Zapálený chlp

karamelka1234
26. okt 2021

Na mieste holenia ohanbí sa mi urobil vred uz 4tyzdne a nechce zmiznúť., 3 dní dozadu sa mi začal zapalovat vytiahla som stade 2 cm dlhý chlp a pred tým tiež a vred praskol ale sa to stále opakuje na tom istom mieste...Môže byť zapálena vlasovy -chlpovy korienok?..Viete mi poradiť? Alebo ma niekto skúsenosť. Ďakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karamelka1234
autor
26. okt 2021

@viestta To som už skúšala.😥

simca06022011
26. okt 2021

dezinfikovat a davat pozor nech tam nezarasta... ako nahle zarastie bude to stale hnisat a zapalovat sa dookola. Urcite tam zapal je ale z toho zarasteneho chlpu. Nevytrhavaj ho ked ho uvolnis, ale dookola dezinfikovat, osetrovat az kym sa to nezahoji.

karamelka1234
autor
26. okt 2021

@simca06022011 oki 🙂 .. Uz premýšľam ze zajtra pôjdem ku gynekologovi 🤔

nikitita
26. okt 2021

@karamelka1234 Švédske kvapky. Mesiac dozadu som sa kúpala a niečo ma zabolelo. Zapálený korienok. Či také niečo. Bolo to značne zacervenané, opuchnuté, okolo koža do ružova. Dala som na to Švédske kvapky - konkrétne malé švédske horké. Dávala som si to asi zo 3 dni, keď som bola doma cez deň. Keď som robila, tak na noc. Za pár hodín bolesť značne ustúpila. Hádam Za 3 dni úplne zmizla a Za pár dní už nebolo pod kožou cítiť nič. Dnes ani neviem, že som také niečo mala.

ki_ki2
26. okt 2021

Ahoj ichtyolová masť 3x denne natierať a koloidné striebro.. chlp nikdy nevyťahuj na silu! Vyhnisá ti sám. Aj ja som mala s tým zavedené , tam ako sú záhyby nohavičiek bože to bola bolesť 😭😁 chvála Bohu už je kľud , a ešte ti poradím nehol sa v protismere rastu chĺpkov a keď sa oholíš nedávaj si na noc nohavičky alebo pyžamo pokiaľ nosíš

simca06022011
26. okt 2021

@ki_ki2 no ked uz ma 2cm, tak nevyhnisa sam, vzdy som to musela vytiahnut.. inak by to tam rastlo dalej aj dalsi mesiac... vzdy som to vytiahla, hnis vytlacila, betadine a mast ;) ja ked som nemala ichtamol, tak framykoin alebo podobne daco. Podla toho co bolo. Ulava hned, a za par dni zahojene.

evaachesa
26. okt 2021

Laserová epilácia by mala hneď pomôcť...oslabí ti korienok už na prvý krát...možno by ti stačilo len to jedno sedenie na to miesto a ak nie, tak opakovať. Myslím že za jeden pulz zaplatíš max 5€ alebo tak nejak.

ki_ki2
26. okt 2021

@simca06022011 mne to dr zakázala vyťahovať tak neviem no , každý podľa svojho uváženia samozrejme . Mne to pekne vždy prasklo samé , sama som si to vytlačila raz a mala som dosť ako to bolelo teraz to nechávam radšej tak 😏

karamelka1234
autor
26. okt 2021

@ki_ki2 Ďakujem všetkým žienkam za radu 🙏😊

kitycat
26. okt 2021

No ja uz by som si zasla na chirurgiu nech mi to profi vycistia

mischelin999
28. okt 2021

Fu, drzim palce aby sa to dalo do poriadku, zrejme to nie je nic prijemne.