Ahoj, co cakat pri zotavovani po sekcii a co di treba vsetko nakupit? V zmysle, ze poporodny vankus asi netreba.
Nic speci po sekcii ti netreba. Jedine co potrebujes, je nastavit sa psychicky, ze ide na sc. Potom je zotavenie ovela rychlejsie.
Nainštaluj si do mobilu appku na donášku jedla, zruš všetky návštevy rodiny na ako dlho len ty chceš a hotovo. Plus, ak si ocko môže vziať dovolenku, to je len plus. Inak nepotrebuješ nič špeci.
Najviac som vyuzila tiw sietkove nohavicky, netlacia na jazvu. Na jazvu obcas yalugel. Vela vetrat. Celkovo uplne bez bolesti som bola asi mesiac po.
Zvladnes to.
Ja som vo velkom striekala na ranu cicatridinu, pri oboch sa rychlo zhojila
Najhorsi bol 2 den resp den ked som musela 1x vstat a to ze jest som mohla az na treti. Bola som strasne hladna a vycerpana. Uprimne ja som si nechystala nic isla som na kontrolu s kabelkou a o hodinu bolo dieta von. Potom som 18 hodin lezala len v nejakej kosely co mi dali a bolo mi strasne horuco. Vypila som 5 litrov vody a nespala ani sekundu (asi pre strach o dieta) tak mi manzel doniesol 2x pyzamo papuce nabijacku na telefon, poporodne vlozky a odsavacku na mlieko sacky na mlieko pero cistu vodu hroznovu stavu a nejake mydlo sampon ponozky bola som tam tak 40 dni...s jednou vychadzkou po 2 tyzdnoch som isla na statnice. To znamema ze po 2 tyzdnou budes ok. Ked si manzel moze vziat 2 tyzdne matersku dovolenku alebo normalnu dovolenku nech tak urobi. Pomoze ti to velmi.
Zosuchane lakte zo vstavania. Inak to nebolo az take hrozne. Sietove nohavicky som pouzivala v porodnici, doma uz klasicke, vysli mi tesne pod jazvu, bolo mi lepsie, ked sa to vetralo.
@dame2 s tym soferovanim opatrne, samozrejme vzdialenost je dolezita ale v case ked som mala sekciu sa stal pripad ze zena isla tusim zo serede do BA na jisku za dietatom, ako spolujazdec a praskla jej rana no a zomrela. Ak nemusis chod co najmenej. Ja som to vtedy riesila lebo mi bolo treba ist 50km na tie statnice a nebolo mi vsetko jedno aj ked ma viezol manzel.
Ja som normalne fungovala a sekcia akutna. Ale je to individualne.
Ja som sa po sestonedeli pytala lekara, ci mozem cvicit, ze sa to odporuca az po roku. Vytrestil na mna oci, ze preco by som nemohla....ze pokial nerobim vrcholove vzpieranie, tak mozem.....soferovala som tyzden po sekcii,,doma som fungovala normalne. Vstavanie trochu bolelo,,no sestricky odporucili pri vstavani z postele jednou rukou potlacit na ranu, brucho. A naozaj, vstavalo sa skoro bez,bolesti.....
Ja teda, ak by som mala rodit zas, tak len sekciou.paradoxne som bola.rychlejsoe fit ako po normalnom porode. Nastrih a jazva boli do teraz, sex nemozny vyse pol roka.
Ale kazde telo je individualne, tazko porovnat. ( rodila som ako,40 rocna)
Myslim ze kazdy kto zazil sekciu vidi tu velku vyhodu a to ze je to cca pol hodinovy zakrok. Ziadne dlhe hodiny kde vlastne ani neviete kedy je zaciatok a kedy bude koniec. Mnohe zeny maju planovanu sekciu vedia kedy zacne a kedy cca skonci. Vedia kolko ich to cca bude boliet a vybavene zatial co pri klasickom porode vam toto nik nepovie..pre mna je to napriklad obrovska vyhoda.
Jansom po sekci aj doma používala popredné nohavičky tie sietkovane aby rána dýchala. V nemocnici mi dali mast ktorou som si jazvu natierala. Inak nič špeci. Ja som mala ale dlhšie problém normálne vstávať, takže som si aj doma polohovala postel. Plus bolo ze manžel mal otcovsku dovolenku, on mi dosť pomohol.
Asi tie nohavičky s vysokým pásom 😉. Na bolesť asi nie je pripravený nikto, ale dá sa zniesť
Ja som po sekcii používala set ktorý som si kúpila v starej lubovni. Keď to nájdem tak ti to môžem odfotit aj chceš, len mne to musel manžel prelepovat, nevidela som si na ranu, ale sa mi najlepšie hojila rana po poslednej sekcii. Akurat co ma zarazila bola modrina cez pol brucha, mega bolela
Inak po sekcii-snazit sa hýbať,nie v zmysle, že e ideš teraz prejsť 10km, ale snažiť sa postaviť, prejsť. Nie cely deň ležať. Keď sa necítiš dobre ľahnúť. Keď prejdeš aj 2 kroky ber to ako úspech. Rátaj s tým,že aj doma sa budeš musieť trošičku šetriť
Ja som mala poporodne nohavicky iba v nemocnici a doma s vysokym pasom.
Pri stavani je lepšie sa prevalit na bok a z boku stavat že máš lakeť a druhou sa posúvas. Toto by ti mohli v nemocnici vysvetliť
Nehanbit sa pýtať lieky od bolesti. Je to rez a ja som si napríklad teraz dala lieky večer o 22h aby som nemala tak bolesti, ja som mala posledné pri sebe.
Držím palce
Určite kúpiť nohavičky s vysokým pásom, inak podľa mňa nič špeciálne netreba. Mala som dve sekcie, po prvej bolo zotavovanie dosť bolestivé a dlhé, po druhej som si to odšoférovala z pôrodnice domov, bolesť bola úplne zanedbateľná 🙂 pri kašlaní, kýchaní a smiechu odporúčam pritlačiť si niečo, napr. vankúš, na ranu, to trochu pomáha od bolesti.