Vzdy som mala 2 mesiace dovolenky, takze to bolo vsetko ok. teraz kvoli novej praci mam len 2 tyzdne v lete a vyzera to na menstruacii v tom case, kedze som ju musela nahlasit uz vo februari. Menstruacia mi trva ca.7-8 dni, z toho 2 dni mam ukrutne bolesti, a ca.3-4 dni vela krvacam. Co by ste robili? Zrusit alebo nie?
nie, nikdy som nerušila dovolenku kvôli menštruácii.
@vsadeviem bola by som doma, nie v praci.
Posun si norethisteronom,raz to môžeš skúsiť
@vsadeviem resp.na PN, ked budu bolesti
@janinah nemozem hormony, hematolog neodporuca
ideš k moru ? ale asi nie kvôli deťom.
Nie , nasadila som si noretisteron..
Nie nikdy by som nerusila kvôli tomu dovolenku. Aj keď je pravda, ze ja poriadne ani neviem, ze mam menštruáciu, v tom mam asi šťastie.
No v každom prípade nie je v poriadku ani to, ze tak dlho a silno krvacas, o neskutočnych bolestiach ani nehovorím. Ako to rieši tvoj gynekolog?
Mne večne vyšla kombinácia menzes a dovolenka. Žiaden problém. Jeden deň na Auline, zvyšok tampóny, teda ak pri more ideš.
Nie. No-spa+ibuprofen, ascorutin na zmiernenie krvacania a menstruacny poharik. Odkedy ho pouzivam, nestresujem kvoli menzesu.
Myslíš dovolenku ako voľno od práce alebo aj niekam cestuješ? Ak prvé tak máš práveže šťastie, že budeš doma.
V dnesnej dobe? Ked je milion pomocok, co ti to vedia ulahcit? Menstruacne plavky, kalisok, kvadrilion druhov tamponov. Aj k moru.
@simsalabim ona pise, ze 3-4 dni vela krvaca. Ja 2. deñ ms musim nanoc mat big tampon,big vlozku, menstruacne nohavicky a chranic matracu je tiez nevyhnutny. Cez deñ podobne, a kazdu hodinu-dve to vymenit.
Autorka, nie su hormony ako hormony, Norethisterone je velmi dobre tolerovany
Boli casy ked ano, ale posledne roky uz nie... poriadne "vyvlozkovat" poistit tamponom, lieky typu ibalgin, nospa... a hajde na dovcu. Pri mori v chladku pod slnecnikom. Na turu by som v najhorsie dni nesla, knizka, pocuvat hudbu, prechadzka... ale potom urcite ano.
urcite nie, nikdy som to nerobila
? Skrz menzes ? Nikdy
Nezrušila by som dovolenku, ale ani si ju nenaplanovala na menzes.
tak ja som tiež pár x mala také šťastie. Typ menzesu, že žralok by ma aj na lehátku zožral 🤨 Vždy som sa pripravila, tampóny (a to ich fakt nemusím+ vložka (nič nebolo vidno 😏), lieky od bolesti, zvýšená dávka magnézia, žiadne prehrievanie, pod slnečníkom. Kľudový režim, kniha, časopis, striedanie pláže, lehátka pri bazéne, izby. Pohoda 👍
No, ale ak máš behať celý deň po Barcelone, alebo Ríme, tak to by už bolo vyčerpávajúce. Ale kvôli menzesu by som určite nerušila dovolenku. Ak máš obavy o silné bolesti tak skoč na gynekológiu a nech ti predpíšu silnejšie lieky od bolesti na recept.
nerozumiem. Máš ukrutné bolesti...to vieš pri nich pracovať? Lebo ja som odpísaná a teda keď mám ukrutné bolesti, tak sa dovolenka obzvlášť hodí
nikdy, mavam ms hroznu, ale div sa svet, ak ideme k moru = plavanie, mozno strava a co ja viem co, zvycajne to dobre dopadne :D
Ja by som bola práveže rada, že môžem doma umierať a nie v práci.
@tenerifka no mna by silne krvacanie neomedzilo. Kazdu hodinu sa da odbehnut na wc, v noci pouzit pogarik aj vlozku a menstruacne nohavicky, pripadne podlozku pod seba… ja viem, ze teba menzes hneva a tuzobne cakas, ked uz prestane chodit. No ja som sa nikdy nenechala nim obmedzovat - ved to nic nezmeni - a s poharikom to je jednoduchsie (aj ked prvy den som kedysi chodila vylievat naozaj kazdu hodinu).
Tiež som hemato pacient, beriem anopyrin a volala som dr, ci mozem ten liek na oddialenie menzesu. Vraj obsahuje menej nebezpecny hormón a nie je pre mna nebezpecny. Mozem ho uzivat tak, ako ine zeny.
Spytala si sa hematologicky konkretne na tento liek?
@simsalabim mne aj poharik niekedy pretecie do polhodiny, je to nevyspytatelne.... Pre mña je Norethisterone jedina moznost, bohuzial. Urcite je takych zien vela
@luccija ved ja som planovala mimo mensteuacie, ale sa mi to posunulo kvoli antibiotikam
@tenerifka aj mne sa tak stalo v najsilnejsi den… asi je aj o nastaveni 🤷♀️ Poznavacka moze byt problem, z plaze sa da odbehnut.
@luccija ved ja som planovala mimo mensteuacie, ale sa mi to posunulo kvoli antibiotikam
@sasa1310 idem na PN
@alex49 ja som vtedy na PN