Zjistí gynekolog při preventívke syndrom polycystických vaječníků?

ajurka
2. júl 2013

Mám zvýšený prolaktin,který léčím léky Medocriptine.. Chodím často na gyn, prohlídky... Ten kdo se s tím setkal, zjistil Vám to váš gynekolog???? Zajímá mě to z toho důvodu, že když čtu co to je mám některé příznaky stejné ☹

ajurka
autor
2. júl 2013

Prosím najde se tu někdo????

lenmajka
2. júl 2013

ahoj,ja som v máji menila doktora,ten mi hned na ultrazvuku ukázal polyc.vaječníky,pekne som to videla...avšak moj starý doktor nič také nezistil,aj ked je pravda,že ani sa nesnažil nič zisťovať...

kazunomiya
2. júl 2013

ahoj, u mna bolo podozrenie na zvyseny prolaktin, pretoze moje priznaky tomu nasvedcovali, ale nakoniec bol v norme (PCO nemam, ani som nemala)... co zistili o tom prolaktine tebe? existuje viac pricin preco moze byt zvyseny, skontrolovali ti vsetko dokladne? ohladne PCO sa spytaj lekara, co si o tom mysli.
ja som medocriptine vysadila ked som zistila ze je vsetko v norme. naco brat antihormon....

ninan2
2. júl 2013

@ajurka iba ak ultrazvukom

ajurka
autor
2. júl 2013

@lenmajka na ultrazvuku jsem byla.. takže to by mi řekla doktorka.. a co si měla na ultrazvuku?? jak to vypadalo??

ajurka
autor
2. júl 2013

@kazunomiya Ahoj já měla hodně vysoký prolaktin, beru ho už 3 měsíce a dáva se mi pomalu do normálu

ajurka
autor
2. júl 2013

@ninan2 takže doktorka mi dělala ultrazvuk, ale nic mi neřekla... kdyby měla na to podezdření určitě by mi to řekla, že ano??

ninan2
3. júl 2013

@ajurka ja myslim ze ano... to sa neda nevsimnut 🙂

janeita
3. júl 2013

@ajurka vo vacsine pripadov sa da pco zistit ultrazvukom, ale niekedy na to pridu az pri laparoskopii,

kazunomiya
3. júl 2013

@ajurka a zistili, z čoho to máš? medocriptine nerieši príčinu ale znižuje tvorbu prolaktinu umelo. robili ti ďalšie vyšetrenia? máš hypofýzu v poriadku? tam sa totiž prolaktin tvorí.

ajurka
autor
3. júl 2013

@kazunomiya Ne pouze mě poslala na oční.. Jestli dobře vidím.. a jaký mám tlak v oku... vše v normálu... Pokud by se prolaktin nesnížil poslala by mě dr. do tunelu zda něco nemám na hypofýze.. Ale prolaktin se snížil... na kontrolu jdu 12.7.13 tak jsem zvědavá... možná to bude ze stresu....

ajurka
autor
3. júl 2013

@ninan2
@janeita Laparoskopii asi také podstoupím prý se po laparoskopii dříve otěhotní... 😕

ninan2
3. júl 2013

@ajurka ano, malo by to pomoct, aj mna tam chcel doktor poslat keby sa nepodarilo otehotniet 🙂 Je to jednoduchsi zakrok, nemas sa coho bat... akurat je teda v celkovej anestezii myslim.

ajurka
autor
3. júl 2013

@ninan2 JJ... I kdybych se bála musela bych to podstoupit... snažíme se o mimi 2 roky... 😒

ajurka
autor
3. júl 2013

@lenmajka Chci se ještě zeptat si měla PCO, podařilo se ti mimi??

ninan2
3. júl 2013

@ajurka no ja mam tiez PCO a babo sa podarilo za 3 mesiace 🙂

ajurka
autor
4. júl 2013

@ninan2 tak to gratuluji 🙂

ajurka
autor
7. júl 2013

@lenmajka
@kazunomiya
@ninan2
Ahoj holky mám otázku... To už víte, že se léčím s prolaktinem a čeká mě asi laparoskopie... myslíte, že bych i přes to mohla být těhu?? Měla jsem dostat menstruaci 30.7. menstuaci nemám pravidelnou.. ale tak 27.7 jsem jeden den špinila... tak to vypadalo, že se mi menstruace spouští... ale druhý den nic... a stále jsem to nedostala... pobolívá mě břicho ale hned to přejde... prsa mě strašně bolí... Co si o tom myslíte??

ninan2
7. júl 2013

@ajurka no tazko povedat... asi nevies ze kedy si mala ovulaciu? Ja som nemala vobec ziadne tehu priznaky... oni su aj tak dost podobne ako ked mas PMS... treba este par dni pockat a bude to jasnejsie...

simca06022011
7. júl 2013

@ajurka tazko povedat, mozes si urobit test.. alebo pockat...

k PCO, to by ti viac menej dobry lekar zisitl na sone hned, mne to ale moj dlhorocny lekar nikdy nezistil a nepovedal a to mi robil sono vzdy ked som tam bola (zaplatila som si kontrolu inde a tam to lekarka videla hned + komplikacie okolo toho, priznaky.. ). Neliecia to nijak a mne ani nebudu.

ajurka
autor
7. júl 2013

@ninan2 To vůbec nevím kdy jsem měla ovulaci... ale co to tedy bude... když jsem jen jeden den špinila??
@simca06022011

simca06022011
7. júl 2013

@ajurka to nikto nemoze vediet co presne to bolo.... nemusi to byt ani menstuacia, nemusi to byt ani pco.. nemusi to byt vobec nic.. mozes byt tehu, mozes byt iba prechladnuta.. moze to byt hocico 🙂

ajurka
autor
7. júl 2013

@simca06022011 PCO nebudu mít... byla jsem u gyn. dělala ultrazvuk a nic mi neřekla... počkám ještě chvíli a pak udělám test pro kontrolu... i když tomu moc nevěřím, že bych mohla být těhu 😒

lenmajka
10. júl 2013

@ajurka no,povedal mi to dr hned,aj ja som to videla,také akoby strapaté vajká...u dr predtým mi nepovedal nič a ani vidieť to nebolo,aj ked on na mna zvysoka kašlal,tak vlastne ani neviem kedy to prepuklo,problémy mám vlastne od puberty...a mimi nemám a nedarí sa nám skoro 10 rokov!

ajurka
autor
11. júl 2013

@lenmajka Tak to mi je moc líto... my se snažíme teprve 2 roky a mám toho dost... ☹ Doufám, že se brzy zadaří... A chodíš na nějaké vyšetření? Umělé oplodnění?

lenmajka
14. júl 2013

@ajurka to ti verím,ja som z toho niekedy fakt dosť zúfalá...bola som na UIU(inseminácia)2x,nepodarilo sa,tak som to vzdala,chodila som aj bylinkárke,teraz som zmenila doktora,ale nijaké postupy mi nepovedal,no musím priznať,že mala by som schudnúť,ale začali sme sa snažiť,ked som bola relatívne štíhlejšia a ani vtedy sa nepodarilo...mám zlý pocit z toho,že lekári ma nejako opomínajú,lebo existuje x vyšetrení,a mne okrem rentgenu vajcovodov(kde zistili 1 nepriechodný)nerobili nič,ale úplne že nič...