Zvýšený mužský hormón

domcici47
Včera o 11:27

Dobrý deň ženy chcela by som sa vás opýtať že či máte s tým skúsenosť. ?
Ja som bola počas 4 dňa menštruácie má odbere krvi a robili mi hormonálny profil. Pán doktor mi povedal že je všetko v poriadku čo sa týka ženských hormónov len mužský mám o trošku zvýšený pred týmto vyšetrením som bola aj na sone a pani doktorka ma vyšetrovala a povedala mi že mám vaječníky v dobrom stave taktiež aj maternicu aj sliznicu. Zajtra má čaká u pána doktora sono zas na vaječníky. Mám strach pretože s manželom sa snažíme o bábätko už viac ako dva roky. Máte niektorá s tým skúsenosť čo sa dialo u vás ďalej ? Ďakujem vám každej za odpoveď. 🙏😊

nevenka
Včera o 12:44

@domcici47 tak ja som mala, aj mam stale zvyseny testosteron, aj androgeny (z nadobliciek), aj zvyseny prolaktin od 13 rokov a prirodzene mam 4 deti, takze neviem, ci toto by az tak bol problem. No asi u kazdeho inak, moze to blokovat ovulaciu. Mavas ovulaciu vobec? Ake cykly? Plus, partner bol na vysetreniach? Po takomto case by som uz davno mala porobene vysetrenia, aj partner. Nemusi byt problem len u Teba. Ale kombinacia viac veci.

domcici47
autor
Včera o 14:21

@nevenka Nikto by nemal nikoho súdiť že ja by som už mala dávno alebo nemala by som alebo ja by som to spravila vtedy prečo si to neriešila skorej ? Ja som sa nepýtala otázku aby ma niekto súdil. Ja som sa opýtala ako u vás doktor riešil zvýšený mužský hormón. Som na začiatku procesu.

domcici47
autor
Včera o 14:23

@nevenka Tu všetko závisí aj od toho či vám boli diagnostikované polycisticke vaječníky či ste mali dobrú priechodnosť vajcovodov atd atď je toho veľa. Mne zatiaľ bolo povedané na sone že som zdravá že vaječníky sú v super stave aj mi ich doktorka ukázala taktiež maternica aj sliznica. Uvidíme ako to bude zajtra pán doktor riešiť pri mne.

stanulienkat
Včera o 14:27

@domcici47 ved
@nevenka ti uplne normalne odpovedala. Kde vidis ake sudenie?

michaela329
Včera o 14:31

Nikto Ťa nesúdi, ale dobre Ti radí. Na sone nevidno kopu vecí, ja som mala sono v poriadku, vaječníky v poriadku a dokonca hormóny ako dvadsaťročná a predsa sme museli ísť na IVF kliniku, lebo bežne gynekológ nevie urobiť všetky vyšetrenia. A k otázke, moja sesternica má zvýšený testosterón a dve deti bez liečby. Zistila jej to dokonca endokrinologička.

domcici47
autor
Včera o 14:34

@michaela329 Viem že to tam nevidieť. Preto píšem že som na začiatku všetkého a že zajtra sa dozviem čo všetko mám pred sebou a čo vlastne má čaká. Ja som možno pod.miernym tlakom. Mám strach. Bojím sa túžim po babarku ako každá normálna žena. Prepáčte

domcici47
autor
Včera o 14:35

@nevenka Ospravedlňujem sa vám len som pod tlakom 🥹🥹🥹🥹 prijala by som si aby všetko dobré dopadlo. Prepáčte.

michaela329
Včera o 14:37

@domcici47 ja viem aký je to tlak, my sme na tehotenstvo čakali 11 rokov. Ale je fakt, že málokedy sa vyskytne len jeden problém. Priprav sa na veľa vyšetrení, ale skús sa zároveň tešiť, že sa veci hýbu - lebo budete konečne vedieť na čom ste. Je tu super skupina o IVF, kde si vieš pozrieť skúsenosti a popýtať sa veci ohľadom celého procesu 🍀

domcici47
autor
Včera o 14:52

@michaela329 Ďakujem veľmi pekne ja viem že ma čaká toho asi dosť všetko záleží natom čo mi zajtra povie doktor. Kadejaké mám myšlienky naozaj všetko možné mám v hlave ale verím že všetko bude v poriadku a že naozaj sa budeme tešiť z vytúženeho bábätká.