Zlé výsledky z kontroly

janka286
18. dec 2024

Ahojte, chcem iba vedieť či niektorá z vás toto mala a ako ďalej prebiehala liečba alebo celkovo ako to dopadlo, či ste sa vyliecili?
Pred rokom mi lekárka našla na krčku nejaké abnormálne bunky, predpísala mi deflagyn (3balenia),nepomohlo to. Šla som na biopsiu, ktorá potom potvrdila zlé výsledky. Následne som mala tabletky iside hpv, tie tiež neurobili zázraky a tak na poslednej kontrole mi povedala, že mám diagnózu CIN 3 a mám znovu užívať ten deflagyn. Aplikujem si ho, ale nejak tomu už prestávam veriť, že by mi to pomohlo, keďže na prvýkrát vôbec.
Je tu niektorá, ktorá mala ten stupeň 3 a výrazne sa to zlepšilo alebo to bude len horšie?
Ďakujem za odpovede.

stellarstar
18. dec 2024

Mala som cin 3d a bola som na kyretáži a konizácii

melanta
18. dec 2024

Ja teda nie som odborník, ale pri cin3 by to tkanivo malo ísť preč. Môže zhubnieť. Presne ako píše aj @stellarstar kyret a konizácia. Išla by som na tvojom mieste na konzultáciu k inému lekárovi. Ja som mala super výsledky a potom zrazu bum, úplne zlé a 2 roky onkopacient. Takže lekára, ktorý cin3 rieši len liekmi by som ja odstrihla. Také tkanivo by som v tele nechcela mať.

valiant
18. dec 2024

@stellarstar podobne, tiez som bola na kyret a konizacii krcka. Potom sledovanie a kontrola á6 mesiacov.

natalusiiik
18. dec 2024

zmen doktora, tiez som podstupila konizaciu a chodim na rozsirenu cyto 2x rocne kvoli sledovaniu

jamimo
18. dec 2024

@janka286 súhlasím s vyššie napísaným. Pri CIN III sa už vykonáva konizácia....Určite by som zmenila gyn. Prajem všetko dobré!
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/gynekol...

lilly7913
18. dec 2024

Pri týchto výsledkoch určite konizacia, najlepšie čím skôr, pri CIN3 už nie je na čo čakať, nezlepší sa do liekmi.

janetinka27
18. dec 2024

@janka286 ahoj skus ineho lekara, lezala som s jednou zienkou v nemocnici, gyn podcenil jej vysledky, vraj z bazena a kontrola o pol roka a nakoniec sa jej urobil nador, silno krvacala, davali jej krv a cakala ju operacia.

20erika07
18. dec 2024

@janka286 zmen gynekologa. Ja som mala vždy všetko super podla mojej bývalej gyn, iba malú ranku vraj, no vzala ma starka na onkogynekologiu kde ona chodila, lebo som mala krvácanie mimo ms , a tam mi rovno urobili biopsiu, vyšlo mi vtedy ( november) CINll a vysokorizikove typy HPV, dr ma objednal na konizaciu po sviatkoch, avšak bývala som 350km ďaleko, dostala som sa až na začiatku mája na konizaciu a už mi vyšiel z konizacie karcinóm v začiatočnom štádiu. Behom polroka sa to dosť zhoršilo. Záleží aj aký typ nádoru začne bujniet, niektoré sú dosť agresívne a postupujú rýchlo. Podotýkam, že som mala vtedy 22rokov ,väčšinou prezentujú ,ze kým sa vytvori nádor z predrakovinovych zmien prejde aj 10rokov. Nie vždy to platí. Mne ostala tá "ranka" po pôrode, avšak na onkogynekologii pojem ranka nepoznajú, lebo ranka neexistuje, sú to už tie zmeny, to moja stará gyn dosť podcenila. Naozaj, zmen lekára !