Som čerstvou pacientkou endokrinologickej ambulancie. Mám autoimunitný problém a zvýšenú činnosť ŠŽ. Cítim sa naozaj mizerne a rada by som bola ak by mi tu žienky s podobným problémom napísali ako dlho trvalo kým liečba zabrala a znovu nabrali silu, prestalo búšenie srdca a dostali sa do normálu. Musím povedať,že som sa tak zle v živote necítila.
Začala som užívať Thyrozol a Concor
Ahoj, aj mne prednedávnom zistili zvýšenú činnosť ŠŽ, ale ja som v podstate nemala žiadne také klasické príznaky okrem toho, že som nemala od pôrodu menštruáciu, takže vlastne pri hľadaní príčiny chýbajúcej menštruácie objavili ŠŽ. Tiež užívam Thyrozol, ale nepocítila som zatiaľ (cca 2,5 mes.) žiadnu zmenu, akurát to, že som dostala menzes. A prednedávnom som bola aj na očnom vyšetrení a tam hneď dr. zisťovala, že či nemám so štítnou problémy, lebo že mám zdvihnuté viečka, tak ešte aj tam ma budú sledovať, lebo som z nej mala aj nejaký zápal v očiach. Ale inak ak sa mám priznať, ja som tie akútne príznaky štítnej asi aj nejako prechodila, asi tak pred vyše rokom som bola stráááášne vychudnutá a jeden týždeň som bola taká slabá, že som nevládala ani vstať, ale mala som 1,5 ročnú dcéru, s ktorou sme často chodili po doktoroch, takže aby som ja tiež niekam zašla, tak to mi ani nenapadlo. Takže možno, kebyže to začnem riešiť skôr, tak by to nemuselo byť až také zlé.
@lulka12 Mne to zistili pre vyše rokom,tiež užívam ten Thyrozol,teraz po ročnej kontrole,kedy sa nič nezmenilo,tak mi aj dávku zvýšil na 1,5 tablety.
Ja som sa začala cítiť lepšie po pár mesiacoch,hoci občas aj teraz ešte pociťujem obrovskú únavu a slabosť,ale tak sa snažím moc neprepínať,veľa odpočívať a neriešiť a nezaťažovať sa zbytočnosťami.
Ahojte bývam krátky čas vo Vranove nad Toplu a rada by som si tu našla kamarádky budeme mat o čom určie komunikovat tieš mam za sebu neuspešnu IVF
@lulka12 Dobry den,ja mam to iste,zistili mi to po porode,ja som uzivala propicyl,lebo som kojila,po postupne mi zacalo byt lepsie,asi mesiac dva,a potom mi stale znizovali davku,a od januara som uz bola bez liecby,a dneska som bola,a mam znova zle,dr mi odporucila operaciu,vybrat vsetko von,lebo sa to kolise,a zato ze este chceme babo,ze to by bolo najlepsie,tiez aj na ociach vidno,mam zvyseny lesk,a vlasy mi velmi padaju,normalne mam riedke hore,s liekmy to bolo lepsie,predtym som sa citila velmi zle,unavena,podrazdena,vsetky priznaky som mala
Ahojte babule, chcem sa spýtať ja tiež užívam thyrozol, a vlastne neviem či môže za to liek alebo nie, ale môže byť že kvoli thyrozolu mi meškajú krámy? Ďakujem.
@timi1012 ahoj, ja som bola od dokiho odoslana na endokrrinologiu, som v zaciatkoch tehu....ako dlho ti robili vysetrenia? mam tiez autoimunitnu a zvysenu cinnost...
baby aké ste mali príznaky okrem únavy a búšenia srdca?
@zvolsiinylogin ahoj, vieš ja som momentálne v miernom šoku, pretože som si pred chvílkou spravila teh.test a čakám bábätko, takže neviem čo povedať.
@timi1012 gratulka, videla som vo fore... 🙂 🙂
@timi1012 takze kvoli thyrozolu, hm...pekny thyrozol 😀 😀
No ja sa strašne bojím, doktorka mi povedala že to môže viesť k potratu alebo že sa malé narodí s nejakou vadou, chorobou, postihnutím, ja by som to neprežila. ☹ ☹
@zvolsiinylogin Ďakujem no veľmi sa bojím že sa plod od Thyrozolu poškodil alebo že niečo nebude v poriadku
@timi1012?? aj ja budem brat lieky, ale to mam akosi potvrdene....takze tieto lieky skodia plodu?
@zvolsiinylogin áno. môže sa to stať.
@timi1012 tak preco ma davaju ku endokrinologicke? alebo existuju aj ine lieky?
@zvolsiinylogin samozrejme, aj mne dneska povedala ze od zajtra zacnem brat ine "slabsie" specialne pre tehotne aby vsetko bolo v poriadku.
ahoj ja som brala tiež veľa chémie za tie roky snaženia a len ma to vždy rozhodilo cyklus bolo mi zle a krvný obraz ani nehovorím a tak sme prešli muž na kotvičník a GS MimiStar, je ideálny pre snažiliky , upraví cyklus a pomôže správnemu dozretiu vajíčka.
Ja som už v 4 mesiaci tehu. Zatiaľ je všetko v poriadku, bojím sa len trošku screeningu 😒
ahojte, mne prisli na zvysenu cinnost pred 3 rokmi. Zo zaciatky som brala propycil 50, 3x4 tablety denne, plus jednu tabletku na znizenie tepu, mala som 140 v pokoji.. po nejakom case ma prehodil na thyrozol, momenalne mam mesiac prestavku, aby videl, ci si to uz stitna zlaza nerozmyslela. Mala som uz dlhsie ustalene hodnoty.. ale zo zaciatku mi to skakalo neskutocne... raz robila ako diva, potom prestala robit skoro uplne... kym dr nasiel optimalnu davku... a ja som na zaciatku mala vsetky priznaky okrem chudnutia... 😀 Uvidim, ako teraz bude..
@timi1012...aha chapem...ja sa uz nevyznam tehotna som bola uz davno 😉 drzim palce
Ja som mala od detstva problémy so zvýšenou činnosťou ŠŽ. Ale tak dobre, ako keď som bola "zdravá" som sa už asi nikdy necítila, aj po nasadení liekov som bola stále unavená, nevládna... síce s liekmi to bolo lepšie, ale nie také ako predtým. A teraz po pôrode som prekonala nejaký silný zápal ŠŽ a so zvýšenej činnosti mám zníženú činnosť. Z kaluže do blata... ☹