Zlý tvar spermií a problém otehotnieť

debnarova
11. mar 2014

Baby som zlufala.s manzelom sa snazime o babo uz 4rok a stale nic.zistili mu,ze ma zly tvar spermii a poskodene spermie,ktore sa zhlukuju a akokeby sa same zabijali.sme po prvej IUI v heliose martin.nevyslo to a bojim sa,ze sa to nikdy nepodari.mate s tym skusenosti?podarilo sa vam to?

lukasamiro
11. mar 2014

mi s manzelom sme mali problem aj pri prvom a uz nehovorim pri druhom, rozdiel sedem rokov medzi nimi . 6 rokov sme robili mozne aj nemozne sex na hodinu a laparoskopie a skumavky no hrozne uz sme to psychicky aj fyzicky vzdali neriesili sme nechali sme tomu volnost prestali na tom mysliet hladali sme pozitivne stranky natom a uzivali si nas prvy zazrak lukasa a po siestich rokoch same od seba som otehotnela to ste mali vidiet obidvaja sme plakali pri tehotenskom teste . manzel ma spomalene a hynuce spermie a ja pravy vajecnik nefunkcny lavy poskodeny strasna kombinacia

katuskamala
11. mar 2014

@debnarova my ideme na inseminaciu o par dni a do martina, mohla by si mi dat nejake info ako to prebiehalo? veeeelmi drzim palceky, nech si maminka co nevidiet!

debnarova
autor
11. mar 2014

Ako v martine su super ludia a super pristup.fakt klobuk dole a ze vraj su najlepsi na slovensku.niekedy mi to ale pride tak,ze vsetko sa deje hlavne koli prachom.uz som ajrozmyslala nad tym,ci naschval nerobia to aby nevysla IUI.fakt uz neviem,co si mam o tom mysliet,ale stiji to aj dost
@katuskamala
@lukasamiro

katuskamala
12. mar 2014

@debnarova mojho kamosa osrali na ivf,zaplatili si za jedno vajicko viac a dostali menej..

a ako to iui prebieha?

afrika
12. mar 2014

@debnarova chodila som do Heliosu 5 rokov.. bola som tam maximálne spokojná aj keď na niektoré vyšetrenia som sa musela sama pýtať, či mi ich neurobia....
hlavné je, aby vám spermiogram urobili aspoň 2x po 3-mesačnom odstupe.. či bude nejaký rozdiel. potom sa opýtať na % úspešnosti pri plánov. pohlavnom styku alebo IUI (IUI nemá moc vysoké % úspešnosti, no podarí sa aj pri ňom 🙂 🙂 ) držím pršteky 🙂 🙂

kveta
12. mar 2014

@debnarova To IUI si si presadila Ty? Lebo vhodnejsie by bolo IVF plus ICSI.

dahra
12. mar 2014

@debnarova - no my sme mali 100% zly tvar, ja len jeden vajecnik - vyslo 1.IVF icsi ET a potom 2.IVF ICSI KET. Boli sme v Heliose.

debnarova
autor
13. mar 2014

@afrika dakujem pekne.skusim to

debnarova
autor
13. mar 2014

@dahra IUI mi urcili oni a to preto,ze az po toch neuspesnych pokusoch mam narok na Ivf.myslim aby mi to poistovna zaplatila,lebo ten problem co mame neberie poistovna ako velmi zavazny na preplatenie.svinstvo.co je KET a ET?

debnarova
autor
13. mar 2014

@katuskamala a to ako na to prisli?

dahra
13. mar 2014

@debnarova - my sme ani na IUI neboli asi vzhladom na to, ze obaja sme boli na tom zle. Bola som v 2009 1x a 2012 2x. Mozno dnes su uz ine pravidla, v 2009 bol napr. poradovnik pri poistovni dovera - tusim mali limit nejakých 30či50 za celý rok. ET - je embyryotransfer - tj. hned v tom stimulovanom cykle oplodnené vajíčko "vypestované" sa vkladá - pri synovi sme sli na vklad bez PK (predlzená kultivacia) vzhladom, že bol len jeden (zo mna vydolovali len jedno vajicko, zazrakom sa oplodnilo) a ET bol na 3.den - syn bol vtedy len "jednotkovým osembunkáčom" 🙂 ako ho nazvali. Pri druhom IVF sme mali oplodnené 4 vajíčka - mali sme PK (dnes to už vysoko odporucaju- aj sa za to viac plati), len 3 prezili tretí deň- ked má byť cca 8 buniek, a len 2 sa dostali do dalšieho štádia. Mala som ET "jednotkovej expandovanej blastocysty"- ale nevysiel, teda vysiel, ale tak vselijako s krvacanim a slabým rastom HCG, tak sme ho nechali prirodzene odísť. 😢 Jedno sme dali zamraziť a v ďalsom cykle som sla na KET (kryoembryotranfer - teda vklad zamrazeneho - tedo uz rozmrazeného embrya). Zamrazenie a následné rozmrazenie nie vsetky embryá prežiju ☹. Dcéra bola tiež jednotkovou expandovanou blastocystou, ked mi ju vkladali 🙂
Držím palce, nech vám to vyjde, predsa aj IUI je lepsie ako nic, len jasne, ze tiez to ide do penazi. Na zly tvar veru nic nepomaha, teda existuje mizive percento chlapov, co aj hej, ale to sa musia snazit a plus diat zazraky 🙂 a to zhlukovanie mal muz mojej segry, jemu na to tusim odporucali navstevu urologa. S tym sa asi aj nieco urobit dá. Neviem či to on nemal z nejakých zápalov.

debnarova
autor
13. mar 2014

dakujem aj ked tomu este aj tak ppriadne nerozumiem.je to umele oplodbenie?takze kedze mame taky problem,tak to znamena,ze sa to nepodari?☹
@dahra

dahra
13. mar 2014

@debnarova aj IUI aj IVF je umele oplodnenie, IVF je drastickejsie kopa hormonov, ktore sa pichaju pocas cyklu, odber vajicok v kratkej narkoze, atd.

debnarova
autor
13. mar 2014

@dahra aha dakujem.uz chapem