Ahojte, chcela by som veľmi pekne poprosiť o radu žien, ktoré tomu rozumejú. Uviedla som v názve, o čo ide, tak snáď ten, komu takáto téma vadí to čítať nebude, ale ja si myslím, že sa o takých veciach rozprávať treba.
Ide o to, že sa mi v poslednom období hrozne zmenil celý ten priebeh menštruácie, intenzita, PMS a celkovo celý menštruačný cyklus. Neviem, či to je normálne alebo nie je. Mám 29 rokov a trápi ma to posledný asi polrok, kedy si už začínam všímať, že niečo nie je úplne OK. V skratke môj menštruačný cyklus roky prebiehal nejak podobne, symptómy sa aj menili, ale tak postupne. Väčšinou však veľmi podobné PMS a to napätie, nervozita, smútok, bolesť brucha a pŕs a tsk podobne a začiatok menštruácie veľmi silný, ale zato veľmi uvoľňujúci. Napätie opadlo, bruško sa zmenšilo, zlepšila sa celkovo nálada. Menštruáciu som mávala vždy 6 dní. No v poslednej dobe sa to všetko začalo akoby meniť. PMS prežívam dosť zle, cítim sa pomaly ako nadrogovaná, menštruačné bolesti takmer žiadne a menštruácia strašne slabá, tak kolo troch dní a koniec. Jediné, čo ostalo, je napätie a bolesť pŕs, ale aj to napätie niekedy príchodom menštruácie neodchádza, už len postupne. Minulý mesiac mi dokonca menštruácia meškala 3 týždne a tak som volala gynekológovi, ale tam mi sestrička povedala, že mám zavolať, ak mi bude meškať 2 mesiace. Vraj je to normálne a hormóny mi skákať ešte len začnú. Už som to nezvládala. Skúšala som piť červené víno a alchemilku, ale nič. Nakoniec menštruácia prišla a opäť bola slabá. Tehotná nie som, robila som si tri testy. Nebola som nejak moc v strese, ak to tak pôsobí, že by to mohlo byť tým. I keď môže, samozrejme. Na testoch trval skôr priateľ, on sa bál ešte viacej 😀 ku gynekológovi sa už objednať nejdem, logicky teraz, ale teda hádam bude niekto tu taký milý a bude mi vedieť trochu niečo k tomu povedať. Ďakujem za každú odpoveď.
@klara7227 tiez to mam takto od 30.ky,dovtedy ukazkovy cyklus a potom z 28 dnoveho cyklu bolo 36. Stale slabsie a slabsie krvacanie az bolo len 1 dnove spinenie. A to ani nevravim ze som nemohla otehotniet. Gynekolog ze to nie je ziaden problem len mi asi uskodilo stresovanie. Hned som si hladala ineho gynekologa. Medzitym som si nasadila alchemilkovu tinkturu, neskor na odporucanie noveho lekara aj inofolic a menstruacia sa mi postupne vracala do normalu. Urcite to treba riesit a nenechat sa odbit.
Ja som ti uz pisala v druhom príspevku a ako to tu este raz čítam, tak az žasnem, akoby som to pisala ja. A tiez to pozorujem presne pól roka. Jediný rozdiel je ten, ze ja mam 36. A dokonca mi uz napadlo aj, ci to nie je nejaká predčasná menopauza 🙈
@falbala132 No v takom nízkom veku určite nie. Menopauza v 30tke neprichádza do úvahy. Tiež nerozumie, čo to môže byť. Možno je to prirodzené, že sa ten cyklus mení, ja sa však trochu obávam, lebo ešte nemám ani deti. Ale zase nevešiam preto hlavu, len mi vadí trošku to, že už nepociťujem ten skvelý pocit uvoľnenia, čo inokedy, keď to prišlo. Niekedy som už tak napätá, nervózna a všetko ma bolí a hovorím si, že keď to príde, že to bude masaker, ale že sa už nato teším a ono to príde a nič 😂
Zmeniť gynekológa a ísť na vyšetrenie.