Zapareniny u dospelej osoby

13. jún 2022

Pekný deň,
prichádzam z intímnou témou. Nie som troll, ani pubertiak, čo sa tu zabáva.
Mám vyšší tlak a viac sa potím, hlavne teraz v lete. Hygienu dodržiavam, čo je samozrejmé, sprchujem sa denne, v lete 2x Robia sa mi zapareniny v intímnych oblastiach. Keby ste mi vedeli poradiť, ktorý je taký účinnejší krém proti zapareninám. Do Imazolu hneď ísť nechcem. Až keby to bolo nevyhnutné, nakoľko tam je už účinná látka. Chcela by som skôr niečo "kozmetické", ako lekárnické.

veronika33
13. jún 2022

sudokrem, rybilka...

pukina
13. jún 2022

Ahoj, to iste co na detske zapareniny, sudokrem, bepanthen.. Ale dolezite je v lete (ideal vlastne celorocne) nosit bavlnenu bielizen, nie prilis tesnu (nemusia byt vyslovene bombardaky). Ja mam rovnaky problem, akonahle si dam nejake spodne pradlo z ineho materialu ako z bavlny, ktore poriadne nesaje pot, vsetko sa mi zapari a boli to ako svina.

viestta
13. jún 2022

Baby aviril krém, pre nás na zapareniny najlepšia voľba.
Na druhej strane to nemusia byť zapareniny, ale mykoza, obzvlášť keď sa objavujú opakovane. To treba naozaj preliečiť antimykotikami. Najlepšie naordinivanymi lekárom.

autor
13. jún 2022

@pukina Áno, u mňa to isté. Na spodné prádlo si dávam pozor. Tiež len bavlna a vzdušné.

1angelika
13. jún 2022

https://www.bella-vita.sk/sk/lr-aloe-vera-baby-...

toto, mám to vyskúšané a používame to aj pri mojej babke.

viestta
13. jún 2022

Ešte mi napadlo, či by nepomohol detský púder. Viem, že teraz sa už upder veľmi nepoužíva, ale nám mamy prdelky pudrovali aby sa nám zapareniny nerobili. Keď sa to s použitím krému vylieči, tak používať ho preventívne. A možno aj skrátiť porast by nebolo od veci, aby sa tam nedržal pot.

ichbinich
13. jún 2022

Puder je naj. Aj synovi najviac pomohol puder, vsetky kremy pomahali iba pocas kremovania, akonahle som prestala, mal zase zapareniny. Po pudri bol po troch dnoch pokoj.
To, co je na pudroch teraz zatracovane, je talcum - dlhe desatrocia zaklad kazdeho pudru. Uz ale existuju pudre na zaklade (kukuricneho) skrobu.
Ja sama pouzijem baby puder, ak mam osuchane stehna - to je najlepsie.

martinka13
13. jún 2022

Detský púder, alebo Sudocrem

saxana000
13. jún 2022

Vzdy je lepsia prevencia ako nasledne riesit uz problem.kedysi sa mi suchali stehna a zapareniny som mala parkrat aj pod prsiami pomohol obycajny tuhy dezodorant rexona do kabelky raz za 2 hodinky pretriet alebo detsky puder viem ze pouzivali v kuchyni chalani ked sa v lete doslova potili aj na riti 😂
Ak uz sa ti zaparenina urobila tak co najskor a co najdlhsie vetrat vetrat a susit susit..siahnut najprv po prebalovacich kremoch pre babetka az potom ist do niecoho silnejsieho.

marcellka32
13. jún 2022

Aviril puder

powercrystals12
13. jún 2022

Skúste Menalind

jana_eyre_2
13. jún 2022

Ako prevencia detský púder a ako liečenie je najlepšia modrá jekoris rybacia pasta.. tu vieme doma použiť na všetko, od zapareniny po oskreniny..