Som 22 ročná žena mám epilepsiu a mám Priateľa 26 a boli by sme šťastný keby sme mali bábätko ja neviem čo mám robiť poraďte aké máte s týmito skúsenosti a či vôbec môžem mať dieťa alebo nie ja som veľmi smutná poslednej dobe sa hádame koli hlupostiam a ešte by som chcela radu čo je dobré na zapálené ďasná môjho snúbenca veľmi bolia a je celý nešťastný aj zo zubamy má problém a ešte má alergiu na prach a roztoče . A ja mám kožný problém na prstoch ľavej ruky a aj zápach z úst všetci vravia že mám strašny zápach z úst môj otec to mal tiež a on povedal že to je zo žalúdka tak neviem čo teraz je toho veľa čo mám zo zdravím ... Ďakujem za pochopenie a ďakujem za skoré odpovede
@mija23 tiež odporúčam najskôr a v prvom rade návštevu lekárov... Takéto veci sa konzultujú hlavne s nimi, nie na sociálnych sieťach. To isté platí pre snúbenca. Obaja ste vo veku, kedy by ste mali vedieť, čo v prípade zdravotných problémov, kam smerovať svoje kroky... A musím súhlasiť so @sissy27 , najskôr zvládnite starostlivosť o seba, až potom o dieťa.
@mija23 najprv som podla stylu pisania myslela,ze si robis srandu....ale ak je to myslene vazne,tak problem so zubami treba riesit u zubara....ten vie dat dokopy zapalene zuby a vie priatelovi odporucit aj ako si umyvat zuby,sby sa mu dasna nezapalovali prip.ake pripravky ma pouzivat...zapalene dasna mozu byt sposobene aj zubnym kamenom ci mozr mat iny problem...treba konzultacia u zubara...takisto u teba...zapach z ust moze byt zapricineny aj zubnym kazom ci hnisavymi vackami,ale moze to ist aj od zaludka...ako nic v zlom,ale ako dlho uz ty neriesis zapach z ust a priatel zapalene dasna? Ked uz sme pri tom,predtym ako otehotnies je dobre si dat zuby doporiadku,kedze v tehotenstve sa zvyknu kazit a mozes mat z toho aj ine zdr.problemy...
Aj si epilepticka skus svoj zdr.stav plus prip.buduce tehotenstvo konzultovat s lekarmi,ti ti odpovedia najlepsie 😉
Este k tvojmu snubencovi...vymenovala si,ze ma este dalsie zdr.ptoblemy ako alergiu na roztoce ci prach...tsk predsa musel byt u alergologa,ked ma tuto diagnozu a verim,zr mu dal na to lieky...v pripade alergie na prach a toztoce sa neodporuca mat doma zaclony ci koberce.....este ma nejaky ekzem ci vyrazku...vef treba ist koznemu...
Ja neviem,ved ste dospeli ludia tak preboha v zaujme svojho zdravia ponavstevujte lekarov a dajte sa dokopy@
Chodím s dcérou na neurológiu a minule tam bola maminka s dieťatkom na vyšetrení. Sestrička s lekárkou ju dobre poznali - ona je ich pacientka, lieči sa na epilepsiu. len ju pucovali že neberie lieky.... Ale aj tak tam bola s bábätkom...
Chcela som len napísať že najskôr prekonzultovať epi s neurológom a opýtať sa či je to možné popr. vhodné. možno že bude potrebné zmenu liekov....
ked máš epilepsiu, chodíš predsa k lekárovi, ja to nechápem, napíšeš niekolko závažných otázok a čo čakáš, že aké odpovede ti tu dajú???????
samozrejme, že musíte isť k lekárom, pýtať sa, liečiť sa, ako sa možeš starať o dieťatko, byť zaň zodpovedná, keď si nevieš poradiť s takým elementárnym problemom ako sa objednať k mudr.?
ešte si daj radšej čas, uživajte si vzťah, ste mladí, nič vám neujde
mne to príde, že vo vzťahu stagnácia, tak majme dieťa...
ďakujeme že si nam ozrejmila všetky vaše zdravotné problémy a teraz hybaj k lekarovi.. to je taký ujo čo vám pomôže...
Treba to riesit s odbornikom. Je kopec zien na svete, ktore ziju este s horsimi diagnozami ako mas ty a maju diatetko a su stastne. Ono treba len chciet a nebat sa cesty k vytuzenemu snu. Neboj sa ty nic vsetko co potrebujes je snaha a odhodlanie a vsetko pojde. Len treba na to aj pomoc lekarov😉
@anabeth
To nieje tak že chcem nasilu dieťa a k neurologicke chodím každe 4 mesiace a ona mi nemieni zmeniť lieky ale záchvaty už nemávam zaujímavé je že kamaratka je tiež epileptička a má iba 19 rokov a už čaká decko a ja sa dokážem postarať o dieťa ďalšej kamarátke čo má 23 som jej z malim pomahala keď bol maličký takže z dieťaťom viem zaobchádzať 😕
Ja so to z lekármi konzultovala a ginekolpg mi ešte povie že asi mám rakovinu akože je trápny kamarátke zas povedal že nikdy decko mať nebude a asi už čaká 2
A kazov mám veľa ale všetky sú zablokované a nemám zapálené ďasná ani žiadne vačky a ten zápach mám už dlhšiu dobu od dectva a aj otec to mal nikto mi z lekárov nevie pomôcť ani môj osobný lekár ten len rád berie od pacientov peniaze preto ho aj nazivaju že špprkaska
@mija23 zápach z úst rovnako ako zápal ďasien treba riešiť u zubára a na dentálnej hygiene, zápach z úst môže byť spôsobený napríklad aj helicobakterom takže pokiaľ nenájde príčinu problému zubár, tak odpochodovať na gastro. Pokiaľ je to zápach po acetóne, tak vyšetriť cukor.
Kožný problém na prstoch ľavej ruky je veľmi široký pojem (aj keď si to celkom presne lokalizovala), môže to byť mykóza, ekzém, čokoľvek - smer kožná ambulancia...
Čo sa týka dieťaťa a epilepsie - toto konzultuj s gynekológom a neurológom, kde ťa dúfam pravidelne sledujú.
A nechcem sa ťa dotknúť, ale očividne si nevieš rady sama so sebou, s úplne bežnými problémami - si si istá, že zvládneš starostlivosť o dieťa?