Ahojte idem na výlet do Žiliny. Čo sa tam oplatí vidieť?
Je tam galeria, Burianova veza, Makovickeho dom, kusok odtial je Budatinsky hrad s parkom. Potom este aj rozhladna Duben. Podla toho kolko mas casu.
@mataa52 asi jedine Povazska galeria alebo poprechadzat sa starym mestom. Zo stanice (priamo z podchodu) prejdes ulicou Narodna (obchody po oboch stranach) na Hlinkovo namestie. Tam je OC Mirage aj Povazska galeria. Keby si isla dalej z Hlinkovho namestia hore po schodoch, dostanes sa uzkou ulickou na hlavne zilinske historicke stvorcove - Marianske namestie s typickymi "laubnami" dookola. Odtial sa da v pohode prejst pesi (dat sa vlavo) k OC Aupark a ked nim/vedla neho prejdes, mozes ist dalej na taku architektonicky "rusku" cast Ziliny - Bulvar s obchodmi a restikami po oboch stranach.
@mataa52 no úprimne v Žiline takto na vlastnú päsť bez rezervácie toho veľa človek neuvidí,. Ale teda ako písali treba pozrieť čo momentálne ponúka Považská galéria, Makovickeho dom, Rosenfeldov palác a Stanica Zariečie. To sú také veci, v ktorých človek možno niečo nájde aj na rýchlo a doobeda.
@luxus10 tak podla toho co si predstavujes pod kulturou... Ale teda nakupne centra to isto nie su.
@eva233 rezervacia myslis asi podzemne chodby
@martinkatinka napríklad alebo aj prehliadky mesta, židovský cintorín atď...
@eva233 to je zrejme tak vsade. Ale centrum si moze pozriet aj bez sprievodcu.
@martinkatinka to bol sarkazmus, ocividne nepochopeny...
@mataa52 Odporúčam ísť na stránku TIK Žilina, v kategórii O NÁS je stránka Prehliadky mesta. Klikneš na prehliadku, ktorá ťa zaujíma, a pod textom nájdeš súbory PDF s trasou prehliadky a informáciami o jednotlivých pamiatkach na trase - môžeš si to prejsť sama bez sprievodcu. Je tam napr. historická Žilina veľký a malý okruh, funkcionalistická Žilina, secesná Žilina, židovská Žilina... S návštevou, ktorú zaujíma architektúra, som raz prešla funcionalistický okruh a veľmi sa im páčilo.
Ahojte tak pozrela som si Žilinu bola som na Marianskom námestí, pri obchodnom dome Mirage, bola som v Budatinskom parku.
Koľko máš času, ideš autom, vlakom... S deťmi bez, sama s kamarátmi ... Chceš kultúru, prírodu?