Zlatá žila pri konečníku

15. aug 2024

Ahojte, už roky ma trápi občasný nepríjemný pocit pri konečníku. Nebola som s tým u nikoho. Toho roku som si všimla, ze mam pri konečníku malú guličku, vyčnelok a okolie zacervenane a ten nepríjemný pocit je intenzívnejší a stolicu mam riedšiu. Čo na to pomáha? Je potrebné navštíviť lekára? Ak áno, ktorého? Ísť najprv za mojou obvodnou. Mam strašnú fóliu z lekárov, tak sa vyhýbam všetkým možným vyšetrenia. Bude to len zlata žila, nemôže to byť rakovina, kedze som to dlho zanedbavala? Ďakujem a pekný deň.

egonsk
15. aug 2024

chod za obvodackou, ta ta zrejme posle na gastro a tam ti povedia co to je a bud ta poslu na chirurgiu, alebo tam kde bude treba. Obavat sa nemusis, iba si tvoj zadok pozrie asi aj nejaky specialista 😉

pbra40
15. aug 2024

Podľa popisu pôjde pravdepodobne o zlatú žilu.
Vyskúšaj si kúpiť voľno predajne pripravky:
Detralex
Masť (sú rôzne druhy od rôznych predajcov)
Čipky (dávajú sa na noc)
Utierky na hemoroidy na utieranie po veľkej potrebe (sú vlhčené speci roztokom)
Po veľkej potrebe ak sa dá, vždy sprcha
A aj pomáhajú sedacie kúpele v dobovej kore

Záleží v akom to máš štádiu. Možno bude stacit domáca kura s hore popísaným. Ak nie, sú speci pracoviska (proktolog), kde sa na to špecializujú. Nemaj obavy, trápenie s hemoroidov zažije 70% ľudí.

katarinaba
15. aug 2024

Utekaj na proktologiu. Ja lutujem, ze som to odkladala. Teraz mam svaty pokoj. Zial, odkladala som to az kym sa mi neurobilo volaco podobne - mala gulicka naliata krvou. Dr. povedal, ze keby pridem hned, ze do toho pichnu, vytlacia krv a pokoj. No mne sa krv v tom uz zrazila, museli to rezat. A potom som si nechala este ten prazdny vyrastok odstranit laserom, lebo to nevyzeralo dobre, vadilo to. No a zas som bola sprosta, lebo mi povedal, ze mam aj vnutorne hemo a da sa to laserom pekne odstranit. Jasne, ze som sa vykaslala, mastila som, cipkovala som a plakala na zachode. Az jedneho dna som to uz nevydrzala, objednala sa a do tyzdna som mala po probleme.
Je to velmi chulostive, neprijemne, ale treba si povedat - je to zakrok ako kazdy iny. Zbytocne sa trapit nema vyznam, aj tak vo vacsine pripadov ludia skoncia tam. Tak naco to odkladat. Liekmi to len potlacis, tym sa hemo neodstrania. Chvilku pokoj, potom boj. Naco je to dobre. Dnes by som rovnaku chybu neurobila.

mili2016
15. aug 2024

Ja som to riešila pred pár dňami , nevedela som sa dostatočne vyprázdniť+hlien v stolici, tlak v konečníku. Ja mám zlatú žilu po druhom pôrode. Lekárovi som odovzdala výter zo zadku a momentálne čakám na výsledky ak budú negatívne smer chirurgia že tam sa mi na to pozrú.
Inak si dávam čipky a mastičku.

pbra40
15. aug 2024

@katarinaba môžem sa spýtať, kde si bola? Na akej proktologii v Ba

obonova7
15. aug 2024

Ja napríklad som bola presvedčená že tiež mám zlatu žilu bolo som na kolonoskopii a tam vysvitlo že to nie je zlata žila ale fibromi čiže kožné výrastky pri konečníku a preto musím ísť na kožné si to dať vypáliť alebo odstrániť laserom

katik22
15. aug 2024

V lekárni dr max sa dá kúpiť náhrada za detralex .. je rovnako účinná a omnoho lacnejšia . ;)