Zdravím, je tu nejaký autovusár v žiline? mala by som zaujem o tuto pracu ale mám len vodicsky skupiny B a neviem ci mi preplatia D-čko a či je povinné aj C-čko??
Ďakujem za rady.. zevraj zarobia 1500 v cistom a soferovat viem...
1500 v čistom? zrovna včera mm pozeral ale 1500 e v hrubom...
@deti95060810 aj to je slušná suma na Žilinský kraj.. Samozrejme práca je to zodpovedná aj psychotesty majú zevraj ťažšie.. Ale práca je to lepšie ako stať niekde za pásom celý deň
to berú aj ženy?
len počítaj s tým že oni majú veľa presčasov... ale aj mne by sa páčila tá robota. 🙂
Ak som správne pozerala, stačí mať B-čko a VP skupiny B. Samozrejme je potrebné spraviť psychotesty, ktoré sa opakujú myslím každých 5 rokov. Máme v rodine vodiča autobusu, treba si uvedomiť, že je to veľmi náročná práca, ako u nás hovoria, že je jednou nohou v base a druhou v márnici. Zároveň mám pocit, že je potrebné mať aj kartu vodiča. Robí sa piatok, sviatok, nedeľa, Štedrý deň, Silvester, Nový rok. Ide o náročnú prácu s ľuďmi, častokrát aj pod vplyvom alkoholu, agresívnych, ktorých je vodič povinný vylúčiť z prepravy. Ak sa stane nejaká nehoda, vodič si hradí spoluúčasť k poistke. Zároveň si však neviem predstaviť, ako by niekto šoféroval 8-10 m autobus s 50 cestujúcimi, ak nikdy nešoféroval ani dodávku. U nás sa napr. aj stalo, že bolo potrebné opraviť defekt na autobuse, čo je fyzicky náročné. Autobus sa často kazí, je potrebné, aby mala tá osoba základné znalosti a vedela popísať problém, čo tam môže byť a trvať na odstránení (častokrát vás zo servisu odpalkuju, že to nič nie je). Nechcem napísať, ze je to práca nevhodná pre ženu, samozrejme aj žena to zvládne, ale musí ísť minimálne o veľmi technický zdatnú ženu. Ak Vás to neodradilo, držím palce.
Kľudne si skús zavolať, spýtať sa. Ja som počula, že preplácajú vodičský na autobus. U nás jazdí na autobuse aj žena.
Pochybujem,ze staci vodicak skupiny B, neverim tomu. Treba skusky na autobus. Tu pozri nejake info
https://www.eurobus.sk/kariera
Tu su dalsie info. Musim mat vodicak D a kartu vodica
https://janacopy.sk/co-by-ste-mali-vediet-ak-sa...
Áno robia nábor a buď ti zaplatia komplet vodičský vrátane kkv karty a ostatných potrebných školení,ale upíšeš sa im neviem či nie na päť rokov,kedy si s tebou "robia čo chcú". A keď odídeš skôr,tuším že 10tis im musíš zaplatiť/vrátiť. A áno,stačí ti keď máš teraz iba vodičský skupiny "B". Tiež pracujem ako vodič autobusu,ale nie v Žiline. V Považskej Bystrici dalo minulý mesiac 34 vodičov výpoveď -prečo asi. 1500 v čistom pravdepodobne nezarobíš ani s nadčasmi,určite nie za normálne hodiny. Aj to je také diskutabilné(normálne hodiny),mi sme v práci cca od rána 4:00 a večer prídeš s posledným spojom cca o 23:00. Ale zaplatené máš 11:55. A to nám idú teraz ešte sťahovať,aby nám nemuseli pridať na plate,tak ostaneme na tom čo sme,ale budeme mať "akože" menej hodín,čiže zarobíme viac ako doteraz. Neviem ako to vysvetliť,zaplatené máš iba to čo jazdíš,to čakanie medzi spojmi čakáš a sedíš v autobuse zadarmo a to denne býva niekedy aj 6 hodín,čo za mesiac už je celkom pekný balík. Je to práca vhodná aj pre ženy a ja im aj fandím a páči sa mi,keď vidím také mladé útle žieňa ako ide s tým 18-metrovým kĺbovým autobusom,ale musí to robiť preto že sa jej to páči a ju to baví,nie pre to,aby si dobre zarobila.
vsak chod na zeleznicu . Tam ta zaucia a vodicak nepitrebujes, plat podobny a mas vsade prednost cize sa nemusis rozculovat v premavke a cestujuceho zakaznika neuvidis a hlavne ich nebudes musiet pocuvat za sebou celu karieru
@martinmmartin na žel. robia nábor?
@deti95060810 áno počul som o Rušňovodičoch či niečo také ale je tam malý plat +veľké zodpovednosť, psychotesty atď..
aj psychotesty treba.