Ženy ktoré máte zväčšenu bartolinku stalo sa vám, že vás po styku začala bolieť? Ale nie iba na chvíľu, už ma bolí tretí deň. Nikdy predtým som počas sexu ani po ňom nemala podobný problém. Mám ju asi 4 roky, doteraz narástla tak na veľkosť orecha, občas ma v nej pichne alebo ma zabolí ale nikdy to netrvá dlho. Tak neviem ci sa začína zapaľovat alebo to môže súvisieť so sexom.
mohla sa ti zapalit ... odporucam ist k lekatovi a nasledne by som zvazovala uplne ju dat prec.
Nanarástla vám Bartholyniho žľaza, ale cysta, ktorú máte v nej. Ja mám presne kvôli zväčšenej cyste, ktorú som v nej mala, žľazu von. A mám pokoj.
@asia83 gynekológ mi ju každý rok na preventívke kontroluje a žiadnu cystu nespomínal. Automaticky tam cysta byť nemusí, či? Vyjadril sa o volakej tekutine a o hnise ktorý môže byť vo vnútri a čím je tam toho viac, tým je hrča väčšia. Kým sa nezapali neodporúčal ju vyberať.
Neviem, či ste sa pochopili s doktorom. Bartholyniho žľaza je žľaza o veľkosti hrášku, je na oboch stranách pošvy a jej úlohou je zvlhčovať sliznicu pošvy pri pohlavnom styku. Netuším, ako môže byť permanentne naplnená tekutinou a byť o veľkosti orecha a pritom zdravá. No nie som doktor. Ja len nemám rada, keď si človek nechce priznať pravdu, prijať realitu. No je to na vás. Ak vám nerobí problémy, nebolí, neriešte.
@asia83 nehadam sa, možno som ho naozaj zle pochopila, bud. mesiac idem na preventívku takže sa budem o to určite zaujímať. Ďakujem za radu
Ja som mala Bartholyniho žľazu o veľkosti orecha 12 rokov a netušila som, že vôbec existuje. Nežila som pohlavným životom, takže som neriešila. Až keď som začala pohlavne žiť, zahnisala a utekala som prvýkrát ku gynekologičke. V momente som išla na príjem a hnis mi z nej vypustili. No cysta ostala. Tak som sa rozhodla, na odporúčanie gynekologičky, dať ju von, keď bola v kľudovom stave. To bolo pred 6 rokmi a odvtedy kľud.
ja som ju mala cca 4 roky, v tehotenstve sa mi uplne zblaznila a musela som ju chodit kazde 2 tyzdne ambulantne vypustat ( rozumej narezat). Z toho 2x pod celkovou anestezou. Hrozna skusenost. Urcite ju treba dat von.
Ja mám s tým tiež veľké problémy a aj by som ju chcela dať von lenže sa mi neskutočne rýchlo zapáli a vyberať ju môžu keď je troška zväčšená ale nie zapálená
Ahoj. Síce s tým nemám skúsenosť, ale možno by ti pomohli bylinné vložky. Skús pozrieť moju skupinu https://www.modrykonik.sk/group/11789/ alebo mi napíš IP a môžem zaslať viac podkladov k riešeniu ženských problémov.