Zlý spermiogram a PCOS

29. jún 2023

Ahojte,

dnes bol môj muž na spermiograme a vyšli nám nasledovné hodnoty: počet len 0.8 (referenčná hodnota bola 15), pohyblivosť 100%, objem 7,1 (referenčné 1,5) čo bolo tiež fajn. Morfológiu nemohli zmerať nakoľko ich bolo málo. Záver OLIGOZOOSPERMIA. Tiež vyšla strašne veľká hodnota oxidačného stresu 48 mV pričom referenčná je do 1,38mV. Tam máme záver nízky fertilizačný potenciál spermií. Je to podľa Vás riešiteľne?

Mne bolo diagnostikované PCOS. Menštruáciu spontánne mávam ale cykly nie sú kratšie ako 40 dní. K ovulácií neviem či dochádza ale tento cyklus som mala anovulačný, tak sme boli dohodnutý na nastavení liečby a odsledovaní ovulácie, lenže pri takomto spermiograme neviem... Ďakujem za rady.

lienocka9793
29. jún 2023

Najlepšie bude objednať sa do CAR

alison11
29. jún 2023

My sme to mali podobne bral aj muž E vitamín aj ja a lekár mi napísal Duphaston a potom mi chodilo 35-38dc ms brala som od januára a v októbri som otehotnela po podobných výsledkoch manžel mal nízky počet životaschopných spermií a ja PCOS po prvom pôrode som mala 3spontánne potraty kvôli tomu,že moje telo netvorilo to čo vyživuje embryjo kým prevezme funkciu placenta a v 5-6tt som potratila.Duphaston som brala až do 14tt pri oboch synoch k druhému som pri Duphastone musela piť Inofolic.Držím palce ako sa vraví,keď má aj motyka vystrelí,aj z nízkym počtom zdravích spermií sa dá otehtonieť hlavné je aj to aby Ti nabehla ovulka ja som si merávala bt pred druhým správne meranie v pošve sa dá vygoogliť a naštudovať si a budeš presne vedieť či si ovu mala a kedy nastala a aj to či sa zadarilo 🙂Pri pravidelnom meraní pri najnižšej teplote nastáva ovulácia a ak na ďalší deň vystúpi tak prebehla a ak si tehu tak bt v čase kedyy by ms mala prísť neklesá ale drží sa hore 36,8-37.Držím palce 🙂A hore hlavu veľa žien sme spodobným príbehom so šťastným koncom 🙂

autor
30. jún 2023

@lienocka9793 určite to mame v pláne len čakám kým dostanem ms a pôjdem na hormonálny profil.. len by sme chceli vedieť či je vôbec nejaká šanca.

alison11
30. jún 2023

Šanca tam je,si vezmi napríklad pri odstránení jedného vaječníka je 50% šanca a takistosa ženám podarilo i tak,šanca je stále kým mávaš ovuláciu i hoci 1x za dva mesiace ako som ja mávala pri PCOS zakždým som mala jeden mesiac dlhší než ten druhý aj som si LH testy robievala aj bt merala a muž mal len 40% životaschopných spermií po 10mesiacoch branie liekov na úpravu cyklu a E vitamínu u muža a aj u mňa z Kyselinou listovou sa to podarilo.Ako sa vraví na oplodnenie stačí jedna spermia silná a zdravá.Držím palce aúspešnú liečbu prajem 🙂