Ahojte 🙋♀️ Prvý krát vo svojim živote idem meniť gynekológa. Mám žiadanku o vyradenie od svojho nového lekára, dievčatá, ktoré ste menili ako ste riešili jej doručenie? Stačí to poslať poštou, napríklad doporučene? Nebol s tým nejaký problém, že lekár nechcel zaslať dokumentáciu? Alebo je lepšie aspoň informovať sestričku telefonicky, že niečo takéto riešiť a až potom zaslať? Ďakujem vopred ☺️
@viky_21
@pribinak
Poopravim len to, ze lekar musi zaslat kartu, lebo je to majetok pacienta. Nie je. Zdravotna dokumentacia je majetkom daneho lekara. Pacient ma pravo nahliadnut do nej aj si z nej robit kopie. Pri prechode k inemu lekarovi nie je lekar povinny kartu zaslat - povinny je zaslat vypis zo zdravotnej dokumentacie. To, ze niektori poslu komplet celu kartu je ich dobra vola, nemusia to robit.
ja som menila zubara, a slo to aj elektronicky, ja som poslala scan ziadanky, a oni mne scan vyradenia. skus tam zavolat ci sa to da aj takto. gynekologa som riesila asi postou, mala som to daleko
Ahoj, tak ja vždy prinesiem osobne žiadosť a stará sestrička mi dá moju kartu ktorú donesiem už k novej. Nikdy s tým nebol žiadny problém, žiadne otázky nič.
@lizabet ahoj, a mas to daleko k staremu dr ? Ja som to zaniesla osobne a sestricka mi dala do ruk moju zdrav. kartu (co by samozrejme robit nemala) a uz som ju len zaniesla novemu. A lekar nemoze branit v zaslani tvojej karty je to tvoja osobna vec a mas pravo na vyber doktora 😊