Manžel chodí do prace - tam sa snaží patrične ochraňovať proti koronavirusu . Moje tri deti - dve sú dospelé a majú problém byť cely deň len doma . Preto sú kvôli tomu hádky , syn ešte ako tak poslúchne .... no dcéra ma priateľa a s tým sa stretáva , nesúhlasím ... ale aj tak ide , tvrdí , že sú spolu ma Rusko , dievčatá , dajte vaše názory. ...🙏🏽
@julialara tak ja mám dospelého 20 ročného syna a je doma, alebo chodí cvičit ku Váhu, na rukách rukavice a cez tvár rúško . Do iných miest nepáchne. Prečo ? No lebo mama povedala , žiadne poprosila, dostal to príkazom . Je síce dospelý , ale žije s nami doma , financujem mu štúdium . Právami nech sa oháňa keď bude plne samostatný 🙂
ked chce byt s priateom a je dospela nech si zbali zakladne veci a dovidenia.. nech ide byvat s nim .... u nas to bolo vzdy tak - mamin dom jej pravidla.. hold treba posluchat .. a nie byt sebec a ohrozovat druhych
Ano, oficialne je odporucanie, Ze by sa nemali stretavat ludia co neziju v spolocnej domacnosti, pokial viem nie je to ale nariadenie. Samozrejme v idealne by sa to malo aj dodrziavat, lenze momentalny stav bude trvat mesiace, nie 3-4 tyzdne a ruku na srdce, kto by tolko vydrzal bez partnera?
noooo, ked budeu ulice strazit vojaci, asi ich posluchne
Som dospelá mám 23 a neživia ma rodičia.Preto sme s mužom mimo mesta.A nemusím sa prispôsobovať.
No deti deti...treba počúvať keď vás financujú rodičia :D.
Ako máš pravdu lebo ohrozujú aj vás rodičov.
A tu by sa mala ukázať tá dospelosť.Brať ohľad aj na iných.
@maminuska a ma priatelku? Lebo mne to pride uplne cudne zakazovat niekomu priatela/priatelku. Ze sa nestretava s kamosmi, je podla mna ok, ved to chvilu vydrzia, ale frajerku nevidiet "lebo mama povedala"... no nvm, kazde dieta aj to nedospele ma pravo vyslovit svoj nazor...
@lindusss2016 Dalo by sa to dočasne vyriešiť prespávaním u niekoho doma ak sú obaja dospelí a bolo by po probléme.
Môj názor.
@modrykoniicek ved urcite. Myslim, ze rieseni by bolo viac, nez len zavelit, ze ja som mama a ty posluchaj 😊
@lindusss2016 Tak dospelým deťom by mohli výjsť v ústrety. 🙂 Aspoň ich majú na očiach 😂
A spoznali by sa navzájom.
ja by som to brala aj z pohladu zdravia. osobne spadam do rizikovej skupiny a teda sedim doma. nechodim ani na nakupy a deti maju obmedzeny styk so svokrovcami, ktory byvaju s nami, ale mame oddelene vchody.
ak je sanca, ze nieco donesie, tak by som zarucene neriskovala. zial, tato situacia ovplyvnuje aj vztahy a preto treba vydrzat.
Dcere pusti z youtube video ako prebieha intubacia pri pacientoch s covidom. Mna to celkom namotivovalo nechodit medzi ludi.
@syslik81 Vieš ale sú aj také dospelé deti čo akonáhle zarábajú tak prispievajú na domácnosť, platia nájomné svoj podiel, platia si jedlo, prispevajú na výdavky a podobne. V takom prípade je to plnohodnotný samostatný dospelý clovek ktorý má nárok si robiť čo uzná za vhodné on a nie mama. Ja som to mala takto. Keď som dochodila školu a nastupila do práce, platila som výdavky a veci, ktoré by som platila aj keby bývam sama. Doma som bola preto, lebo sama som ešte bývať nechcela a rodičia majú veľký dom, kde sme bývaly, tak prečo nie. Potom som pomaličky odišla bývať sama keď som sa na to cítila. Ale mama mi nekecala do ničoho. Išla som si von kedy som ja chcela, pozyvala k nám takisto ľudí ktorých som chcela, lebo som platila a prispievala. Čiže je to aj o ich rodinných vzťahoch ale toto čo píšeš je cez čiaru. A jej dcéra asi nie je s priatelom tak dlho, že by sa k nemu mala sťahovať.
