Mali ste niektora zvysene pecenove testy v tehu? ja mam a hrozne sa bojim :(
nevies ake si mala hodnoty? ja mam strasny strach :(
Aké máš hodnoty? Ja som mala zle, ale az na začiatku 9. Mesiaca teraz s tretím dieťaťom a musela som porodiť skôr, vyvolávali mi v 37+2, lebo keď je to veľmi vysoké, pečeň zlihava a nestíha metabolizovat pre dva organizmy. Malému vtedy odhadli váhu 2790g, vyvolali mi a narodil sa s 3400g,čiže super váha. Primár mi ale vtedy povedal, že poďme už rodiť, lebo mal dva prípady kedy s tou diagnózou babatko z ničoho nič zomrelo v brušku. Ze ak pečeň nestíha, dostanú sa do bábätka toxíny, ktoré by inak boli odbúrane. Mali by ti kontrolovať každých pár dní ako sa hodnoty vyvíjajú, dôležitá je aj žlč a podla toho uvidia. Ci postačia lieky a bude to stabilne, alebo sa to bude ďalej zhoršovať a bude treba potom rodiť skôr.
ved a mne nikto nic nekontroluje sedim doma a cakam :( som 18 tt
@nikolapet1993 neviem hodnoty, mne to zistili až v nemocnici, nasadili pečeňovú diétu, lieky a po 6 týždnoch už som mala testy OK po 1. pôrode. Po 2. pôrode mi testy nerobili, až pri žlčníkovom záchvate, ktorý som dostala, ked mal malý 5 mesiacov. A to už som mala zvýšené ... ale ako vravím, u mna to sposoboval žlčník, treba hladať príčinu. Nedaj sa odbiť, chod aj za obvodným, ked vieš, že to nemáš dobré.
a zatial si nasad pečenovú diétu
máš aj nejaké prejavy ako svrbenie kože, flaky, akoby tmavšie škvrny, vyrážky ...
nie praveze nic take nemam.
mala pri obidvoch tehu, pri prvom som mala aj svrbenie celého tela, ale Dr. zanedbal testy a na problém sa prišlo až pri pôrode. Dávali mi nejaké lieky, vitamíny, potom sa to upravilo. Pri druhom som mala aj bolesti v bruchu, nafukovanie, bolo mi stále zle, v 9. mesiac som skor stále vracala, schudla...
No aby som ťa ukludnila, deti sa obidve narodili donosené a zdravé. Len ja som po druhom tehotenstve skončila na operácii žlčníka, mala som veľa kameňov, to bol asi aj dôvod tých problémov v tehu.