Znížený prolaktín

kikuska9935
5. nov 2013

Dobrý večer ! rada by som sa opýtala, že či je normálne, ked mi vysledky na prolaktín a vysli ze ho mam znizeny. Lebo vsade citam, ze len zvyseny zvykne byt. Brali mi odbery, nakolko sa mi vyse pol roka nedarí otehotniet a MS mam stale inac. naposledy mi meskala 24 dni a spravili mi dbery na prolaktin a beta hcg a vysledok ol taky ako som vyssie uviedla. Lekar mi predpisal aj Duphaston 2x1 tbl pocas 10 dni (zostavaju mi uz le 2dni). Ako sa postupuje dalej v takomto pripade, aebo ake mate osobne skusenosti?mam 21 rokov, pred 5 rokmi mi odstranovali cystu na pravom vajecniku a pred 3 rokmi odstranovali vyrastky z krcka maternice.....dakujem

srnanka
5. nov 2013

Ahoj kikuška! Ja som mala prolaktín viac rokov zvýšený a bola som s tým aj v Lubochni, kde mi povedala veľmi dobrá doktorka, že ak ho budem mať zvýšený stále už nebudem mať deti, lepší prípad je to že prolaktín je znížený že tam nieje žiadny problém z otehotnením . No a ako zázrak sa mi narodil pred rokom synček , pričom mi žiadny doktor neveril že som mohla bez liečby otehotnieť .ň držím ti palce a uvidíš že sa to podarí aj bez lekárov.

kikuska9935
autor
5. nov 2013

dakujem. 🙂 ..len vsade citam, ze aj znizeny prolaktin je zly :(

kadan
5. nov 2013

@kikuska9935
ja som mala tiež zvýšený až 59,9
začala som brať parlodel na zníženie, znížil sa až moc čo tiež nebolo dobre ako píšeš ty tak som zmenšila dávku a zase vyskočil hore,
držím ti palčeky, aby sa vám pošťastilo 😉
a vajíčka ti dozrievajú?
ja som po duphastone brala clostylbegit 5 tbl. na dozrievanie

kikuska9935
autor
5. nov 2013

no to neviem, ci dozdrievaju, lebo pol roka som ku nemu chodila kazde 2-3tyzdne vzdy hovoril ze este je cas a teraz ked mi ms meskala24 dni tak mi zobral krv na hcg a prolaktin, leboma neskutocne svrbeli bradavky a predpisal mi duphaston... dnes som volala sestricke kvoli vysledkom a povedlala ze hcgje v ,,poriadku,, (nie som tehotna) a proaktin mam zvyseny..... v stredu 13.teho idem k dokimu takze uvidim co dalej.....hmmm