Ženy v prechode

27. nov 2024

Fakt je tá menopauza taká strašná? Nikdy som sa nad tým nezamýšľala kedže to bolo ďaleko :D Ale nikto nemladne a posledné obdobie mi to preblysne hlavou. Návaly tepla, priberanie, bez chuti na sex, bolesť hlavy, únava, nálady jak PMS a neviem čo ešte, samé "príjemné" príznaky.. veď to celé znie fakt strašidelne...

katica06
27. nov 2024

Niektoré majú to majú ľahšie iné horšie, ak máš otázky pridaj sa do skupiny
https://www.modrykonik.sk/group/10637/

biba_18
27. nov 2024

či to je strašné záleží na tebe - aj tie najhoršie prejavy môžeš znášať dobre ak tak budeš mať nastavenú myseľ…

viestta
27. nov 2024

Nie kazda ma tie neprijemne prejavy, nie kazda to znasa zle. Vybrat si mozes len to ako tie prejavy spracujes ked pridu. A mozno budes z tych stastnych, ktore menopauzou preplavaju uplne v pohode ani nevedia ako, ako moja mama. Dufam, ze toto po nej zdedim

la_dolce_vita
27. nov 2024

Je to individualne, u mna nic hrozne, uplna pohoda. Sem tam unava, to pripisujem veku a zopar kileciek, s ktorymi bojujem 🙂

biba_18
27. nov 2024

@la_dolce_vita niet lepšieho lieku na frustráciu z kilečiek navyše ako fajné banány v čokoláde s kamoškami v obľúbenej cukrárni 🥰

la_dolce_vita
27. nov 2024

@biba_18 absolutny suhlas!!

tykat
27. nov 2024

Zatial neviem,mam 52 a nic hrozne sa nedeje. Nejake navaly boli ale prezila som. MS zatial pravidelna. A podarilo sa mi teraz vdaka objavenej dg schudnut 10kg. Cize to ma celkom potesilo. Takze este cakam 😊

oli18
27. nov 2024

Strasiaka z menopauzy robia ti, ktori vyrabaju pripravky, ktore zmiernuju jej priznaky. Ja som nic nebrala, nepotrebovala som. Trocha navalov sa da zvladnut. A nervozita, unava, nechut na sex? Ved to ma zena kedykolvek, bez ohladu na menopauzu😆 Dokonca som ocakavala, ze priberiem, lebo potrebujem, ani to nie.

tykat
27. nov 2024

@oli18 tak vies, to ako naschval,
priberu tie ktore nepotrebuju 😁

rikarika
27. nov 2024

Tak ja osobne si na toto obdobie života nemôžem sťažovať - klop, klop...myslím, si že najviac za to vďačím športovaniu.

katica06
27. nov 2024

@tykat to má teda šťastie, keď som mala o 10r menej ako ty, ms 2x za rok, keď bolo tak mesiac v kuse, návaly, potenie až z človeka kvapká, leje najhoršie bolo v zime, potom zimnica, neskutočná únava, nespavosť o vypadávaní vlasov a neustálych zmenách nálad ani nehovorím

cimage
27. nov 2024

Ja som pocula od viacerych zien, ze budes mat taku menopauzu ako tvoja mama. Takze sa s nou porozpravaj ake mala priznaky. Ak mala navaly tepla, vykyv nalad, tak je dost pravdepodobne, ze to bude aj u teba.
Ja som pozerala na youtube: Menopauza nie je pauza, moderuje to Eva Holubova s dcerou.

akvi
27. nov 2024

Ja som nikdy v živote nemala toľko energie, ako teraz. Konečne nemám anémiu, cítim sa skvele, žiadne blbé nálady, ako pri PMS a pod. Jediné, čo na trápi, sú návaly tepla, hlavne v noci, cez deň ich nevnímam. A priberanie - no treba sa proste prispôsobiť. Ja som pribrala, ale rýchlo som sa spamätala, schudla som, aj keď to šlo fakt ťažšie, ale zvládla som to a teraz sa udržiavam, ale musela som zmenšiť porcie, metabolizmus proste neoblbnes, je proste pomalší a treba sa prispôsobiť. A nezeriem sladkosti. Ani mi nejdú na chuť, ako pri PMS, takže to nie je dáky problém.

tykat
27. nov 2024

@cimage fiha, tak moja mama menopauzu neznasala resp.mala ju hroznu. Nezvladala navaly, dala si potom predpisat horm.naplaste a do pol roka v 56r. jej zistili rakovinu prsnika, o 10r druheho. Potom uz menopauzu neriesila, mala uplne ine problemy 😢
Takze ja som vdacna za kazdy den s MS a snazim sa zvladat navaly bez liekov.

martinka13
27. nov 2024

Mam 44 a vyše 2 roky v prechode. Spočiatku som mávala tie "navaly tepla". Nič hrozné. Okrem toho nič. Vôbec nič. Akurát teda nemám menzes, čo je super.

tykat
27. nov 2024

@katica06 to potenie take ze voda zo mna leje od korienkov vlasov az po zadok to som mavala uz cca 5r dozadu, teraz cca rok to mam len obcas. Naval je fakt taky ze ci zima ci horuco len zacne liat cicerkom pot, velmi neprijemne. Ale cca tych 5 rokov mi je aj v zime teplo, kratky rukav celorocne len bundy striedam. A v teniskach (sietovanych, odvetranych) chodim celu zimu ak nesnezi. A teda teplo mi je bez potenia 😊 co beriem v zime ako vyhodu. V lete uz horsie.

rikarika
27. nov 2024

@cimage podcast menopauza není pauza s evou holubovou a jej dcerou je výborný👌.

slavomira236
27. nov 2024

0 chvilu 47 zatial to na mna neprislo
Ms ako hodinky dlzka stale rovnaka.
.

tamtamka26
28. nov 2024

ja som počula, že menopauza ti "odzrkadlí" tvoje návyky... čiže ak športuješ, ješ zdravo a striedmo, nepreháňaš so sladkým ani s alkoholom, tak tým prejdeš ani nevieš ako.