Prepáčte za otázku, ale zaujima ma to. Mám len 23, čiže nepredpokladám nález. Teraz som bola na preventívke našla mi myóm, ale nič závažné.
A robila mi aj cytológiu,tak ma to tak zaujalo, aké mate vy skúsenosti z týmto vyšetrením.
Hlavne také mladšie.
@sara07 pýtala som sa jej zrovna na vstrebanie, lebo podľa nej mi tlačí tuším na sliznicu, tak mám veľmi silné krvácanie cez MS kvôli tomu, a povedala mi, že po prechode z tým už určite nebudem mať problém
Keď som mala 23-24, vyšla mi dosť zle cytológia. Nasadila som Wobenzym, chlorelu, spirulinu, probiotiká, na tampón tea tree olej, aloe, chodila som každé tri mesiace na kontrolu a už mám 9 rokov pokoj, všetko sa našťastie vyliečilo a cytológia vychádza vždy dobre. S myómom nemám skúsenosť, ale čítala som, že existujú rôzne doplnky stravy a iné veci, ktoré toto vedia riešiť až to úplne zmizne.
Myom sa sleduje ak Rastie musí sa operačné odstrániť alebo podľa toho aký je a kde záberu aj lieky na to ale nemusia žiaľ.
@bykaterina mne zatiaľ naň nedala lieky, iba od bolesti, a na zmiernenie krvácania pri MS... lebo posledných 5 cyklov je pre mňa ako za trest. Ani s deťmi mi nemá vtedy kto pomôcť (2,3 roky), tak dúfam, že aspoň toto zaberie
A nemáš aj endometriózu? Na to je špecialita dr Bielik Tibor v banskej Bystrici
@bykaterina neviem. Na to ma nevysetrovali, pokiaľ viem
Tak Treba ísť obehať dr a hľadať príčinu bolestí
A čo Ti dali na zmiernenie krvácania? Bileik mi vybral myóm, je veľmi šikovný.
myom sa môže vstrebat , tam cytologia ak je ok tak je ok, smutné že ti to nevysvetlila , hlavne nevynechaj dalšiu prehliadku