Zápal prsníka a antibiotiká

22. aug 2021

Ahojte, môžem antibiotika doxycyklin 100mg na zapal prsníka? A ake davkovanie? A mozem popritom naďalej dojcit?

zuzap33
22. aug 2021

To je otázka na lekára a zvlášť, keď dojcis. Nikto si tu nezoberie na zodpovednosť tvoje zdravie a zvlášť tvojho dieťaťa 🤦‍♀️

gabika9878778
22. aug 2021

Ja som pri zápale nedojčila🙂 neviem prečo. Pri teplote nad 38 mi to zakázal aj gynekológ

petamich
22. aug 2021

si ich nasadzujes sama? to snad nie, v opacnom pripade ti hadam lekar, ktory ich predpisal povedal davkovanie a vie, ze dojcis

pininka1
22. aug 2021

Alpu na kapesnik a do podprsenky, najlepsie na noc, do rana to bude ovela lepsie a atb urcite nech urci lekar

simsalabim
22. aug 2021

Doxycyklin skor nie, to je brutal silne ATB. Davaju sa vacsinou penicilinove atb. Kojenie je dobre, lebo babatko odsaje vsetko mlieko.

gabika9878778
22. aug 2021

Skús aj kapustové listy 😂 viem že to znie hlupo ale mne to pomáhalo

autor
22. aug 2021

@zuzap33 mlieko planujem vylievat takze klud

autor
22. aug 2021

@pininka1 dakujem skusim ale uz to trva tyzden, skusala eom hadam všetko, vinove obklady, kapustu, tvaroh.... A stale to trva. Najprv na jednom prse, potom zaroven na druhom a potom zase na tom prvom. Uz som tak znechutena z bolesti ze planujem dojcenie ukoncit. Momentalne odsavam a davam malemu ale pri atb planujem mlieko vylievať.

autor
22. aug 2021

@simsalabim na penicilin mam alergiu :(

zuzap33
22. aug 2021

Tu nejde ani tak o mlieko, ale o svojvoľne užívanie antibiotika bez odporúčania dr a zvlášť, keď si už na nejaké alergická

autor
22. aug 2021

@zuzap33 na doxy alergicka niesom, uz som ho brala. Preto ho mam doma. Len na ine problémy. Chcela som len vediet, ci je to vhodne aj na takyto zapal kedze sa mi neda ist na pohotovosť a tieto mam doma.

simsalabim
22. aug 2021

Aj ja som alergicka na penicilin. Mne potom dali Zinnat. Doxycyklin si nedavaj! Citala si vobec letak?

autor
22. aug 2021

@simsalabim ano samozrejme citala. Vyssie som pisala, ze by som mlieko odsavala a vylievala... Okrem toho na mamile napríklad pisu, ze sa dojcenie popri tychto antibiotikach prerusit nemusi.

luccija
22. aug 2021

Už vydrz do zajtra a choď ku gynekologovi aj tak nevieš dávkovanie, alebo mu zavolaj čo máš doma, alebo Ti pošle e recept.Nedavala by som si ho svojvolne

mishach
22. aug 2021

Mne dr predpísal elektronicky pri zápale prsníka zinnat. Mala som 39 a povedal, že mozem ja dojcit

juliet86
22. aug 2021

ahoj. ja mam so zapalmi prsnikov skusenosti. vzfy mi dali sumamed alebo zinnat. drsim ti palce. pred kojenim daj na prsnik teple po kojeni studene. a klido maleho dojci. on ti lepsie vysaje mlieko ako odsavacka. drzim ti palce

kristind
22. aug 2021

Mala som predpísané atb aj teploty + zimnice. Nakázal mi paralen (iné nie) nad 38,5 tuším a dojčiť som mohla normálne. Išla by som podľa stavu na pohotovosť dať si predpísať lieky alebo vydržala do pondelka.

pininka1
22. aug 2021

Verim ti, ja som to mala len raz pri tretom dietati a nastastie mi ta alpa.pomohla, ale sestra tiez musela nakoniec brat atb, ona zapal dostala az ked malo dieta 11 mesiacov a nakoniec to aj ukoncila.

autor
23. aug 2021

@juliet86 ahoj dakujem za info. Nakoniec som vydrzala ale od štvrtka sa neviem dovolat svojej gyn. Volala eom teda obvodnemu a dal mi summamed na 3 dni. Prosimta kedy si zacala citit ulavu? Som uz strasne vystavena z toho.

juliet86
23. aug 2021

vies co sumamed mi zabral vzdy najrychlejsie. ulava po cca 12-24hodinach od prvej davky. ale ja som to nikdy nemala rozbehnute dlhsie ako 3dni a viac ako v jednom prsniku. so sumamedom koj kolko chces cim viac tym lepsie. davaj si k tomu ibuprofeny kvoli bolesti zapalu horucke. pred kojenim nahrej teplom po kojeni zachlad. ak sa chces poradit viac kontaktuj institut dojcenia. mne pomohli lepsie ako mamila su to zdravotnicky. drzim palce. kolko ma dieta?

autor
23. aug 2021

@juliet86 dav si aj ibuprofen, bez toho by som tu bolest nedala. Ale super ze s tym mozem aj kojit. Maly ma len 23 dni 😏 aj tie obklady robím. Ani som nevedela ze taky inatitut existuje.

vanda323
23. aug 2021

@gabika9878778 No, však tie kapustne listy pomáhajú?Svokra mala minule na.navsteve susedku, a tá má tak silný zápal že jej až presakuje cez tričko. A má.tam.aj tampóny gázu...som jej presne vravela o tej kapuste a sa mi začali obe smiať

juliet86
23. aug 2021

drzim ti palceky. ten institut dojcenia je super.

saxana000
23. aug 2021

Smer lekar..okamzite..z nelieceneho zapalu som mala absces jak jablcko dva krat cisteny za ziva na treti krat do narkozy pod skalpel.bez teploty len prso krvave a horuce trpli mi prsty lekar sa.chytal za hlavu kde som bola dovtedy.

gabika9878778
24. aug 2021

@vanda323 pomáhajú mne veľmi pomohli len ich treba meniť. Trosku preklápať z niečim aby pustili stavu.