym nez zena pojdu na hysteroskopiu ci ked sa rozhodne pre zistenie priechodnosti vajecnikov .. ( predsa len, aj ked sa to da zospodu, prefuk jedine laparoskopicky a je to uz operacia.. ), tak myslim ze to stoji za to 🙂.
Mna tiez zaujimao ako som na tom , ale zaujimalo ma aj co manzel 😀