Zmeny na krčku

petra098
15. jan 2023

Dobrý večer zienky chcem sa opýtať máte skúsenosť s tým že pri preventívnej prehliadke u ginekologa vsm ginekolog hneď povedal ze vidí zmeny na krčku som vystrašená neviem čo čakať dala som si rozšírenú citologiu za príplatok máte skúsenosť aký verdikt môžem čakať ďakujem

smajliica
15. jan 2023

Nič strašné. Teda ak chodíš na kontroly pravidelne.
Pravdepodobne urobia testy aby zistili o aké zmeny sa jedná a na základe výsledkov sa rozhodnú či to budú nejako riešiť. Väčšinou sa jedná o malý zákrok v lokálnej anestéze.

petra098
autor
15. jan 2023

@smajliica ja rozumiem ale či vždy sa musí jednať o hpv či to môže byt aj niečo iné

smajliica
15. jan 2023

To neviem ale HPV tiež nie je vždy zlý. Sú aj vetvy čo sú v pohode.
A aj keby to bol jeden z tých zlých druhov HPV tak to nie je nič hrozné. Ak si bola na kontrole v predchádzajúcich 3-5 rokov sa nemáš čoho báť.

tamtamka26
16. jan 2023

ja som si dala pri bežnej preventívke urobiť aj ten rozšírený, lebo som už mávala výsledky medzi 2-3, no a vyšlo mi tam dosť pozitívnych druhov HPV. poslali ma na onkogynekológiu a robili biopsiu krčka. Našťastie výsledky nepreukázali nič vážne, potvrdilo sa iba to, čo na rozšírenom vyšetrení a teda, že ma budú iba sledovať. To bolo vlani v apríli, v máji som bola opäť na steroch a už boli dobré. Teraz koncom roka som bola na klasickej preventívke, tak čakám na výsledky.... ale sestrička aj tak navrhla, že nabudúce urobíme zase ten rozšírený, bez ohľadu na výsledok.

tamtamka26
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tamtamka26
16. jan 2023

*oprava: nie v máji, ale v septembri som bola opäť na steroch.