Zlepšila sa vám tehotenstvom zlá cytológia?

noami12
28. sep 2020

Ahojte chcem sa spýtať ci niektorá ste mali zlu cytologiu a tehotenstvom sa zlepšila alebo dokonca ci niektorá z vás podstúpila konizaciu. Dosť sa bojím.

nelca0510
29. sep 2020

Už to tu bolo vo viacerých diskusiách. Ked už si otehotnela a nepockala na liečbu, tak konizaicu málokedy urobia a krcok sa sleduje.

noami12
autor
29. sep 2020

@nelca0510 nie ze som nepockalaja, to lekár chcel počkať aby som otehotnela.

nelca0510
29. sep 2020

@noami12 tak ak ti doporučoval lekár počkat, tak si mala.. Teraz ťažko radiť

noami12
autor
29. sep 2020

@nelca0510 asi sme sa zle pochopili, lekár odporučil počkať aby som ostala tehotná keď som chcela aspoň jedno vytúžené dieťa. A to som aj spravila

nelca0510
29. sep 2020

Aha, keď nedáva čiarky a bodky tazko rozumieť. Myslím, že ťa budu viac sledovať. Viem, že v TN v rizikovej poradni sledujú takéto pacientky.

lenka2813
29. sep 2020

@noami12 ja som zistila počas tehotenstva, že mám zlu cytologiu... Len ma sledovali a po pôrode sa mi nezlepšila, výsledok bol rovnaký.. Tak som šla na konizaciu a odvtedy všetko v poriadku.

ketrin332
29. sep 2020

@noami12 ahoj ja som mala pred 2 rokmy z citologie hpv pozitívny a hranicne zmeny.ala som mat kontrolu o rok ale som nemala lebo za pol roka som otehotnela. Cele tehu bolo bez problemove. Po porode som bola pozvana na citologiu a strasne som sa bala ze v tehotenstve sa mi zhorsilo. Ale. Na opak vysletky poriadku hpv virus negatívny a ziadne abnormal zmeny. Kontrola as o 3 rokytak sa neboj

noami12
autor
29. sep 2020

@lenka2813
@nelca0510
@ketrin332
Babule tak akurát mi volal lekár, hneď mi kázal prísť do ambulancie😥 výsledky sú HSIL a HPV pozitívne 😥 že urýchlene ma musí poslať na histlogizaciu 😥 moc sa bojím

nelca0510
29. sep 2020

@noami12 veľmi ma to mrzi:( asi idu brat vzorky na histologiu, že? :(

marca12
29. sep 2020

@noami12 neboj,vsetko bude dobre a odporucam konzultovat s viacerymi odbornikmi

noami12
autor
29. sep 2020

@nelca0510 áno len nakoľko som v 15tt tak sa veľmi Bojím toho 😥
@marca12 no ved práve zajtra si chcem zavolať inému a dohodnúť stretnutie nech povie svoj názor on. Lebo ja by som najradšej takéto vyšetrenia odložila až po pôrode 😥

nelca0510
29. sep 2020

@noami12 pozri, hlavu hore, si tehotná a mysli na plod, ved co chvíľa začneš cítiť pohyby🙂 Lekári ta nemôžu donútit ísť na potrat, len si pofrflu a budú krútiť hlavou, ale nie si prvá, ani posledná. Tak ako hovorí @marca12, vyskúšaj aj iných odborníkov, myslím, že obetujes tie eurka.

lenka2813
29. sep 2020

@noami12 ja som mala tiež hpv pozitívne a lsil.. A len som bola sledovala počas tehu...konizaciu riešil moj gyn. až po pôrode a všetko sa upravilo...neboj, držím palce, hlavne aby bolo malé v poriadku 😉👍

noami12
autor
29. sep 2020

@nelca0510 jasne pre to maličké obetujem všetko, len musím co najskôr riešiť konzultáciu druhého lekára, práve si pozerám v Bratislave.
Na potrat by som veru nešla, ale bojím sa aby ak by som musela ísť na zákrok, že by sa aj ten druhy lekár zhodol s tymto mojim, tak ze aby to nespôsobilo potrat. 😥 Toto bolo naše vytúžené šťastie po 2 rokoch snaženia 😥

kubkovamama
29. sep 2020

@noami12 ahoj.Pri druhom tehotenstve mi našli cca 5mm leziu na krčku,ster bol pozitívny..nikto to neriešil,že po pôrode.Priamo pri pôrode to "odišlo",aj sa to šilo.Vysledok po 6nedeli bol horší,ale samozrejme lepši ako pred,ze stačí sledovať.Teraz som tretí krát tehu a ster zas zlý a dr.odporucila konizaciu.Kedze mám rizikové a nechcem riskovať predčasný pôrod spustený konizaciou (a ešte to nie je karcinóm) tak počkám.Hned po 6nedeli mám ísť na zákrok.Drzim tu palce a neboj

noami12
autor
29. sep 2020

@kubkovamama ahoj, ja sa tomu moc nevyznám, ja viem iba ze mam hsil a hr - HPV pozitívne 😥 chcem zajtra sa poradiť aj s iným lekárom co mi odporučí. Lebo predca v tehotenstve je to o to viac stresujucejsie a aj ta narkoza a zásahy do krčka... 😶 To mi je ľúto dúfam ze dobre aj ty dopadneš je to hrozne toto 😥

nelca0510
29. sep 2020

@noami12 pozri, pozrú sa a poradia🙂 Ja nechcem maľovať čerta na stenu, ale mnoho žien malo napr. malo rakovinu prsníka a dieťa donosili a potom začali s liečbou. V podstate ich to tehotenstvo chranilo🙂 Neboj sa, hlava hore a dieťatko donosis🙂 Ja tomu verim🙂

noami12
autor
29. sep 2020

@nelca0510 ďakujem moc za podporu 😊 si zlata. Zajtra idem do kochu na konzultáciu tak som zvedavá

vvrga1
13. mar 2022

@noami12 ahoj ako si dopadla po pôrode prosím ta?

noami12
autor
13. mar 2022

@vvrga1 ahojky tak ja uz mam všetko negatívne, teraz som bola po 3 mesiacoch znova na cyto a čakám vysledky, zatial mam iba výsledok z hpv a je negatívny, ešte čakám na ten druhy test lebo poslal Dr. Zlý výmenný lístok, tak zato mam zatiaľ iba jeden výsledok🙂 mne ale dosť pomohol aj čaj vilcacora 🙂

vvrga1
14. mar 2022

@noami12 bola si aj na konizacii ci sa ti to upravilo same? Mne v 5tt zistili výsledok LSIL, poriadny šok 😂 teraz budem rodiť a som zvedavá ako dopadnem 🥲

noami12
autor
14. mar 2022

@vvrga1 nebola som na žiadnej konizacii, ja som mala HSIL, takže niečo mi o tom strese hovor LSIL není také zlé🙂