Zmena gynekológa - rady

lizabet
28. apr 2021

Ahojte 🙋‍♀️ Prvý krát vo svojim živote idem meniť gynekológa. Mám žiadanku o vyradenie od svojho nového lekára, dievčatá, ktoré ste menili ako ste riešili jej doručenie? Stačí to poslať poštou, napríklad doporučene? Nebol s tým nejaký problém, že lekár nechcel zaslať dokumentáciu? Alebo je lepšie aspoň informovať sestričku telefonicky, že niečo takéto riešiť a až potom zaslať? Ďakujem vopred ☺️

viky_21
28. apr 2021

@lizabet ahoj, a mas to daleko k staremu dr ? Ja som to zaniesla osobne a sestricka mi dala do ruk moju zdrav. kartu (co by samozrejme robit nemala) a uz som ju len zaniesla novemu. A lekar nemoze branit v zaslani tvojej karty je to tvoja osobna vec a mas pravo na vyber doktora 😊

pribinak
28. apr 2021

@lizabet ak nechceš ísť osobne, stačí poslať poštou. Kartu “starý” lekár poslať novému musí. Je to jeho povinnosť

nafka0483
28. apr 2021

@viky_21
@pribinak
Poopravim len to, ze lekar musi zaslat kartu, lebo je to majetok pacienta. Nie je. Zdravotna dokumentacia je majetkom daneho lekara. Pacient ma pravo nahliadnut do nej aj si z nej robit kopie. Pri prechode k inemu lekarovi nie je lekar povinny kartu zaslat - povinny je zaslat vypis zo zdravotnej dokumentacie. To, ze niektori poslu komplet celu kartu je ich dobra vola, nemusia to robit.

hviera81
28. apr 2021

ja som menila zubara, a slo to aj elektronicky, ja som poslala scan ziadanky, a oni mne scan vyradenia. skus tam zavolat ci sa to da aj takto. gynekologa som riesila asi postou, mala som to daleko

aniko2
28. apr 2021

Ahoj, tak ja vždy prinesiem osobne žiadosť a stará sestrička mi dá moju kartu ktorú donesiem už k novej. Nikdy s tým nebol žiadny problém, žiadne otázky nič.

lizabet
autor
28. apr 2021

@viky_21 mám ho v meste od nás cca 35km, tak preto rozmýšľam, ako to bude najlepšie urobiť 🙂

lizabet
autor
28. apr 2021

@hviera81 ďakujem ti krásne, skúsim zavolať a popýtať sa 🙂

lizabet
autor
28. apr 2021

@aniko2 ahoj ďakujem ti krásne za reakciu, robím to prvý krát tak som trosku zmätená 🙂

neluska21
29. apr 2021

@lizabet ja som poslala postou a oni poslali dokumentaciu novej lekarke.. nebol ziaden problem