@lindusss2016 nemá priateľku , a keby aj mal , jednoducho ak by to nerešpektoval , vysťahovala by som ho mimo domu , na chalupu . Kvôli jeho frajerke ja neohrozím jeho rizikovú sestru a svoje ďalšie deti lebo on chce. Pozná ma a vie že by som to urobila .
Ja sa priklanam k nazoru zien,ze tvoj byt,tvoje pravidla.Pokial zije pod tvojou strechou a financujes ju tak bude dodrziavat tvoje pravidla.Ak sa jej nepaci moze sa pobalit a ist do karanteny k nemu,ale bude ju aj zivit.Tvrde?Hlavne drze od nej.My sme tiez vsetci v dobrovolnej karantene.
@gabika0825 lenže toto je život čo si viedla za normálnych okolností . Za normálnych okolností sa ma syn nepýta či niekam môže ísť , len mi to oznámi . Ale zas na druhej strane ak by aj zarábal a prispieval na domácnosť , do mojej domácnosti by si nevodil koho by chcel a kedy by chcel a už vôbec by u nás neprespávala jeho frajerka. Na to nech mu slúži jeho domácnosť a jeho vlastný priestor .
To čo si ty napísala sa nedá porovnávať s terajšou situáciou , ktorá je výnimočná .
@maminuska Ja som to písala hlavne ako príklad... lebo to to napísala tuto komentujúca neskutočne hnusne. A príde mi že to je presne taká čo by svoje dieťa vyhodila z domu aj za to že by došlo o pol hodinu neskôr domov za normálnych okoloností
@maminuska ak mate doma niekoho z rizikovej skupiny, je to samozrejme o inom, predpokladam, ze aj on sam si je vedomy a kona tak z vlastnej vole a nie preto, ze si ty nariadila.
@gabika0825 aj ja som platila najpom prispievala na jedlo-ale stale to bol dom mojej mamy a jej domacnost ... ak chce byt samostatna musi do vlastneho -jedna zena jedna domacnost .... a ta holka zodpovedna nieje ... ohrozuje rodicov a surodencov .. kvoly niekomu koho nepozna tak dlho ak s nim nebyva..alebo ho pozna dost dlho aby mohli byt spolu ..
@lindusss2016 tak zas môj syn taký uvedomelý nie je , je fajn , spoľahlivý , takto ďaleko on však by nerozmýšľal keby nikto u nás nebol rizikový a obávam sa že ani keď sestra je riziková , že by si až tak dôkladne kládol túto otázku . V tejto situácii musí nastúpiť niekto kto tu situáciu posúdi lepšie a keďže jeho biologický otec absentuje v rodine , musím to byť ja .
Takže ak by som to nechala na ňom , mám vážne obavy že by sa rád stretol s jedným kamarátom , druhým kamarátom ... však čo mám rúšku a potom si umyje ruky , veľmi veľa mladých ľudí takto rozmýšľa . Pre mňa bude plnohodnotne dospelý vtedy ak bude mať vlastný priestor na život , a živiť sa bude plne sám . Takže áno , ja som v tomto direktívna a uplatňujem " lebo mama povedala ".
@julialara tiež mam doma 20 ročného dospeláka. Pracuje, nechodi nikde síce, ale keď raz za čas ide s kamarátom ide. Je dospelý, zodpovedný ea seba (ešte on mňa napomína za všetko) a myslím, že aj rozumný dosť nato, aby vedel čo robí. Od kedy je dospelý aj keď býva stále s nami nikdy mu nezahujem nejako zásadne do života, nerozkazujem... Na výchovu bolo času celé detstvo. Je plne zodpovedný sám za seba a verím mu.
Tak keď je dcéra dospelá tak s tým nič nespravíš 😃 nemôžeš ju drzať doma. Pokial sa neflákajú niekde v obchode alebo po meste, alebo s nejakými kamarátmi - väčšou partiou, sú len oni dvaja a idú do lesa na hodinku dve tak nevidím v tom taký problem.