Zlé stery po šestonedelí

1. júl 2024

Ahojte. Chcem sa spýtať, či sú tu mamičky, ktorým vyšli zle výsledky sterov z krčka.
Bola nutná konizacia?

vsadeviem
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. júl 2024

@vsadeviem nehnevajte sa ale úplne od veci odpoveď. ja som sa pýtala niečo ine

timea301196
1. júl 2024

Ahoj mne moja doktorka brala stery po pôrode až o pol roka,.. nakoľko po pôrode môžu byt skreslene výsledky..

autor
1. júl 2024

@timea301196 ja to tiež všade počúvam. a mne robila stery hneď po 6 týždňoch

timea301196
2. júl 2024

Tak je ti blbosť a riadna…. Mne vysvetlila dr že sa to nerobí. Pretože po pôrode sa krčok tiež hojí. A trvá to dlho kým sa zahojí.. preto sa to nemá robiť hneď po pôrode. Ale aspon pol roka az rok

tinalia
2. júl 2024

Ani mne nechcela robit stery na kontrole po 600nedeli, prave kvoli skresleniu vysledkov a povedala mi, ze mam prist az v auguste 🤔

autor
2. júl 2024

@timea301196 ja keď som jej to povedala ze to sa ma robiť po pol roku tak ona na mňa vyskočila že "ale vy ste iný prípad"

autor
2. júl 2024

@timea301196 @tinalia... ale čo si tu tak čítam príspevky o tom, ako prebiehalo prvé vyšetrenie po 600n, tak dosť báb písalo, že malo aj stery

michaela329
2. júl 2024

Mne tiež robil ster asi dva mesiace po, boli v poriadku 🤷

autor
2. júl 2024

@michaela329 ja som mala presne po 6t

nevenka
2. júl 2024

Mne po kazdom porode robil stery z krcka, hned po sestonedeli, vzdy ok. Neviem, ako to je.

michaela329
2. júl 2024

Ja asi po 7...to nie je až taký rozdiel. Moja sesternica tiež mala zlé výsledky, ale jej to len sledoval a brala akési čapíky. Upravilo sa to. Iná kamarátka bola na konizaciu, ale vraj to nebolo nič strašné. Tiež ju najskôr sledoval.

20erika07
2. júl 2024

Aky je to zly vysledok? Vieš presne napisat aky ti vysiel?

ns994
2. júl 2024

Mne dr ster po sestonedeli robit nechcela. Presne skrz tie skreslene vysledky. Robila mi cca 5-6 mesiacov po porode. A nieco tam vyslo hranicne. A hned povedala nech nestresujem. Ze to nic neni ze este stale to moze byt z toho pripadne ze sa to zenam stava. Je to len hraničné. Podla mna sa hned konizacia nerobi. Mne skrz výsledkov pre istotu robila kolposkopiu kde ma pod mikroskopom pozrela natrela vodickou. Povedala, ze ak by nieco nasla odoberie vzorku ale presne jak vravela nic tam nenasla. Dala mi gel ze si mam davat a o 4 mesiace prist a zopakujeme ster. Vysledky uz boli ok. Co su zle vysledky ? Nie je to iba hranicne ? Tak ci tak si myslim ze zo zaciatku iba sledovat. Mame v rodine holku ktora mala dlhsie horsie vysledky a nerobili jej hned konizaciu. Najprv bola len v sledovani. Opakovane robili stery a tiez bola na tej kolposkopii.
Az casom sla na konizaciu

diaszoky
2. júl 2024

Stery mozu a nemusia zle vyjst ale oo spravnosti sa maju robit neskor.. ja som bola az po pol roku a boli ok. Znizena imunita zalal chlanydie to vsetko moze vysledky zhorsit ja som mala nedoliecenu mykozu ex gyndos my vzal stery neboli ok po orelieceni uz boli

autor
2. júl 2024

@20erika07 prvotný ster bol zlý, musela som sa objednať na zakrok, aby mi urobili biopsiu, lebo ze musia zvnútra krčka odobrať vzorku a to sa za živa nerobí. Potom čakať 2 týždne na výsledky a keď bude zase CIN, môžem sa objednať na konizaciu. Cele leto mam v riti

autor
2. júl 2024

@diaszoky ale nemalo by to byt jednotné pravidlo pre všetkých? prečo niektorí berú stery a niektorí nie

20erika07
2. júl 2024

To nevadí, ze cele leto mas v riti, radsej jedno leto, ako uz žiadne leto 💪 neviem stale ake máš presne znenie výsledkov tak sa neda vyjadrit ku konizacii ale ked bude treba tak bude treba, je to kratky maly zakrok ,nie je sa coho obavat, ani by som nevahala. Drzim palce🍀

autor
2. júl 2024

@michaela329 ja viem o com je konizacia. bola som. a kvôli tomu len ležala v nemocnici už od 25.tt
co to bude potom po ďalšej? ved hneď potratim

20erika07
2. júl 2024

Mne tiez hrozil predcasny porod po konizacii, od 27tt som musela ležať ale nakoniec malá ani von nechcela, po termine mi vyvolavali porod a prveho syna som porodila predcasne ani konizaciu som este nemala

autor
2. júl 2024

@20erika07 lenže mne kvôli tomu bábätko po pôrode umrelo

20erika07
3. júl 2024

Tak to mi je luto a mrzi ma to, uprimnu sustrast 😦... no bez konizacii ak su tie vysledky velmi zlé, nemusis prezit ani ty ... krute ale tak je to

autor
3. júl 2024

@20erika07 ak mi nakážu konizaciu tak odmietnem. mňa tento život bez dieťaťa nebaví. a už jak dopadnem, tak dopadnem