Ahojte žienky, mam taký menší problém s pokožkou okolo vchodu do pošvy. Mam ju tam dosť citlivú, pri každom utierani po malej potrebe, alebo po sexe mam pocit akoby som to tam mala popraskané , následne keď idem znovu na malú ma to hrozne štípe keď sa mi moč dostane do tých miest, ako keby ta pokožka nebola hydratovana a pri každom malickom natiahnuti hneď praskne alebo co. Vizuálne nič nevidno, len malé začervenanie, žiadna krv, ale pocitovo je to veľmi neprijmne..Čim to môže byť? Zacala som brat antikoncepciu pred dvomi mesiacmi, môže to mať súvis? Alebo prášok na pranie vymeniť? Ak máte skúsenosti prosím poraďte
Ďakujem
Tiež takto mykoza sa prejavovala
Ak to je mykoza tak ma už naozaj porazí pretože od pôrodu neriešim nič iné len ženské problémy ako premnozeny streptokok, mykozy a iné srandy.. Aj gynekológa som už zmenila a stále niečo :(
Canesten a umyvanie 100x denne cestou vodu pomoze
A pri mykozach a pod aj partner je prelieceny? Možno imunitu treba trosku podporit
@simca06022011 práveže nie. Pýtala som sa aj starého gynekológa aj nového, ci nieje potrebne preliečiť aj manžela, obaja povedali, ze to nieje potrebne.
No ale ak sa ti to vracia a vieš odsledoat že môže to byt spojene so sexom , tak by som nad tým uvažovala. A tu imunitu riesit možno. Myslím ze pri častých gyn problémoch tiež k imunológovi posielaju ale teda sú protivníka a rôzne gély atď.
Asi by som skúsila Dr navštíviť ešte ci to je niečo zo spomínaného...
Poradim ti nepouzivat toaletny papier ale po kazdom moceni oplachnut. Ak nemas bidet, staci flasa s teplou vodou a potom uz len jemne osusit papierom. A skus zohnat v lekarni konopnu mast, s nou natierat po sprche aby sa pokozka zahojila. Mne pomohla len ta. Ale nie zo dna na den.
https://www.drmax.cz/health-culture-konopne-maz...
Tato je na mastovom zaklade bez emulgatorov, ktore su v kremoch a popraskanu pokozku drazdia
Ja som mala take pocity pri premnozenom streptokokovi. Mne pomohlo az dat si dokopy celkovu imunitu, potom to preslo same.
Pripúšťam aj tu imunitu. Môže to byť ňou, pretože od pôrodu sa mi veľa veci zmenilo/zhoršilo. Ale je možné, ze mi pôrod mohol tak narušiť imunitu?