Zápal prsníka a antibiotiká

zdrexa
10. jún 2021

Ahojte dievčatá .Mam mesacne dietatko a uz mam druhe atb😔koli prsniku..dva krat bolavy prsnik a 41teploty zrazali len na pohotovosti..doma nezabralo mala som to aj pri prvom ale tam som prisla o mlieko..ja som zufala neviem ci mam pokracovat v kojeni lebo ak sa to zopakuje uz nechcem dalsie atb ..uz toto je vela ..mate niekto skúsenosti??

ivka21
10. jún 2021

@zdrexa treba pravidelne dojčiť.l ja napr. každé 3 h. A striedať prsníky. Keď cítiš že máš bolestivý prsník odsaj ale len do úľavy nie moc lebo sa ti bude viac tvoriť mliečka. A pozor aj na vystrihy aby ti neofuklo prsia a hlavne po sprche. ATB sa neboj oni vedia aké ti majú dat aby vám obom neublížili. Drzim palce nech sa skoro uzdravís

juliet86
10. jún 2021

@zdrexa mrzi ma co prezivas... je to velmi narocne novorodenec a k tomu taketo opakovane zapaly. a starsie dieta. zavolaj si k srbe domov laktacnu poradkynu z mamila.sk. co ine ti moze pomoct. mas na bradavke bielu bodku hrcku? ak ano tak treba prepichnut sterilnou ihlou je to upchaty mliekovod. prsia drz v teple. od najhorsjej bolesyi skus kapustovy list. biela kapusta. dieta by si si mala prikladat ze non stop stale. v roznych uhloch. ak mas hrcku v prsniku tozmasiruj v sprche teplej ptipadne pouzi vibrovanie (kefka/vibrator) popros manezela nech ti vysaje alebo k mas velke prsia vysaj si sama. daj si lecithin 4krat 1200mg. drzim ti palce. ja mam za sebou za rok6zapalov s 3 antibiotikami. jo a este skontrolovat ci netreba babu strihnut uzdicky. zaklad je spravne prisatie velke usta. vela sil prajem

staskast
10. jún 2021

@zdrexa ahoj ja mám doma 3 týždňového a teda mala som upchatý mliekovod. Tiež som si poležala v teplotách.
Vždy začínaj kojiť s tým chorým prsnikom, masiruj si tu hrcu pri kojeni. Prikladaj studené obklady. Prikladaj dieťa čo najviac.
A ešte mne pomohlo masirovala som si tu hrču sonickou kefkou aby to rozbilo hrču. To mi podľa mna veľmi pomohlo.
Držím ti palce. Verím, že nevládzes

evkamotka
10. jún 2021

Vedia ze dojcis. Dali vhodne atb,neboj. Tiez som mala a bez nich to proste neprejde, len by si si zarobila na dalsie problemy

zdrexa
autor
10. jún 2021

@evkamotka no ale ak to ma byt do mesiaca znovu co by boli uz tretie uz to asi nie je bohvie co

zdrexa
autor
10. jún 2021

@juliet86 no ako poses 6zapalov a troje atb za rok..lenze ja mam druhy zapal a druhe atb po 2tyzdnoch..tak sa bojim ze co budes zas do mesiaca keby naahodou mam zase zapal ..lebo uz 3 atb v tak kratkej dobe nechcem vrat ale nic ine mi nezabera

juliet86
10. jún 2021

@zdrexa napisala som ti opatrenia vyssie. najst sposob ako odsavat. poradit sa a laktacnou drzim ti palce

luccija
10. jún 2021

@zdrexa musi sa ustalit dopyt a ponuka
Odsavas aj okrem kojenia?pravdaze pokracuj v kojeni babo si to vytiahne, ulavi sa Ti...vela zien tym prejde