Ahojte chcem sa spýtať ci niektorá ste mali zlu cytologiu a tehotenstvom sa zlepšila alebo dokonca ci niektorá z vás podstúpila konizaciu. Dosť sa bojím.
Aha, keď nedáva čiarky a bodky tazko rozumieť. Myslím, že ťa budu viac sledovať. Viem, že v TN v rizikovej poradni sledujú takéto pacientky.
@noami12 ahoj ja som mala pred 2 rokmy z citologie hpv pozitívny a hranicne zmeny.ala som mat kontrolu o rok ale som nemala lebo za pol roka som otehotnela. Cele tehu bolo bez problemove. Po porode som bola pozvana na citologiu a strasne som sa bala ze v tehotenstve sa mi zhorsilo. Ale. Na opak vysletky poriadku hpv virus negatívny a ziadne abnormal zmeny. Kontrola as o 3 rokytak sa neboj
@nelca0510 jasne pre to maličké obetujem všetko, len musím co najskôr riešiť konzultáciu druhého lekára, práve si pozerám v Bratislave.
Na potrat by som veru nešla, ale bojím sa aby ak by som musela ísť na zákrok, že by sa aj ten druhy lekár zhodol s tymto mojim, tak ze aby to nespôsobilo potrat. 😥 Toto bolo naše vytúžené šťastie po 2 rokoch snaženia 😥
@noami12 ahoj.Pri druhom tehotenstve mi našli cca 5mm leziu na krčku,ster bol pozitívny..nikto to neriešil,že po pôrode.Priamo pri pôrode to "odišlo",aj sa to šilo.Vysledok po 6nedeli bol horší,ale samozrejme lepši ako pred,ze stačí sledovať.Teraz som tretí krát tehu a ster zas zlý a dr.odporucila konizaciu.Kedze mám rizikové a nechcem riskovať predčasný pôrod spustený konizaciou (a ešte to nie je karcinóm) tak počkám.Hned po 6nedeli mám ísť na zákrok.Drzim tu palce a neboj
@kubkovamama ahoj, ja sa tomu moc nevyznám, ja viem iba ze mam hsil a hr - HPV pozitívne 😥 chcem zajtra sa poradiť aj s iným lekárom co mi odporučí. Lebo predca v tehotenstve je to o to viac stresujucejsie a aj ta narkoza a zásahy do krčka... 😶 To mi je ľúto dúfam ze dobre aj ty dopadneš je to hrozne toto 😥
@vvrga1 ahojky tak ja uz mam všetko negatívne, teraz som bola po 3 mesiacoch znova na cyto a čakám vysledky, zatial mam iba výsledok z hpv a je negatívny, ešte čakám na ten druhy test lebo poslal Dr. Zlý výmenný lístok, tak zato mam zatiaľ iba jeden výsledok🙂 mne ale dosť pomohol aj čaj vilcacora 🙂
Už to tu bolo vo viacerých diskusiách. Ked už si otehotnela a nepockala na liečbu, tak konizaicu málokedy urobia a krcok sa sleduje.