Ahojte,
Čaká tu niekto zo ZA kraja na adopciu/pestunstvo ?? Alebo niekto v blízkej dobe dostal dieťatko zo ZA kraja ??? Koľko ste čakali na dieťatko do pestúnskej starostlivosti v ZA kraji ??? Ďakujem za info 🙃
Ahoj, mu akurát začíname s prípravou. Bolo nám povedané, že sa čaká okolo 7 rokov.
@michaela329 my už mame po priprave od novembra cakame ale mame aj pestunstvo vy ste si nedavali??? Tam to ide rychlejšie
Nie, keďže je tam riziko, že biologický rodič sa ozve (a jeden taký prípad aj máme v okolí). Ja som sa na to necítila.
@michaela329 akoze ani my nie ale prehovorili nas v navrate ku koncu prípravy 🙂
Dobrý deň, prosím zmenili sa niečo na čakacích dobách v za kraji? v akých krajoch sú prosím kratšie?
@nica123 momentálne osvojenie 7-8 rokov. Pestunstvo kratšie - ale neviem ako
@nica123 adopcia dlho a som aj zaskočená lebo čo máme v rodine a čakali na pestunstvo dieťa mali max do 5mesiacov a my čakame aj na pestunstvo už cez rok malo deti maju..
A je pravda že v ba kraji sú tie cakacky o dosť nižšie?
@nica123 vraj je to pravda napriklad čo chodili s nami na pripravu tak tí uz maju cez pol roka dieťa nakoľko patrili pod BB
Myslite adopciu? Takže koľko cca čakali?
@nica123 nie pestunstvo tak ako píšem max 6mesiacov čakali
@michaela329 adopcia - my sme cakali na 1. dieta 1,5 roka a 2. dieta 1 mesiac 🙂 zalezi ake mas kriteria 🙂
@sfinks my sme akurát ukončili prípravu, toto nám bolo teraz povedané a naozaj nemáme v kritériách biele novorodene dievčatko (na tie sa čaka úplne najdlhšie).
@michaela329 ste otvoreny aj inym etnikam ? ci pol na pol
@sfinks etnické aj neetnicke, aj ázijské. Máme veľmi široké zadanie.
@michaela329 tak to sa neboj pojde to rychlo a co zdravotny stav dietatka - mate tam uvedene len cisto zdrave ? toto je aj dost velky faktor,
@sfinks bežnè ochorenia, znevyhodnenia. Dali sme si poradiť, avšak tie časy su tu vraj také dlhé. Pred nami momentálne 110 parov.
My sme už 63 ide to celko fájne 👍
.
Do pestúnskej neviem ale mám 2 známych, ktorý v za kraji na adopciu babatka/ novorodeniatka čakali jedny 8r, druhí 7,5r....ono záleží aj od požiadaviek rodičov.