Zle vložená vaginálna tableta

8. feb 2023

Priatelova sestra má diagnózu, stredny stupen duševnej zaostalosti. Momentálne je liečená na vaginalnu mykozu, boli sme s ňou u gynekológa, prvú vaginalnu tabletu jej vložil sám. Včera si sama vložila druhu (poučená ako). Dnes za mnou prišla, že má krvavý výtok (do menštruácie má ešte týždeň) a vraj nevie, či si tabletku dala správne. Ale teda, nemala si ňou ako poškodiť, nie? Ani ju dať, kam nemala, či? Mohla mykóza a vyšetrenie u lekára spustiť menštruáciu skôr?

nafka0483
8. feb 2023

Mohla si podrazdit sliznicu. Ja som to mala tiez pri mykoze po prvej tablete. Po prelieceni je dobre dat si nejake cipky na obnovu mikroflory (yaluna alebo podobne).

mirkava
8. feb 2023

Chúďa sestra, je mi jej ľúto. No nemá si to ako zle dat myslím. Skús pozrieť letak ci by to nemohol byť vedľajší účinok.

autor
8. feb 2023

Ďakujeme. Ja si skôr myslím, že sa jej posunul cyklus nejako, že sa jej spúšťa menštruácia, ale zase nechcem nič podceňovať. "Svokra" stresuje, či si to nevopchala inam, ale nemala kam, nie? 🤦
@mirkava v letáku je spinenie, ale teda neviem, mne to príde moc

mirkava
9. feb 2023

No mohla jedine do konečníka a to by sa myslím nič nestalo. 🤔

sundew
9. feb 2023

Nemohla sa skor poskrabat?ak to dovolí,pozri aky je ten výtok

jaskolka
9. feb 2023

Nemohla sa nejako poskriabat pri vkladaní? Lebo zle vložiť si nemá ako, jedine do konečníka, a to by sa nič nestalo.
Nema trebárs dlhšie nechty? Ak nemá skúsenosti s vkladaním tamponov, tak podla mňa sa mohla ľahko poranit pri vkladaní tablety.

autor
9. feb 2023

Má tablety s aplikatorom. Schválne jej predpísal také, aby jej to uľahčil. Ale už mi dovolila pozrieť sa na ten výtok, som presvedčená, že sa jej spúšťa menštruácia skôr. Možno z toho zápalu.