Zmenšenie mandlí

jurik8
26. júl 2017

Krčna doktorka nám odporučila zmenšiť mandle 6 roc. synovi, dosť ťažko dýchava,ústa väčšinou otvorené,v noci chrapeme,nosne máme von už 2 roky a vraj nedorastli. Obvodná doktorka nám to moc neodporúča,v MT to robia kratko, aby sa dalo vraj zhodnotiť, či to má "zmysel".A my zas nemavame až tak často angínu.Boli sme teraz pri mori a vrátili sme sa s obrovskými mandľami, až sa čudujem kadiaľ mi synček dýcha a pritom je to športovec.Ja sama krcne mandle nemám už roky, musím si ale dávať pozor na bublinky a studené, ináč som bezproblémová, čo sa týka antibiotík,neuzivala som ich už roky,pred vybratim som mávala hnisavé angíny veľmi často.Preto potrebujem poradiť, či zmenšenie mandlí má u niekoho dobré výsledky, či to postačí, keď už ho mám vystaviť operácii,alebo ich dať úplne von?

katarinava
26. júl 2017

My sme zmenšovali krčné mandle u oboch detí v kombinácii s výberom nosných mandlí - taktiež príliš často nemali angínu, ale v kombinácii viacerých faktorov - aj napr chrápanie sme sa rozhodli pre tento krok a nelutujem.

lenicka6697
26. júl 2017

My sme boli uz 3 krat, prvy krat zrezavane obe mandle v 12/2014 (maly sa dusil, bola nutnost podla lekarov vybrat ich, dorastli, druhy krat 04/2016, dorastli znovu. Teraz sme boli uz treti krat v 02/2017, liecilo sa mu to vyse 2 mesiace, lekari mu poblizili, poranili zvieracmi na usta, mal bolestivi abces v puse. Je to dost mozne, ze nam do roka narastu opat i ked uz lekarka, ktora robila operaciu mala vybrat uplne. Syn aj tak obcas zle dycha, mava dusive zachvaty kaslu, na ORL sme kazdy mesiac.