Ahojte.
Potrebovali by sme vedieť skúsenosti dobre aj zle s 8r.gymnáziami v Žiline.Syn je piatak a budúci rok chce(aj my chceme) ísť na 8r.gymnazium.
Vieme ,že je Gymnázium Františka z Assisi a na Varšavskej.Su v Žiline aj ďalšie?Viete mi prosím povedať +aj- ?. Poprípade je vôbec možnosť dostať sa naň -ake sú podmienky,poprípade z čoho sa deti učili na prijímačky ?
Veľmi by ste nám všetci pomohli.
Ďakujeme😘
@janinah ďakujem.A chodí na 8r.gymnazium?Ako sa mu páči? Neoľutujete,že nezostal na ZŠ?
@bubo123456 neľutujeme,mame tri deti a všetci boli na 8r.gym.tento je posledný,je už v septime a je spokojný.
@bubo123456 zisti si ake testy tam robia --- ci maju examtesting, alebo si robia vlastne.... exam ma aj svoju pripravu do primy, vzorove priklady, ci matika ci slovencina.... synovi som spisala teoriu slovenciny a to som ho skusala ;) a pisal testy skusobne..... akoze uprimne, chcel sa tam dostat, tak sa tomu realne dost venoval - denne sme hodinu / dve isli posledne dva mesiace...... nakoniec bol na jednom piaty zo 120 deti a na druhom, ktoreho testy sme moc netrenovali, 10ty z 55.... tam nakoniec nenastupil, siel na to kde bol piaty v poradi ;) teraz je v sekunde, je spokojny a ja tiez, nemenila by som. Pre neho bolo gymnazium jednoznacna volba. Takze ty si poznas dieta ;) so zilinskymi sice neporadim, ale urcite to treba skusit.
@kaktusik007 ďakujem 😉
@kaktusik007 pokúsim sa zistiť,len nikoho nepoznám z týchto ZA gymnázií,ani deti,ktoré tam chodia...Dá sa to aj nejako inak zistiť....?
@bubo123456 na webe skoly.... pozri dodavatelske faktury / objednavky, skola to musi zverejnovat. Ak je tam spolocnost exam testing, tak testy si kupuju od nich ;) ma to viacero skol, k dalsim testom sa dostanes ked budes googlit gymnazia a ich vzorove testy ---- tie exam testy su velmi specificke.
@bubo123456 varsavska ma od 2020 exam ;)
@bubo123456 a toto si kup - https://www.martinus.sk/?uItem=258751 plus rovnaku sadu na slovencinu.
@bubo123456 tie exam testy su narocnejsie, ale zase mi to pride viacej spravodlive - co som videla prijimackove zadania kde si tuto spolocnost skoly nezaplatili - des a hroza. to sa pomaly ani nevies na co pripravit. Tuto vies ze slovencina je fakt narocna, ak budes davat vzorove testy z netu vies na akych % sa ti hybe dieta a vies mat realne ocakavania..... Ja som tie testy zo slovenciny davala na 85%, syn dosahoval 76-82.... Takze musel vykryvat s matematikou - na tu je nadany, tam daval 95-100%. Len potom v den prijimaciek je stres, takze to ako pise vzorove testy doma nic neznamena... Ale slovencinu dal na 67% a matiku 97% a bol piaty v poradi ;) ono tu si musis uvedomit este jedno, tie testy urobi uspesne ak dosiahne po 25% z kazdeho predmetu -- aj tu vidiet tu obtiaznost, ked plny pocet je 100 ale staci 25 a test je urobeny ;) len teda potom uz ide iba o poradie deti, lebo to nie je ze iba spravit prijimacky.... 🤷🏼♀️
@kaktusik007 ďakujem 😘😘😘
Syn chodí.ale v inom meste.K tej príprave..vytlačila som testy z minulých rokov.mali ich gymnázia v archívoch.nielen to naše .Vyrobila som podmienky ako na prijímačkách.stopla som čas a pisal.A diktáty naviac.to bola naša slabina.Asi to bolo dobré lebo robil prijímačky na dvoch školách a na výslednej listine bol 13. a17. v poradí uspešnosti.