Zlé výsledky z PCT testu

amadora
21. okt 2011

najlepšia kamarátka s manželom sa vyše roka snažia o bábätko, no nejako sa im nedarí. podstúpili už kopu rôznych vyšetrení, vždy všetko v poriadku. brala aj clostil a nič. tak skúsili ísť do CAR a tam im vyšli všetky výsledky ok okrem PCT. povedali im že všetky spermie vo vzorke sú mŕtve. kamarátka sa vystrašila a dokor jej povedal že nech je rada že asi prišli na problém... ale má zmiešané pocity, na jednej strane je rada že na niečo konečne prišli, na druhej zlý pocit že predsa je dáky problém a tiež neistota lebo nevie čo to znamená... ja s tým skúsenosti nemám tak sa obraciam na vás nech ju môžem nejako povzbudiť, povedať jej čo ju čaká a že hádam to nie je také zlé a dá sa to riešiť 🙂 máte skúsenosti?

amadora
autor
22. okt 2011

nikto nič? 😒

happy8051
22. okt 2011

odbornik nie som...ale ak vyjadrenie lekara je, ze spermie su mrtve, potom riesenim je len IVF so spermiami od darcu
@amadora

luga
22. okt 2011

spermie su mrtve po postkoitalnom teste (to by malo byt to PCT) , nepises, aky ma manzel spermiogram normalne ... lebo takto ich mohol "zabit" hlien v krcku - to je problem lahsie riesitelny ...ak ich ma mrtve aj v spg., tak to je horsie

amadora
autor
23. okt 2011

@happy8051 @luga po odbere mal manžel spermie v poriadku, len v hliene boli mŕtve

luga
23. okt 2011

@amadora , tak to je dobre 🙂 .... v takom pripade im asi odporucia mat urcity cas styk len s kondomom a jej daju prednison a moze sa im podarit aj prirodzene, pripadne sa da spravit IUI, kde sa obide krcok

happy8051
23. okt 2011

@amadora ano, ako pise
@luga ide o problem s hlienom krcka, ktory na spermie zle reaguje. ale da sa to riesit. drzim palce

amadora
autor
23. okt 2011

@luga aha takže dá sa to riešiť aj liekmi? to by bolo super 🙂 ďakujem vám obom @happy8051 za info, dúfam že kamošku poteším trochu 🙂

luga
23. okt 2011

@amadora 🙂 ...pokial su za mrtve spermie zodpovedne protilatky v hliene, tak ano, neviem, ci ich moze usmrcovat aj nieco ine ...kazdopadne jej zelam skore tehu 😉

anickaa1983
23. máj 2017

@amadora ahoj, tiez mam problem, ze moj hlien zabija manzelove spermie, da sa s tym nieco robit?