Ahojte,
chcem sa spýtať, čo by mohlo pomôcť na zmiernenie bolestí počas menštruácie. Mávam prvý deň kŕče (nie vždy a moc silné) a v poslednom čase sa mi pridružili aj bolesti hlavy, alebo taký tlak na hlave ale len na jednej strane (neviem, či je to normálne.) Niekde som čítala, že užívanie zeleného jačmeňa to môže zmierniť ale neviem či to je naozaj tak.
Ďakujem
@lidavor tiez som mavala migreny tesne pred MS az take ze som zvracala,a len lezala v posteli. Pomohol mi nato vitex jahnaci.uzivat od ovulacie do MS.je celkovo veľmi dobry na predmenstruacny syndrom.bolesti hlavy,prs,nervozita atd
@lidavor ja mám individuálny nutričny plán. Je v ňom okrem iného veľa magnézia, omega 3 (rybí olej) a omega 6 (pupalkovy olej). Po 3 mesiacoch mi skoro úplne zmizly kŕče (sú minimálne, môžem žiť). A to som myslela, že na staré kolená už bude len horšie s krcami.
Mne na menštruačné problémy ku ktorým sa už pridružili okrem kŕčov v podbrušku už aj kŕče v žalúdku, nenormálne bolesť, pomohla zmena stravy - žiadne sladkosti, biele pečivo, alkohol a káva. Naozaj ani káva, teraz si dám občas jednu denne, ale prvé štyri mesiace som nepila žiadnu. No a pohybu viac. Nie nejak prehnane, ale nesediet celý mesiac, treba sa riadne prekrvit. Niekedy stačí naozaj aj takto ,, málo". 🙂
Ideálne je zbaviť telo škodlivých látok, najlepšie bylinkovou kúrou, a potom prestanú aj bolesti, aj kŕče aj migréna.
@lidavor beriem treti mesiac jačmeň a chlorellu. Bolesti mám ale konečne som dala dve cykli bez liekov čo niekedy nebolo možné bez tabletky zvládnuť. Čiže určite to v niečom pomôže 🙂