Zdravotné problémy z kúpania počas menštruácie

wella47
25. jún 2024

Dobrý deň,
zaujímalo by ma, aké máte skúsenosti z kúpania počas menštruácie? Myslím more / kúpalisko. Nemali ste nejaký zdravotný problém? Ja som sa zatiaľ nikdy počas MS nekúpala. Zo zdravotných a hygienických dôvodov som neskúšala ani tampóny, ani kalíšok. Máte niekto skúsenosti s menštruačnými plavkami? Kúpali ste sa v nich alebo ste sa len po kolená čľapkali? Bojím sa zdravotných rizík.Prípadne, aké pomôcky odporúčate? Ďakujem za Vaše skúsenosti. ☺️

michaela329
25. jún 2024

@wella47 používala som kalisok a tampóny do vody. Oboje bolo fajn. Nikdy som problémy nemala. Plavky sú vraj na slabšie krvácanie.

viestta
25. jún 2024

Pouzivam tampony do vody a nikdy som ziaden problem nemala

bmolko
25. jún 2024

Ak nie je žena vyslovene nachylná na chlór a pod, prečo by mala mať problém? My bývalé plavkyne len krútime hlavou nad takýmito otázkami. Ako myslíš, že sme trénovali alebo pretekali? Samozrejme aj počas menštruácie. Tampón a hotovo.

petamich
25. jún 2024

nikdy som problem nemala, pouzivam tampony do vody, menstruacne nohavicky pouzivam ale neviem si predstavit pouzivat taketo plavky do vody 😁

reanda
25. jún 2024

roky sa kupem s kaliskom.. nikdy som problem nemala

lulu0123
25. jún 2024

Nie,ani nikoho kto by mal nejaky problem nepoznam. Menstruacne plavky ale nie su urcene na kupanie pri silnej menstruacii.Iba pri slabej,alebo ako poistka pri tampone ci kalisku.

sissy27
25. jún 2024

@wella47 mna by s prepacenim drblo, keby mi menstruacia mala takto komplikovat zivot, ved je to kazdy mesiac niekolko dni par desiatok rokov… co by som mala z toho zivota, keby sa stale podriadujem tomuto?
Zasuniem tampon a vybavene, robim vsetko ako ked prave nemenstruujem. Akurat sex tak nejak obmedzim 🤪 ale inak naozaj nic.

beasy
26. jún 2024

@wella47 ja som mala takto ms len raz minuly rok, kupila som v lekarni kupacie tampony, pocas kupania som minula 3 nakolko to bolo celodenne kupnie, vsetko ok, ochranili tekutiny dnu aj von cize maximalny komfort volali sa Senta protect

simsalabim
26. jún 2024

Pouzivam poharik a plavat chodim stale. V letnom obdobi jazero / more, v zimnom bazen. Bez problemov.

janage
26. jún 2024

@wella47 závisí od sily krvácania. 2 dní mam také, že obyč tampón do vody (aj seneca protect som tiez vyskusala) mi pretečie tak za 15-30 min. Takže tie dní sa proste nekúpem.
Pri konci ms áno, ale aj tam sa mi stalo, že na plavkách po hodinovom plávaní bolo pár kvapiek krvi, akoby "bokom" tampónu pretieklo.
A áno všetky ms plavky čo som pozerala sú na úplne najslabsiu alebo slabú ms, teda 1 al.2 kvapky zo 4,5. Takže len ako poistka k tampónu ak.

dadka1997
26. jún 2024

@wella47 nikdy som nebola na kupalisku počas menstruacie, tych 7 dní sa dá vydržať ..

Ale menštruačné plavky ? Vobec si to neviem anj predstaviť počas menstruacie.. ked sa to spoji vsetko s vodou a s tvojim prirodzenim v okoli iných ludi .. to mi hygienicke nepride

wella47
autor
29. jún 2024

@beasy ďakujem a dajú sa kúpiť v lekárni alebo v drogérii?Či len na internete?☺️

beasy
29. jún 2024

@wella47 dajú sa aj v lekárni, v drogérii majú zrejme ale neviem v akej, ale myslim ze v kazdej lekarni by ich mali mať zo svojej skusenosti mali vždy a urcite sa daju objednat aj z internetovych lekarni 🙂