Zväčšená sliznica maternice 2 dni po skončení menzesu

bugajova
10. apr 2023

Ahojte baby po skončení menstruacie som išla k svojej gynekologicke a povedala mi že mám vyšiu sliznicu a že mám prísť po skončení dalšej menštruacie znova a ked to bude také isté pošle ma na hysteroskopiu .. máte niekto podobnú skúsenosť? Teraz čakám na dalsiu ms a zdá sa mi že nemám ovulaciu mo to neviem na isto

janetinka27
10. apr 2023

@bugajova ano mam. Aku vysoku si mala sluznicu?pozri do spravy. Sliznica moze byt vysoka aj po ms, ked sa slabo odlucuje. U mna bol problem anovulacne cykly, tym padom chybajuci progesteron, ktory mal sliznicu pripravit na krvacanie. Tym, ze dlhodobo chybal, sliznica mala zlu strukturu a pri ms sa teda neodstranila, bola zle narastena.postupne pomaly hrubla. Riesenim je doplnat progesteron a kontrolovat ju. Mne najprv skusali podavat vysoke davky progesteronu dlhodobo, silnymi krvacaniami pistupne sliznica odisla, ale stacilo jeden mesiac vynechat liecbu a bolo to naspat. Niekde to riesia aj telieskom, vtedy sliznica nerastie vobec.

bugajova
autor
10. apr 2023

@janetinka27 bola to len prehliadka povedala mi len že je zvečšená .. a mala si normálnu ms silnú ked sa ti pri ms neodstranila uplne ? Lebo menštruaciu mám vždy normálnu silnú

janetinka27
10. apr 2023

@bugajova ano, silnu, dokonca dlhu. Ku koncu som krvacala niekolkokrat do mesiaca. Ale ty nemusis mat ten problem, alebo napr. len velmi miernu formu, uvidis