Ahojte, som 4t po pôrode a. včera doobeda ma začal bolieť prsník, nepripisovala som tomu moc vážnosť, mo bolesť stúpala, nahmatala som si dolnej časti pod bradavkou také tvrdé plochy, no skúšala som iba sprchu teplú, nezabralo..bola som s deťmi aj vonku, pekne ma vyhrialo slniečko az mi potom prišlo zle a cestou domov uz mi bolo ťažko, odvtedy mam zvýšené teploty,prso bolí ,je mi zle ,som malatna..v noci to bola katastrofa myslela som že skolabujem pri prebaľovani malej. Teploty zrazam paralenom, zatiaľ iba 2x som ho dala. A strašne ma boli odvčera hlava, úplne ihly v čele a oči tiež. Som k.o. .. ide o mastitidu? Kapustu som skúšala,sprchy trošku uľavia..mam ist na gyndu pre antibiotiká? Co vám pomohlo?
Mňa to chytilo na dovolenke, ešte v ten deň sme šli domov, ja na pohotovosť (už bol večer) a antibiotiká. Pomohli veľmi rýchlo.
Smer doktor.okamzite.tvrde plochy mozu byt uz absces.ak.tam mas zapalove lozisko s infekciou malu mozes priotravit mliekom.
Zajtra rano pojdem teda, ak by sa nic nezlepšilo. O tom pripravení dieťaťa som veru nepočula. Mlieko mi ide normálne riedke odtiaľ,ziadny hnis 😲
*priotraveni
Mne tiez islo mlieko normalne ziadne zgrcnute ani smradlave dcera mala.6 tyzdnov.nemala.som ani teplotu len cervenu tvrdu hrcu na spodku prsnika par dni. kapusta ani sprcha nezaberala magala som malu nadrapovala z kazdej strany.az mi zacali trpnut prsty skoncila som na pohotovosti a okamziitej resekcii v narkoze.doktor ma spucoval ze som mohla malu otrovit.mlieko mi kazali vylievat a kojit len zo zdraveho po narkoze som este dvakrat prsia musela naplno odsat a mlieko vyliat potom sme uz kojili dalej.
Mne doktor odporučil octanovú masť, potierať 3x denne, mne to veľmi pomohlo. Samozrejme pred korením umyť. Mala som zapal asi tri x, malý má pol roka. Ale predpísal mi aj ATB.
Ano, mala som 2x bohuzial iba antibiotika. Pocula som, ze niekomu pomohla kapusta, ale mne teda vobec. Netyrala by som sa a sla k doktorovi, uz si tam mala byt, aby si bola fit pre malicke.