Ženy môže to byť normálne, ma skoro dva mesiace stále svrbenie, aj stále ako keby som mala omrvinky v tej pošve, veď ja som už na nervy, mám pocit že sa zbláznim, stále len chodím gyn, obmedzila som už aj cukor, brala sa aj krv, aj na imunológii som bola, mala som teraz menštruáciu prestalo, a hneď po nej zase, čo mám robiť aby to už konečne zmizlo ja už tomu nechápem naozaj, však z toho sa môže človek zblázniť, mám z toho až narušenu psychiku
@julianka312 a čo užívaš tam dole na to? Aj nejaké probiotiká si dávaš?
Mne pomáhali najviac jednorázové tabletky Mycomax, ktoré sú na predpis a zaberajú do 7 dní, môže si dať aj partner, normálne sa zapijú vodou...len gynekológovia ich neradi predpisujú, mne stále dávali krémy alebo čípky a ešte sa mi to aj zhoršilo...môj muž bol tiež u urológa a zistili mu chlamýdie, ktoré sa preliečili...
@hipuska nohavičky si už ani nedávam do práčky, ale si ich na noc vymocim v čistej vode a preperiem s deckym mydlom a stále aj zehlim
@kacernakokse mala som aj probiotika gynimum rapid
@julianka312 a prelieči sa vždy aj partner? Ak áno, tak ma potom už nic moc nenapadá. Jedine skúsiť dalsie probiotika, nie vsetky čo sú na trhu sú aj kvalitné
@julianka312 mne pomohlo dlhodobo piť čaj z petržlenovej vňate. Tiež som mala ten kolotoč ako vy. Teraz už pár rokov našťastie nie.
@eternity24 a ako si mam robiť ten čaj s petržlenovej vňate? A fakt Vám len to pomohlo
@julianka312 skús jablkový ocot v tabletkách
@julianka312 kamoska musela uplne vyradit cukor. vtedy jej to po dlhej dobe prestalo.
@julianka312 Pytaj od lekara tbl Mycomax. Pre seba aj pre muza. Plus probiotika na vkladanie, skus Gynophillus Restore, dava sa raz za 4 dni.
@julianka312 mne pomohol liek wobenzym.
@julianka312 kvalitne spodné pradlo z biobavlny najlepšie bielej farby, strih voľnejší, žiadne tanga ani brazilky… a umývať sa dole iba čistou vodou popripade nejaký šetrný intímny gél bez parfemu. Toaletný nepoužívaš parfemovany? Alebo vlhčený toaletný papier? A po veľkej potrebe sa vždy oplachnut vodou a poriadne osušiť
A ešte práci prášok, skús prať iba v octe a na vyššej teplote
@julianka312 preliecit celkovo treba ak sa da mycomax len aspon tri tabletky obaja, mne dala kazde 4 dni jednu a potom kup si candix a dlhsie uzivaj plus probiotika. Ziadne mydlo, a mne dr teraz odporucila zo spodu deflqyn. A ak tak daj si spravit test z krvi na kandidu nie je drahy ako samoplatca a mnr na zaklade toho dala antimykoticke tabletky pre oboch gynrkologicka.
@julianka312 jaj a kvasinka sa mnozi v creve tak treba vycistit a posilnit, obmedzit sladke
@monka206 ake vlozky? Mozete poslat link?
tiez som mala ten problem, rozhodena flora potom ako mi predpisali macmiror na streptokoka pred porodom, bolo to hrozne… pomohlo mi urobit si mast z kokosoveho oleja a tea tree oleja .. ( obe z dm) na polievkovu lyzicku kokosoveho oleja asi 4-5 kvapiek tea tree to vsetko spolu zmiesat ( v rozpustenom kokosovom) a dat do nejakej nadobky, vzdy som si narobila viac.. a vzdy ked som zacitila svrbenie hned som sa natrela a ustupilo… az to uz mam len vynimocne ked pojem vela sladkosti
@julianka312 daj si u gynekologa vyšetriť ureaplazmy, mykoplazmy a chlamýdie
@julianka312 daj si urobiť lbc cytologiu, za príplatok... Možno sa dozvieš zaujímavé veci
@julianka312 áno, z vňate. Normálne ako robite napr mätový čaj. Zalejete vňať horúcou vodou, necháte vyluhovat chvíľu , potom vňať vyberiete a pijete. Ja som mala tiež obdobie opakovaných zápalov. Brala som všeličo, atb aj každý mesiac. Potom som zo zúfalstva začala piť ten čaj. Pula som ho ale dlho, možno aj dva mesiace a potom tie zápaly prestali 🤷🏻♀️ už som ich viac nemala
@julianka312 spodné prádlo, prášok zmeniť si skúšala? Mne veľmi pomáha chodiť "na ostro" doma. V noci bez spodného prádla. Sedavé kúpele