Zlý spermiogram

dajana72
14. mar 2012

ahojte, prosím o radu. Manželovi pred rokom stanovili oligo(gravis)astheno teratozoospermiu ( v Tkanivovej banke v KE), nedávno sme boli u Dr. Hrivňáka a záver bol nekrozoospermia.. Pričom berie aj nejaké vitamíny asi tak od novembra. Dá sa s tým niečo robiť? Mal niekto podobný problém? Ďakujem za každú odpoveď.

lauritka
14. mar 2012

@dajana72 ahoj, a co povedal Hrivnak?? ta nekro tusim znamena, ze nie su zive spermie 😨
predtm ste ich mali malo hmmm.. vitaminy su, ale neviem na to nekro, ci sa s tym da nieco robit.
ak ti pomoze jeden clanocek od kocky, ktorym davali sancu 1% na prirodzene otehu a uz ma krasnu dcerku 🤐

http://www.fertility.sk/plodnost-a-zdravie/vita...

dajana72
autor
14. mar 2012

@lauritka Dakujem lauritka, Hrivnak nas odporucil do centra... dal este manzelovi Tamoxifen ( vraj mozme este zvysit hladinu nejakeho hormonu, i ked ho mal v norme) a o tri mesiace mame ist na kontrolny spermiogram... Ale sanca na prirodzene otehotnenie nieje, vraj za 20 rokov svojej praxe pri tej diagnoze sa nestretol... Mame sa objednat do centra a uvidime ci je to mozne s takou diagnozou ...

lauritka
14. mar 2012

@dajana72 aha, no snad este ten liek zaberie. do ktoreho centra pojdete ??

dajana72
autor
14. mar 2012

@lauritka Povedal ze v KE su 2 centra, obidve vraj maju dobre vysledky. No ale kedze mozno bude treba operacne ziskat spermie tak vraj so SPLNom je v takom pripade lepsia spolupraca.... tak neviem...

dajana72
autor
14. mar 2012

neviem si ani predstavit co vsetko nas tam este caka...

lauritka
14. mar 2012

@dajana72 je tu jedna kocka, mozes jej napisat IP, oni maju uz dve krasne deticky zo Splnu. katy2. tiez odoberal muzovi spermie v narkoze.

dajana72
autor
14. mar 2012

@lauritka dik skusim jej napisat... a ty nemas skusenosti so SPLNom? ak sa mozem opytat..

lauritka
14. mar 2012

@dajana72 maam 🙂
bola som na IVf a KET.. aj som dvakrat otehu, ale skoncilo to potratom. potom minul rok sme este skusili trikrat IUI.. nic..
teraz to nechavame tak. u nas tiez trochu horsi spg. horiia morfologia. alemnozstvo v norme.

dajana72
autor
14. mar 2012

@lauritka jaj, tak to si si uz dost toho zazila... to ma mrzi... a partner berie aj nejake vitaminky? ja rozmyslam ci s tymi vitaminami sme nieco nepokazili, ked mal teraz ten moj este horsie vysledky ako pred rokom ...

kveta
14. mar 2012

Akonahle budete mat par zivych spermii, nechajte si ich zamrazit..

lauritka
14. mar 2012

@dajana72 no bral vsekto mozne, ale on je dost tuhy fajciar, nevie prestat.
davala som mu aj silny antioxidant pycnogenol.

9adka9
14. mar 2012

...aj my sme teraz dopadli zle,ale myslym ze to bude stresom a tym co vecer vypil somar... 😠 ...mali sme len 6 milionov a boli pomale....preco ma ten moj chlap nikdy nepocuva...